marți, 4 septembrie 2007

Vreau si eu

Guvernul britanic anunta azi noile materii pe care le vor studia elevii de gimnaziu, printre care se numără fericirea şi bunele maniere, în efortul de a combate dificultăţile cu care se confruntă unii tineri într-o societate dominată de lipsa de comunicare, informează telegraph.co.uk.
Copiii vor studia fericirea, bunăstarea emoţională şi bunele maniere pentru a afla cum pot să-şi îmbunătăţească performanţele academice şi comportamentul.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Si noi ar trebui sa studiem fericirea ca sa facem fata unei calatorii cu trenul..."hai sa dam mana cu mana sa jucam hora CFR-ului"...asta se va auzi in vagoane de acum...daca de la Bucuresti la Brasov faci 5 ore cu trenul,eu pana o sa ajung unde se agata harta in cui... nu ma vor mai cunoaste copiii cand ajung acasa,ma vor intreba:...unde ai fost? in Antarctica?...nu, la Bucuresti, dar se modernizeaza CFR-ul...sa-mi plateasca despagubiri ca le suport destul mizeria si sa fie pe langa vagon restaurant si de dormit si vagoane:discoteca, cinematograf,maternitate, gradinita,scoala,penitenciar...
(poate de asta nu?!)...nu ma risc la un drum Oradea-Mangalia ca as iesi la pensie...sper ca de calatoriile spre Luna si Marte sa nu se ocupe tot CFR-ul...poate vom reusi doar sa ducem mana la piept: ENGAGE!

vali spunea...

asta cu fericirea si cu bunele maniere mi se pare ok:)
de fapt, e vb despre comunicare si dezvoltarea abilitatilor de interactionare... pe scurt, daca crezi ca stii sa te faci fericit si daca stii ca ai cunostinte in ceea ce priveste comportamentul in multe situatii, nu te mai simti exclus, nu te mai simti inferior... te tratezi tu insuti ca egal al celorlalti si de aici castigi respect in fata celorlalti... bravo lor... noi inca suntem in pom:))
asta e.... o s afie bine si la noi, o sa vedeti... pana la urma:)

Tibul spunea...

Sunt curios cine stabileste programa materiei "Fericirea"...

Cum sunt testati elevii si ce se intampla cu ei daca din nefericire descopera ca nu sunt fericiti prea des?!

mitica spunea...

Cum ar fi sa ramai corijent la fericire???...

Kolonelul spunea...

Buna seara, Maria.

Mitica > geniala interventia ta.

Eu ma intreb cine va preda aceasta materie. Chiar mi-ar placea sa asist la o astfel de ora.

Ma mir ca nu le-a dat prin cap comunistilor sa introduca asa ceva in programa scolara. In mod sigur, la ora de fericire am fi aflat ca aceasta rezida in venerarea partidului :)

Maria Coman spunea...

kolonelul- un fel de 1984?
mitica- la cum traim noi acum, cred ca multi nu ar lua nota de trecere

zuzeta spunea...

la noi s-ar fi intamplat altceva. meditatii particulare la fericire. contra cost. mai multi bani, mai multa fericire. si ce mai era? bunele maniere?!

semidoct spunea...

Mãrie,am citit pe blogul Oanei Despa ca vei merge si tu la Medgidia.Chapeau bas in fata ta,a Oanei si in fata celor care nu au ramas indiferenti.

Anonim spunea...

Atentie! Timpul din clepsidra aproape s-a scurs, muraturile sa fie pregatite permanent...D s SF s t a in p!See you soon!

Maria Coman spunea...

semidoct-da, cred ca ideea oanei este excelenta. azi am vazut la pro o stire cu un cal batut.