marți, 22 mai 2007

Solidaritate de breaslă

Sunt foarte curioasă dacă o să iasă acest boicot. Deja sunt posturi de televiziune care anunţă că ei trebuie să informeze. Sunt curioasă dacă ziarele vor marşa. Eu nu îmi aduc aminte de boicotul de acum câţiva ani, la adresa parlamentului. Dar văzând opiniile de acum, tare mi se pare că nu o să iasă nimic. Poate ar trebui să luăm exemplu de la taximetrişti. Care dacă se anunţă pe staţie că unul dintre ei are probleme se adună în câteva minute.

13 comentarii:

Darius spunea...

Poftesc să-ţi spun şi acilea: aia cu taximetriştii este GENIALĂ!

Tu încă eşti vai de capul dumitale, cu roz pe tot blogu', DAR...

AIA E GENIALĂ!

maria coman spunea...

rozul arata ca inca sunt optimista.

alex cantuniari spunea...

Sunt convins ca nu o sa iasa boicotul. Probabil, multe alte televiziuni, radiouri sau ziare nu vor accepta recomandarea CRP. Si cred ca problema nu e numai de solidaritate. Eu mi-as pune altfel intrebarea: ce conteaza mai mult, orgoliul ascuns sub explicatia ca publicul trebuie sa stie, sau onoarea?

Cristi spunea...

Radicalistul din mine ar zice ca presa ar trebui sa-l boicoteze intr-un asemenea mod nu doar o zi... ci pana la sfarsitul mandatului. Da' sa ma calmez,totusi... e multumitor si o singura zi. Sper sa se intample.

OANA DESPA spunea...

Maria si presa e ca tara in care traim. Ca sa misti ceva in ea iti trebuie vreo cativa zeci de ani. Asa ca poate la al 15 lea boicot o sa reusim ceva. Si eu sunt curioasa si promit sa fiu f f f atenta!

Flavius spunea...

Am impresia ca si CRP e format din copii care n-au trecut inca de faza cu "joaca de-a masinutzele in fata blocului".Dupa 4 zile de la incident, doar atat au putut sa nasca?O idee moarta din start, care va demonstra ca CRP nu are nicio relevanta si nicio autoritate in randul "presarilor"?.Foalte tlist...flate!

Adriana Popescu spunea...

Cred că între jurnalişti şi taximetrişti există asemănări: şi unii şi ceilalţi sunt înjuraţi, dar şi de unii şi de ceilalţi este mare nevoie. Iar cu boicotul....let's get serious!

Piticu spunea...

@adriana popescu - si unii si altii te fura la aparat :)


Vai cata dreptate ai :)

xxl spunea...

Apreciez ziaristii pentru munca depusa dar sa fim seriosi in unele cazuri depasiti masura .. nu mai urmariti atat de multe vedetele si incercati sa scrieti lucruri care chiar ne intereseaza pe noi cititorii . De exemplu in cazul Traian Basescu : Andreea Pana nu trebuia sa il urmareasca chiar asa prin tot supermarket-ul este om chiar daca este presedintele romaniei si era la cumparaturi . Nici gestul lui Traian Basescu nu pot spune ca a fost unul frumos pentru ca in primul rand nu trebuia sa ii i-a telefonul , putea pus si simplu sa ii ignore pe ziaristi sa nu raspunda la nici o intrebare iar ceea ce ati recuperat de pe telefon .. partea cu "tiganca imputita" nu trebuia data la stiri . Incercati sa cautati si altfel de subiecte .

George Hari Popescu spunea...

Din moment ce presa este aservită uneia sau alteia dintre părţi, este previzibil cine o să respecte şi cine nu boicotul. Oricum, breasla jurnaliştilor nu ajunge nici pînă la buricul celei a taximetriştilor. Nu există conştiinţa apartenenţei la breaslă şi sunt foarte mulţi jurnalişti fără pregătire în domeniu, cu o gîndire unilaterală, uşor de viciat.

moromete spunea...

Chiar ideea unui boicot in niste organizatii al caror scop este informarea este cumva paradoxala...

Nu era mai bine daca CRPul recomanda fiecarei organizatii de presa sa informeze mai mult cu privire la discriminare si prejudecati, in loc sa se axeze pe o persoana axandu-se pe cauzele unui comportament?

maria coman spunea...

moromete- ba da, poate ca ideea ta ar fi fost buna. dar nu la fel de spectaculoasa. si oricum, daca nici asta nu se respecta, crezi ca ai fi vaxut stiri prea multe despre discriminare? intrau o zi, doua si gata. dar poate o campanie, o zi anti-discriminare, ar fi mers...

radu spunea...

As dori sa vad presa din Ro unita, chiar daca nu sunt de acord cu cei care-l contrazic pe Basescu. Ideea imi place: oameni actionand dezinteresat, din altrusim si solidaritate cu colega lor. Asa cum am scris in ultimele zile, e exagerata reactia romanilor (unora dintre ei) la adresa lui Basescu. Andreea, pe blog, a explicat foarte bine de ce nu e fapta penala ce a facut Basescu, dar poate fi actionat in instante pe partea civila. Voiculescu, si o sa spun asta pana ma plictisesc, ii scrie ca un bou lui Barroso ca sa-l invete pe ala de inseamna "pasarica "in romana. Si ne mai intrebam de ce ne cred aia retardati...
Succes cu boicotul!