marți, 23 octombrie 2007

Care uninominal? Cine e uninominalul asta?

Sa facem un rezumat. Presedintele vrea referendum pe o lege "fara compromisuri" pentru votul uninominal. Guvernul isi va asuma raspunderea tot pe o lege a votului uninominal. Alta. i atunci ce primeaza? Referendumul sau legea? Si dupa care se va vota totusi? Dupa a lui Basescu sau dupa a lui Tariceanu? sau, mai simplu, dupa niciuna......

4 comentarii:

Anonim spunea...

Noi romanii complicam intotdeauna lucrurile si cand sunt relativ usoare...uninominal,adica unic si nominalizat,cum spunea Cosbuc NUMAI UNA,nu sunt decat variatiuni pe aceeeasi tema.Cred ca vom vota varianta amandurora si Basescu si Tariceanu si nu spun asta pentru ca vreau sa-i impac,de fapt cred ca nu s-au certat niciodata, decat pentru spectacolul mediatic...intr-adevar aici,o problema este timpul,pentru ca suntem "amenintati" de ceva vreme buna cu votul asta uninominal,vot ce nu mai vine?! Eu cred ca vine,dar, sau sta departe,sau vine prea incet,sau se invarte in cerc,ca si avioanele care nu au pista libera la aterizare,sper sa nu i se termine combustibilul...pana turnul de control ii da permisiunea de aterizare...o fi mai bine? of i mai rau? nu putem sti decat dupa ce vom vota....uninominal!

OANA DESPA spunea...

maria, basescu vrea referendum si, probabil, sa scoata romanii la vot la europarlamentare. pentru uninominal eu m+as fi dus de data asta sa votez. in actualul context, ma mai gandesc. oricum referendumul va trece, cu sau fara mine, prin lege sau ordonanta.

Anonim spunea...

Am vorbit cu pilotul,vai de capul lui,nu vreau sa ma gandesc ce va pati din cauza intarzierilor...va fi pedepsit cu siguranta...asa-i trebuie...nu-l preocupa acum foarte tare alegerile, pentru ca nu se stie inca data lor si s-ar putea sa nu ajunga la referendum,dar trebuie neaparat sa ajunga la denta 2007 pentru ca il chinuie rau de ceva vreme o masea...nu mai incape nicio amanare si nicio indoiala,daca turnul isi face de cap in continuare cred ca se va parasuta si gravitatia nu are unde sa-l duca in alta parte decat pe Pamant!

Anonim spunea...

Politetea(oare cine-o fi si asta,o fi ruda cu uninominalul asta?)cere sa nu te certi,sau daca o faci in casa straina sa ceri acordul gazdei mai intai.Nevrand sa implic gazda voi vorbi la pereti...perete dinspre N-V,pe asta il am in fata,dar cred ca ma aud si ceilalti...stau si cuget(mai rar asa sa nu-mi oboseasca neuronul)...cum pot cuvintele astea sa te inalte sau sa te doboare cateodata...daca-i spui unei persoane de genul feminin : ai o talie de viespe, cred ca se bucura si nu risti nimic neplacut din partea ei,dar daca ii spui alteia Viespea,cred ca o bulversezi si nu mai poate dormi,se tot gandeste ce-o fi vrut sa zica asta... a vrut sa zica musca ,umblatoare peste tot,sau albina,plina de miere....da ce miere...da ce miere...la albina nu la viespe.Rautaciosii vor prefera musca,stiu,pentru ca nu are ac...eu sunt vaccinat preventiv,antirabic, nu, antiscabic,ceva de felul asta,ca si boala asta am avut-o,printre degete,de n-am mai putut folosi tastatura un timp...