luni, 28 mai 2007

Frica de cancer

Întîi am văzut în "Anatomia lui Grey", dar mi s-a părut de film. Apoi stiri pe agenţii şi declaraţii ale "implicatelor". Multe femei, în special britanice, îşi taie sânii de frică să nu facă eventual cancer. Mi se pare ciudat- să te mutilezi preventiv. E mai bine să ştii că te poţi îmbolnăvi şi să trăieşti cu stresul ăsta o viaţă sau să nu ştii şi când e să se întâmple, asta e.

11 comentarii:

Darius spunea...

Partea cu "sunt ştiri pe agenţii - deci e adevărat" m-a făcut să râd. :)

Da', oricum, tre' să fii destul de tembelă să-ţi tai sânii, când poţi foarte frumuşel să aştepţi să faci cancer şi să ţi-i tai după. Sau să NU faci.

costin spunea...

Mãrie,mi se pare aberant sa te mutilezi numai pentru a preveni eventuala dezvoltare a unui cancer.Pai,in cazu' asta ar trebui sa renuntam la tot ce inseamna organ intern si,eventual,sa ne mai si jupuim de piele.Plus ca,intr-un mod cat se poate de legitim,ma intreb ingrozit:noi ,barbatii,ca sa nu dezvoltam un cancer de prostata....ar trebui sa....HELL NO!!!!

maria coman spunea...

pai asta ma speria si pe mine. Dementa in care ne arunca lumea in care traim. Nu stiu statistici, nu ma pricep la subiect, dar daca nu ma insel descoperit din timp cancerul la sin nu e mortal. Ar fi suficient un control periodic. Si daca e sa ajungi la cutit, asta e. Oricum, ai sanse sa nu

Darius spunea...

De menţionat că Mărie s-a autocenzutat, ca să facă partea întâi din primul meu comentariu să pară neavenită!

Trădareee! Corecturi de astea numai eu fac, ca să iasă aiurea ce ce m-au corectat...

maria coman spunea...

@darius- deci si tu gresesti.......nu as fi crezut

Adriana Popescu spunea...

Mărieeeee, eu am văzut pe Discovery (parcă... dacă nu, pe National G.) un reportaj cu oameni care îşi doreau să nu mai aibă picioare, pentru că ei aşa s-ar fi simţit bine. Şi treceau prin tot felul de comisii, ca să demonstreze că sunt teferi la cap. Unii dintre cei care picau se arunca în faţa trenului sau în faţa metroului... Hidos, oricum!

alex cantuniari spunea...

Hai sa ne taiem capu', ca la 70 de ani, daca ii apucam, s-ar putea sa fim senili! Lumea-i plina de oameni nebuni!!!

Ramona Bercea spunea...

Sau sa ne taiem limba, ca si asa uneori vorbim mult si prost.

copolovici spunea...

Mi-ai pus o problema dramatica, dar cred ca voi lasa impotenta sa se instaleze lent :D.

Diana spunea...

Am vazut si eu reportajul cu fetele care isi taiau sanii ca sa nu faca cancer. Mi se pare monstruos: o poveste a drobului de sare, impinsa la extrem.
Pe undeva, sa zicem ca le inteleg si pe ele: daca asa traiesc mai linistite, pentru ele e mai bine, can ici o viata cu frica in san nu e de dorit.
In alta ordine de idei, se poate ca la un moment dat sa se descopere vreun tratament, ceva, si atunci o sa le para probabil rau. Uite, cum s-a descoperit de curand un vaccin impotriva cancerului de col uterin: ce bine de fetele care sunt acum mici si care se vor vaccina. A mai scapat lumea de un flagel (ca am inteles ca este un tip de cancer foarte raspandit).

maria coman spunea...

@diana- da, nici eu nu vad logica. deloc. dar in fine, cine stie, Doamne fereste sa ajungi in situatia asta