luni, 17 septembrie 2007

Amintiri

Mi-e dor de prima zi de scoala. Am trecut dimineata, in drum spre serviciu, pe linga Caragiale. Din curte se auzea directorul, probabil, care anunta clasele. A 7-a A în sala, a 7-aB in sala, etc..... Deja pe la porti era plin de grupuri de elevi. Probabil plecau spre parc, spre terase, spre un suc ceva. Aveau ce sa isi povesteasca dupa vacanta. Mi-e dor de inceputul de an scolar. Cu sperante, cu pregatiri febrile, cu facutul ghiozdanului, cumpararea de rechizite, cu ce ma imbrac maine.....Oare ce profi noi avem....Poate scapam de aia de chimie.....De emotia aia a intalnirii cu baiatul de la C care nu te baga in seama de ani de zile....cine stie, poate azi iti zimbeste.......Din astea, adolescentine.....

10 comentarii:

Anonim spunea...

Recomand aceasta insemnare fostei profesoare de matematica, de care o intreaga generatie de elevi spera sa scape. Soarta ne fu potrivnica si ne-a lovit cu asprime. Doamna profesoara de matematica a ramas. Am ramas si noi.
Partea si mai trista este ca profesoara de matematica era diriginta clasei 6b. Eu eram in 6b.

ROXANA TOMA, JURNALIST spunea...

N-am depanat o zi de scoala, dar una de gradi DA. Azi am fost la gradi cu Tudor. Prima zi la gradi. Emotii, dar cert e ca mai mergem si maine.

mitica spunea...

Kolonelului@ As putea sa spun putin, ceva mai pe dos?...
Dedic acesta insemnare fostului profesor de fizica, de amintirea caruia generatii de elevi nu vor scapa niciodata. Soarta ne fu prielnica si ne-a pus in acelasi potir plin de cunostinte al orelor de fizica. Domnul profesor a plecat. Noi inca am ramas. Partea cea mai haioasa a orelor de gimnaziu au fost sub tutela lui. Avea un banc pentru orisice teorema, avea o gluma pentru orice problem dificila. Fizica a fost pentru noi o adevarata relaxare. Te vom iubi mereu PROFESORE, chiar daca de ani nu mai esti printre noi.

natriuclor spunea...

nu are legatura cu varsta, nu-i asa?
:)

vali spunea...

SF... sau poate (din pacate) NU...
anul 2007. 17 sept. o scoala de undeva dintr-o zona oarecare, sa zicem ferentari.
Scoala-scorojita si cu desene grafitti. Elevii baietii:smecherasi, cu tupeu, gel pe freze. vorbesc urat. ingana manele si agata colege din anii mai mici. planuiesc cum sa-l bata pe ala din a 8-a G. deapana amintiri despre corijente si ii injura pe profi. Fetele: fardate strident si cu aur pe la urechi si pe degete. fuste prea scurte, minte prea scurta. vorbesc urat. Agata colegi din anii mai mari. si isi exprima dorinta de a-l vedea pe profu de sport. e asa cool. si ingana manele. din cateva masini parcate in fata scolii rasuna adi. minune. jandarmii nu se vad. cativa profesori intra in scoala. incruntati. au de "luptat" inca un an. nimic nou pe frontul de vest.

oare copiii astia de azi despre ce isi vor aduce aminte cand ii vor duce peste cativa ani pe pustii lor la scoala ? :))

ganditi frumos...

Maria Coman spunea...

kolonelul- eu am mai multi pe lista. chimia era asa, un fel de generic. proful nostru de fizica- altfel un tip ok, macar nu era genul ranchiunos- ne-a spus dintr-a noua, prima ora ca sunt trei lucruri importante in viata. fizica, muzica si rapidul. si cum pentru mine fizica si rapidul nu existau, va dati seama ce relatie fericita am avut. si tot asa.....macar la fizica am incercat, dar nu imi iesea si pace
roxana - aoleu, ce trece vremea....
mitica- si eu am avut multi profesori ok. dar putini de care sa imi aduc aminte chiar cu placere.
natriuclor- sper ca nu. mi se intimpla cam in fiecare toamna
vali- eu sper ca nu e dracul chiar asa de negru

natriuclor spunea...

ce noroc ca e si primavara...

Kolonelul spunea...

Tu aveai pachetele pline de felii de paine unse cu unt cand erai la scoala? :) Asta apropo de amintiri. Unii aveau si sunca. Ehe, boierie.

Maria Coman spunea...

eu aveam si sunca uneori, dar nu stiu exact ca nu prea le mincam. mi le gaseau in ghizodan a doua zi, pina m-am invatat sa le arunc. ce-as mai vrea acum oneori sandvis......

victor hugo spunea...

imi aduc aminte si eu cum desfaceam cu emotie si curiozitate pachetelul cu mancare,am tot mancat sandvisuri pana intr-o data fatidica de joi 11 oct.cand m-am imbolnavit grav si n-a mai fost nevoie de ele dupa boala,m-am inscris la cantina.Tin minte ca era o adevarata epidemie, n-a tinut mult, dar a fost cumplit.