marți, 15 mai 2007

bani dati degeaba

azi trebuia sa semnez un contract cu un notar. m-am trezit de dimineata, m-am spalat, m-am imbracat frumos, am ajuns cu 10 minute inainte, ca asa mi se pare civilizat. notarul a intarziat o ora. si ne-a dat contractul. plin de greseli. sume gresite, suprafete gresite si mai mult, actele fiscale scoase gresit. asa ca nu am mai semnat nimic. ma mai duc si maine. iar trezit, iar aglomeratie, iar, iar, iar. contra unei sume modice de citeva zeci de milioane de lei vechi. si atunci ma intreb de ce sunt atit de mari taxele notariale? cind ei au de facut niste hartii si pe alea le fac prost? nu vreau sa generalizez, dar atita vreme cit sumele pe care le incaseaza sunt exorbitante, nu ar trebui macar sa aiba bunul simt sa isi faca treaba? ca au armate de asistenti si le ia probabil o ora sa faca un contract. a, si explicatia pentru intarziere a fost geniala. "pai vin tocmai din oltenitei!" Alooooo!!!!! Pai adik as putea sa incep un jurnal pe la si 25 ca stau departe? Incredibil mi se pare. Sincer.

26 de comentarii:

ziarist spunea...

de notari, medici si defazati d'astia..stii cum e....si e si o vorba. Intotdeauna sa te feresti!

Adriana Popescu spunea...

Sa inteleg ca nu ai antrenament cu adeverinte si tot felul de acte gresite de la frumosul nostru departament Personal ? Nu stii povestea cu.... Cristiana Trestian, de la machiaj ? :))

maria coman spunea...

pai de stiut stiu, dar la personal la noi nu e taxa de 6.000 RON. Parerea mea. adik 6.000 de la mine si probabil inca odata pe atit de la vinzator......

OANA DESPA spunea...

Draga Maria, nu da in ei. Sunt si ei oameni si trebuie sa traiasca din ceva. Cum o cheama pe doamna notar?!

Adriana Popescu spunea...

:)))) Daca as fi doamna notar, din clipa asta nu m-as mai simti in siguranta ! Apropo, Marie...azi ti-am blogarit ceva cu.... CASTORI ! Adica ce, daca nu sunt la munca, sa nu ai animale ?

maria coman spunea...

Pai da oana, dar daca faci un job, faci un job. si aia e. si asta cu sunt si ei oameni ti se pare la fel de pardonabil si daca sunt medici? si daca te taie unde nu trebuie? hai sa fim seriosi. e lipsa de responsabilitate. foarte simplu

alex cantuniari spunea...

Fetelor, tu te plangi k a intarziat o ora? Io stau de o luna jumate dupa unu' sa imi faca o analiza topografica! Tot pe banii mei! Partea proasta e ca nu am altul, k sunt foarte putini autorizati, si ailalti ma intarzie la fel de mult. Asa ca... e greu sa le dai peste nas astora, ca sunt organizati in gashti mai bine decat aia de dupa blocuri

Darius Groza spunea...

Începând cu deci, am vazut acolo scris "adik"? Sunt convins ca nu am văzut bine. Mă voi întoarce să verific. Am fost clar?! :) Nu vrem să trecem pe panta aia a bloggingului, uăchei?

Şi poate se pot pune pân-atunci şi commenturi fără user de blogger.com, zic eu, nu?

(Poate ar contribui si Cristi Roman cu o opinie, să i se vadă site-ul. Uehehe.)

Spor.

maria coman spunea...

@darius- nu stiu cum sa fac sa las comentarii fara user de blogger. dar incerc sa ma prind. am zis de la inceput ca sunt cam pe linga. Ma straduiesc insa :). Si da, recunosc sunt dependetna de deci in scris si de asadar in vorbire. cu adik ce ai? ca mie mi se pare ok
@ alex- da, dar poate ar trebui facut ceva. ca doar nu asteptam ca drobul de sare sa ne omoare taxele
@adriana- multumesc. chiar duc lipsa. da matale ai parte de concediu asa, brusc? ce fericire....

Darius Groza spunea...

Mă rog, am eu nişte chichiţe, legate de limbajul de e-baltă. Heh. N-ar trebui să-ţi vezi de ştiri la ora asta? Cum schimbă camera, cu hop pe blog? :))

(Pentru commenturi la liber: mergi în panou' de admin, intri în "SETTINGS", tre' să fie acolo fie un tab, fie-n meniu, iar de acolo selectezi comment şi setezi "Anyone" la "Who can comment?")

Darius Groza spunea...

Referitor la "adik" ş.a. am eu obsesiile mele, să nu te pângăreşti, biata de dumitale, de la atâţia internauţi. Dă exemplu la oameni, nu te lua după hi5-işti. :)

maria coman spunea...

Pai imi vad de stiri daca sunt stiri. Dar pe tura de seara rar se intimpla ceva, asa ca imi permit.

Darius Groza spunea...

Ştiu, da' io scriam aici, ai răspuns, da' tu erai la teveu. Ăhăhăh. Deci până nenea ăla zicea cum o să fi mâine, tu butonai

Mna, iartă-mi râsu' isteric. Acuma le-ai zis să te mai lase la calculator? :D

Ok, ok, nu mai zic.

maria coman spunea...

Nu ma spune ca pe urma nu ma mai lasa la joaca

Darius Groza spunea...

Nu pot să nu remarc că încă n-ai binevoit să setezi comentariile, precum s-a solicitat de către comunitatea majoritară a cititorilor prezenţi la dezbateri, recte eu... Încercând tot felul de tertipuri pentru a te eschiva. Nu poţi opera touchpadu', recunoşti?! :D

Darius Groza spunea...

Hopa, iară buletin. Gândeşte-te că asta-i un fel de hăituială modernă.

Mna, fă un semn discret, în direct, pentru cititorii de blog: la una dintre ştiri, stai până termini de pe prompter cu un deget pe nas.

maria coman spunea...

nu merge semnul asta. m-am tot gindit la o solutie dar nu am deocamdata. prietena mea madalina insista sa zic "buna seara doamnelor si domnilor, buna seara mada". pina acum nu am avut curaj.....cit despre modificari, nu ma lasa de aici. promit ca ma ocup acasa.

Darius Groza spunea...

Trădareee! Hehe.

Păi, stai, că dacă-i cu cereri, mă organizez cu Mădălina, ne asociem.

Facem petiţie, înscrieri, preselecţii. Nu merge aşa, oricine. Rupem bilete. Faci un bănuţ. Eu şi Mădă un comision. Ne facem propria noastră oligarhie, da' ce, numa' alţii?

Dar oricum sunt destule alternative delicate pentru "semnul Mădălinei şi Dariusului". Aşa ne vom referi la el începând de acum.

Există strănutul camuflat: "Hap-Darius-şi-Mădă-ciu! Mă scuzaţi."

Există intervenţia stil Tourette: "Suspendarea preşedintelui a produs o adevărată isterie MĂDĂLINAţională. Mitinguri pro şi contra sunt organizate pentru a promova un vot cu NU sau cu DARIUS, la referendumul de pe 19 mai".

Sunt multe variante ce nu ar da de bănuit.

maria coman spunea...

am rezolvat cu comentariile. sper. cu sindromul tourette mai negociem.

Verbiaj spunea...

Cătinel cătinel şi o să ajungi blogheriţa numărul 1 a ţării. Nu te impacienta, e timp, n-a intrat internetul în sac.

Darius spunea...

Într-adevăr, merge cu comentariile. Hăreeei. Pot să fiu "other" sau, dacă insist, chiar un anonimeni. Bun-bun.

Poftesc să fiu contactat (ibrahim_rom pe messenger) de către Mădălina, să-ncepem colaborarea. :D

maria spunea...

@verbiaj- nu ma impacientez. nu imi place sa nu stiu
@ darius- e greu de negociat cu madalina

Darius spunea...

Îu! Şedeam şi mă uitam la Antenă, aşteptând ştirile, când, surpriză, apare o... cum să zic?... Ciudată?

Mă rog, a reapărut reluarea Ciutacu şi John Cristoiu, să-mi clătesc ochii, mi-a venit inima la loc. Dumnejegule doamne (şi domni), prin ce-am trecut.

Deci dacă Mădălina este imposibilă, negociază dumitale direct cu dumneamea, acelaşi id.

(am întors-o bine, 'şe-i? încă rânjesc)

maria spunea...

negociem maine cu messul. hai noapte buna.

Darius spunea...

În sfârşit! :) Pe (mă rog) azi, deci.

Darius spunea...

Mna, îi mâine. Şi azi. În acelaşi timp. Şi toate condiţiile sunt întrunite.