miercuri, 16 mai 2007

la cererea "telespectatorilor"

ok. acum sunt prezentator de stiri. nu imi place la fel de mult ca munca de teren. imi lipseste agitatia de acolo. imi lipseste competitia. imi lipseste "am aflat prima stirea". imi lipsesc zvonurile. imi lipsesc deplasarile cind te duci la serviciu dimineata pregatita pentru o zi banala si ajungi intr-o tara straina si trebuie sa te descurci la fix. sa gasesti oamenii cu care sa faci interviuri, locurile relevante, locurile de transmisie, etc. imi lipseste discutia directa cu sursele. imi lipseste munca in echipa cu operatorii. si aici e munca de echipa, dar mult mai complicata. negociezi cu mult mai multi oameni, depinzi de mult mai multi oameni. plus ca esti - nu stiu daca va fi foarte clar- incremenit pe un scaun. nu mai ai libertate de miscare. nu mai vezi oameni noi, locuri noi, obiceuri noi. situatii noi, da. in fiecare zi ti se intimpla ceva la care nu te astepti. intr-un fel e mai putin previzibil. pentru ca pe teren ai domeniul tau si in timp ajungi sa il stii. sau macar sa ai niste pre-scenarii stabilite. ca prezentator te trezesti in mijlocul jurnalului cu revolutie in georgia. Georgia????? cine a auzit de Georgia? si aici de fapt incepe sa imi placa, pentru ca mai simti ca traiesti. dai repede cautare pe google, pe agentii, si incerci sa tii stirea pina se repliaza redactia. ceea ce poate dura 1 minut sau 100. sau atentate in india cind singura informatie pe care o ai e un france press cu urgent cu "attentats a bombay. des victimes" .....sper ca am fost coerenta. si promit sa revin.

12 comentarii:

Adriana Popescu spunea...

Ai cedat presiunii maselor! :))

Darius spunea...

Înainte de "etc." nu se pune virgulă. Ha!

(da, numai cu inepţii voi contribui în cadrul comentariilor)

celia_cruz_rumana spunea...

Ai fost coerenta! Ba chiar mai mult.....pentru un moment am avut un chef nebun de a fi in locul tau:) Frumos mai scrii! Mai astept astfel de relatari....

maria spunea...

@adriana- am cedat, da
@darius- poate nu se pune. nu mai stiu ca a trecut mult de cind am terminat scoala. plus ca eu fac presa vorbita si nu mai am presiunea punctuatiei. o sa ma straduiesc sa fiu mai atenta.

Darius spunea...

Uuu, Jegu' la blogroll. Plecăciuni.

Da' Petrişor nu se bagă? Pe blogging zic. Da' wordpress, nu blogger.com, ca muierile. :)

Nu că eu voi pleca vreodată de aici. Unde mă simt ca acasă. La altcineva.

Adriana Popescu spunea...

@Darius: am stat 2 zile cu ochii in wordpress-ul ala dupa ce mi-am facut blog si tot nu am fost in stare sa-mi fac setarile ca lumea. HTML, RSS...foarte mult pentru mine. Iar blogurile muieresti au farmecul lor. In primul rand, pentru ca sunt simplu de facut. Ochi de artist sa ai si restul vine de la sine.

Darius spunea...

@Adriana: Păi, foarte bine. (Personal mă enervează blogger.com că are bara aia sus. Da' mă rog, am auzit şi eu că Wordpressu'-i cel mai flexibil, îl poţi ţine la ei pe site, îl poţi purta după tine dacă ai domeniu propriu. Este cel mai eficient îmbunătăţit de useri, care fac o grămadă de plug-in-uri şi alte cele.

Da' de ştiut cu acronime debile nici eu nu mă ştiu, aşadar mi-am angajat pe de-a gratisu', plătindu-i cu a se încălzi sau a-şi aprinde ţigările de la aura mea divină) doi sclavi. Şi mai am în lista de messenger vreo 5 anonimi, care contribuie 24/7, fiecând mi se năzăreşte mie, isterizându-i cu-ntrebări de om tâmpit. Un altu' mi-a făcut grafica şi tot aşa, am supt ca o lipitoare de pe cine-am apucat. Nu-mai-ştiu-cine mi-a cumpărat domeniu, hosting, mă mai hrănesc cititorii, eu numa' şed şi scriu, ei îşi imaginează că au ceva de câştigat.

Vom organiza un seminar de profitat de oameni, că nu se mai poate aşa. Nu-nveţi nimica de la clasa asta politică? Arde ţara pe degeaba, să nu şti ieşi c-o oligarhie, două, din fiecare scandal?

Adriana Popescu spunea...

@Darius: Wow, sunt impresionata! Nu organizezi si cursuri pregatitoare? Presupun ca seminarul e deja pentru avansati :))

Darius spunea...

Când timpul - şi acela furat de la alţii, ca să-ţi faci o imagine - îmi va permite, ne vom ocupa de toate, "copilă". Cu spirală la Herculane, cu venerat, cu tot. :)

OANA DESPA spunea...

Maria draga, dupa ce ca de-abia am fost in stare sa ne facem un amarat de blog, mai apar si d-astia care sa ne dea totul peste cap. Sa nu cedezi sa-ti scrii parerile in alta parte. Noi suntem conservatoare!

maria spunea...

@ oana- nu cedez clar. asa ma stii tu pe mine?

Masi spunea...

OANA DESPA said...
[...] Noi suntem conservatoare!

Un moment involuntar de sinceritate?