miercuri, 23 mai 2007

Ştirile şi oamenii

Ziua de azi a început prost. La televizor. Cu ştirea morţii lui Ralu Filip. Nu l-am văzut decât de câteva ori faţă în faţă. De multe ori l-am acuzat de exces de zel. Dar m-a marcat sincer moartea unui om de 47 de ani, care nu era bolnav. Care avea proiecte de viitor. Care avea doi copii mici. Care poate acum mai puţin de 24 de ore îşi făcea planuri pentru vacanţa de vară. Planuri să îşi vadă copiii mari. Planuri legate de instituţia pe care o conducea. Şi mi se pare ciudat cum poţi să dispari aşa, într-o secundă, fără să fii măcar prevenit. Fără să ai vreun semn că ceva ţi se poate întâmpla. Şi tot azi am aflat că filmul la care lucra prietenul meu Otto, "California Dreaming", a fost terminat şi va fi prezentat la Cannes. Otto a fost colegul meu de liceu. Şi un prieten foarte bun. Cam acum un an pe vremea asta am fost la mare. Unde am râs cu lacrimi, am făcut baie pe ploaie, am fost în Vama Veche, am mâncat hamsii şi a fost ok. Apoi ne-am mai văzut de câteva ori. Nu foarte multe, ce e drept. Eu am plecat în concediu şi fix în ziua când m-am întors m-am uitat la Observator. Prima ştire- accident pe Podul Eroilor, un Porsche Cayenne a intrat într-un taxi. Trei persoane au murit pe loc. Şoferul taxiului, regizorul Cristian Nemescu şi inginerul de sunet Andrei Toncu. Adică Otto. De la Otto Brechner sparge zidul. Aşa i-a spus cineva la liceu. Nu mai ţin minte cine. Dar e adevărat, Otto spărgea zidurile. Şi el avea planuri. Tocmai îl căutaseră de la o mare companie americană, care vroia să lucreze cu el. Avea 29 de ani. Şi o prietenă foarte drăguţă. Vroia să îşi cumpere maşină ca să nu mai stea după taxiuri. Nu a mai apucat. Încă mai am adresa lui de messenger în lstă. Nu pot să o şterg.
Şi din toate aceste motive, pentru că nu vreau să zic că nu am mai apucat, m-am hotărât să încerc să nu mă mai enervez pentru fiecare virgulă greşită de la televizor. Pentru fiecare cuvânt spus greşit. Pentru fiecare ştire care nu e gata. Pentru fiecare live care nu intră la timp. Pentru fiecare breaking news. AM ZIS.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Marioara
foarte bine faci. Nu merita nimeni si nimic pe lumea asta un stres atat de mare incat sa-ti faca rau tie si celor din jur implicit.Te rog sa ramai roz adica optimista cum ai zis ieri.Te rog sa nu-l bagi in seama pe ciumpalacul asta de Mircea Badea,el saracul cu neuronul lui atrofiat nu poate sa emita judecati de valoare.As vrea sa-i alatur nume ca: vierme,parameci sau euglena verde, dar mi-e ca le jignesc pe bietele vietuitoare.M-a enervat la culme...ii doresc sa intre in gura lupului si nu a presei....Aviz Amatorilor! Carcotasi!
Imi cer scuze pentru ca nu era momentul. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ralu Filip si sa ii ajute familia. TITI

ROXANA TOMA, JURNALIST spunea...

am aflat trista veste dimineata la 8.00. m-a sculat din ioska sa-mi spuna. am ramas fara cuvinte. l-am cunoscut pe ralu. al facut teren prin 92-93. trist dar adevarat. Dumneyeu sa-l odihneasca!

ROXANA TOMA, JURNALIST spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ROXANA TOMA, JURNALIST spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
celia_cruz_rumana spunea...

In momente ca acestea este foarte greu sa iti gasesti cuvintele. Aseara, pentru prima oara, am vazut un om precum Victor Ciutacu naucit de atata durere.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ralu Filip, si tot El sa mangaie durerea celor ce il plang.

Dr. B spunea...

Foarte frumos spus. Si eu am invatat in ultimele 6 luni ca exista unele lucruri, uneori de nebanuit, care ajung sa conteze in viata mult mai mult decat ceea ce ne catarasem noi pe piedestalul valorilor noastre.

maria coman spunea...

@radu- nici macar nu mi-e clar daca nut neapĂrat valori. Cred ca la un moment dat intri în circul cotidian şi nu mai ştii cum să ieşi.

Radu spunea...

Maria...Radu?

www.CampaniaElectorala.ro spunea...

Avem nevoie de LIDERI PUTERNICI si de OPINII PE MASURA ! Te asteptam pe www.CampaniaElectorala.ro - SUNTEM SIGURI CA AI CEVA BUN DE SPUS ! - da vestea mai departe pentru a-i gasi pe cei puternici si liberi !