marți, 24 iulie 2007

Referendum pentru introducerea siestei în Ungaria

"Sunteţi de acord ca Parlamentul Republicii Ungaria să facă o lege pentru a introduce siesta?" - este întrebarea la care cei aproape opt milioane de cetăţeni cu drept de vot vor răspunde după ce Comitetul Naţional de Alegeri a decis, luni, că un referendum merită organizat pe această temă.
Pe de altă parte, cetăţenii ungari care suferă din cauza caniculei din această lună sunt însă nevoiţi să plătească în continuare pentru băuturile consumate, deoarece comitetul a respins o propunere de referendum care sugera ca berea să devină gratuită în restaurante, pe motiv că acest lucru ar afecta piaţa.
Susţinătorii legii care propune somnul de după-amiază trebuie să adune 200.000 de semnături pentru ca referendumul să aibă loc. (Mediafax)

10 comentarii:

klaudiu spunea...

da sunt de acord si la noi ar trebui o asemenea lege.

OANA DESPA spunea...

pe mine in spania siesta m-a scos total din ritm. in mijlocul zilei, la temperaturi normale, cand de-abia ma obisnuiam cu munca, astia luau pauza. mancai pana nu mai puteai si cand sa te linistesti si tu, te intorceai la serviciu. eu nu functionez cu siesta.

aura spunea...

Nu-mi place sa imi intrerup munca din simplul motiv ca nu prea imi vine s-o reiau apoi. asa ca mai bine trag tare,termin si ma odihnesc cat vreau la urma. sunt mai linistita asa. daca nu , in timpul odihnei ma tot gandesc cu groaza cat mai am de muncit.

HarperLee spunea...

Cum era vorba aceea? "Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese"... Pe mine personal o pauza ma scoate din ritm... Dar chiar ca sunt curioasa acum ce o sa hotarasca electoratul tarii vecine...

Maria Coman spunea...

oana- oricum la noi nu se pune problema, pentru ca e ca la non-stop. doar nu o sa inchizi la prinz.....dar pt din astea cu ghisee, aglomeratie, etc, poate nu ar fi o idee rea

Mihnea spunea...

Este o propunere foarte buna. Dupa un somn de jumatate de ora productivitatea angajatului va creste in mod cert. Probabil ca nu va fi obligatoriu ca toti sa doarma. Daca nu ai chef de somn te poti relaxa citind o carte sau stand la piscina sa zicem. Iar daca s-ar tine cont si de programul de lucru legal in Romania, va zic eu ca v-ar placea o siesta. Altfel te gandesti ca mai trebuie sa stai pana la 7-8 la serviciu sa termini treaba si nu mai vrei siesta.

TITI spunea...

In afara sectoarelor non-stop, cum zice Maria, nu cred ca ne paste pericolul sucombarii de prea multa munca, poate doar pe perioada caniculei o pauza de pranz ar fi binevenita.

Anonim spunea...

cate ore trebuie sa aiba siesta?
ca daca-s 2 ore cu traficul din bucuresti nici nu ajungi acasa si tre sa pleci.

Nightingale spunea...

Facem si noi ca italienii. Ne deschidem un magazin mic, langa locuinta. La pranz frumos inchidem, mancam, dormim. La 4 revenim la munca relaxati si cu dungi de somn pe obraz. Viata e frumoasa. D'aia sunt mai longevivi.


:-)

stirist spunea...

de ce nu o bautura racoritoare sau o limonada? neaparat bere?