marți, 29 mai 2007

Cui ii pasa

Am un raspuns pe blog de la un domn/ doamna anonim. Care se intreaba cui ii pasa de Basescu, Geoana, Tariceanu, Voiculescu & Comp. Sincer, nu stiu. Dar stiu ca posturile cu subiect politic aduc zeci de reactii vehemente. In schimb, alte subiecte nu sunt la fel de interesante. De unde reiese ca multora le pasa. De ce? Mi-e greu sa spun atita vreme cit in 17 ani nu s-a schimat nimic. Noroc ca ne mai trage Europa dupa ea, ca altfel ramineam la "nu ne vindem tara". Nu inteleg sincer de ce atita pasiune pentru politica, de ce atita venin, cind rezultatul pentru romanul obisnuit NU EXISTA. Vorbim de lupta anticoruptie de dimineata pina seara. Dar la spital tot dai spaga, la ghiseu la fel daca nu vrei sa stai la coada. Prietena mea Andra si-a inmatriculat masina saptamina trecuta. Foarte greu insa, pentru ca politistii i-au cerut o declaratie vamala care NU EXISTA. Si abia dupa zile intregi de drumuri si dupa mormane de hartii a reusit sa ii convinga de faptul ca da, masina exista si e platita. Pai si nu mai degraba sa te enervezi ca lucrurile merg prost decit sa iti consumi energia cu cine e mai tare pe scena politica? O scena unde sigur piesa jucata nu e pentru noi.

13 comentarii:

natriuclor spunea...

de ce oare ai tendinta sa vezi lucrurile in oglinda? vorbeam ieri tocmai despre pasiunea de a nu mai avea pasiune. pentru barfa si complot. pentru politica si marionete.
de ce ne ancoram mereu in banala fraza cu "dam spaga la ghiseu"? ce treaba au functionarii cu faptul ca suntem natie de oameni mandrii si orgoliosi? (asta ca sa nu zic lenesi si invidiosi). in primul rand nu e spaga.
(MÍTĂ, mite, s.f. Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-şi încalce obligaţiile de serviciu sau să le îndeplinească mai conştiincios). uite: pana si dex-ul e bulversat!!!

nu crezi ca sunt totusi putin mai mult comunisti? si in plus mai suntem superficiali(ca o cireasa stim noi unde) "ce-i al tau e si al meu, iar ce-i al meu e doar al meu"...

cat despre acea piesa in care noi nu jucam, cred ca iar te uiti in oglinda: e jucata de noi tocmai pentru ca ne pasa! (ia gandeste-te!!!)

(si pentru ca fara ea nu se poate, semnez. astept piperul:)

maria coman spunea...

@natriuclor- nu stiu daca vad in oglinda, poate am inteles gresit. daca e asa imi cer scuze. dar nu si pentru spaga de la ghiseu. pe care nu o discutam decit intre noi nervosi pe la colturi, dar o acceptam de fapt ca facind parte din viata noastra. intra la cheltuieli neprevazute :))

Anonim spunea...

nu-i nevoie de scuze. dupa atatia ani intr-un mediu ostil si obscur, orice si oricine va vedea o reflexie a realitatii.
cat despre mita, ea exista doar pentru ca VREM noi sa existe. imagineaza-ti o persoana care a obtinut intotdeauna tot. orice. fara nepotism si mai ales fara spaga. crezi ca exista?

la cheltuieli neprevazute intra doar timpul pierdut din vina noastra. atat

maria coman spunea...

nu, sincer nu cred ca exista o asemenea persoana. Cel putin in Romania.

Anonim spunea...

exista. eu o cunosc. dar pentru ca sunt egoist, o tin doar pentru mine:)

si mai du-te si tu la munca. o sa se supere do'n profesor:P

maria coman spunea...

Pai muncesc.......mie cel putin asa mi se pare ......

maria coman spunea...

si nu e frumos sa stii secretul. I s-ar putea ridica un monument

Anonim spunea...

pai, dupa cum vezi, ii iese doar cu anonim :) (am uitat combinatia concentratiei dintre sodiu si clor:)

Anonim spunea...

tie ti se pare ca muncesti, lor li se pare ca te platesc ... si toata lumea e fericita :)

(si mai ziceai ca nu suntem comunisti):D

costin klein spunea...

Mãrie,eu as pune pasiunile astea politice pe seama lipsei de educatie politica, pe faptul ca romanii inca nu au invatat prea bine principiile democratiei si nici nu sunt familiarizati cu dialogul bazat pe argumente si nu pe invective.Din nefericire-asa dupa cum ai spus si tu-majoritatea romanilor uita exact un lucru esential si anume ca rezultatul luptelor politice,oricare ar fi el, nu-i ajuta in niciun fel.Desi sunt constienti de faptul ca toate discutiile in contraictoriu nu le schimba viata cu nimic,cred ca multi continua sa se certe pe teme politice si pentru simplul fapt ca "samanta de scandal" face parte din codul genetic al multor romani.De ce sa nu mai dai un scuipat,un cap in gura sau sa injuri pe cineva din toti rarunchii daca tot ai politica la indemana?

Anonim spunea...

@calvin klein: vezi ca am ajuns la administratie publica, care cica e fara culoare politica:P

maria coman spunea...

mda, e cam ca la fotbalul. te duci la meci, iti versi nervii, te intoric acasa multumit

Anonim spunea...

de ce sa te duci pe stadion? te duci ori la un meci ori la un concert. in oricare dintre varinate nu vezi nimic. la care se adauga felicitarile adresate reciproc in timp ce si la sfarsit. si in oricare dintre variante prefer sa vad si reluarile. asa ca, nu cred ca te intorci acasa multumit de la stadion:)