miercuri, 21 noiembrie 2007

Au vreo sansa?

Duminica, alegeri, parlamentul european. Ma uit pe liste. nu vreau sa dau nume- ca de, suntem deontologi. Dar cu citeva exceptii, pe cine as putea trimite la parlamentul european? partidele au pus pe locuri eligibile niste oameni care nu sunt cunoscuti aici acasa. Pai si atunci cum vor reusi sa se remarce la strasbourg? unde sunt aproape 800 de deputati? unde toti incearca sa fie cit mai vocali- dar altfel decit la Bucuresti. Acolo lumea lupta in amendamente la legi, aici se tipa de la tribune. Acolo programul parlamentarului se stabileste in functie de ora votului, aici la vot mai nimeresc alesii doar din intimplare. Am auzit trei zile de la diversi parlamentari europeni cu vechime ca poti sa faci cariera daca joci in echipa, daca reusesti sa negociezi majoritati, daca iti impui amendamentele. Aici faci cariera daca tipi mai tare si daca apari des la televizor. Si ma uit din nou pe liste.....si din nou ma intreb- cu aceleasi exceptii- citi dintre cei 35 care vor pleca saptamina viitoare vor reusi sa faca ceva? nu am un raspuns, asa ca probabil nu voi vota.....

6 comentarii:

UnCopilutz spunea...

Dar poţi încerca orbeşte, aşa cum o să facă românii care vor vota şi nici ei nu-i vor cunoaşte nici măcat cât îi cunoşti tu. România-i clădită pe încercări oarbe. De ce ne-am opri acum, când totul devine si mai amuzant şi primim şi mai multe pe mână din partea Europei în care prea frumos trăim?

OANA DESPA spunea...

Ai sa razi, dar eu o sa votez de data asta. De ce? Din aceleasi motive profesionale. Nu o sa pot sa spun ca am votat, cand n-am votat. Deci, votez. Si, ca si tine, ca sa nu ma duc ca ultimul om sa-mi anulez votul, m-am uitat pe liste..... si, sincer, m+am ingrozit. Eu dau un exemplu, unul singur, desi am foarte multe. Domnul Gigi Becali este primul pe lista la partidul lui. Habar nu am cum mai sta PNG prin sondaje, dar domnul GIGI ar avea 10% daca ar candida la presedintie. IN aceste conditii, eu zic ca un 5 ar putea lua si partidul la europarlamentare, iar daca ia 5, trimite, dupa calculele mele sumare, 2 europarlamentari. Deci, macar teoretic, JIJI poate deveni europarlamentar. Sa mai spun?

Anonim spunea...

Doar cumparaturi...vor reusi sa faca! si...stii ce e cel mai trist? ca pe banii nostri!!!!!
je

cvasiloxodroma001 spunea...

Razboiul dintre Palate e o diversiune ieftina, o realitate virtuala in spatele careia cele 2 asa-zise tabere isi umfla frateste buzunarele. Valuri de indignare se declanseaza din tabara mercenarilor unei parti a presei patronata de Voiculescu si de Patriciu la spusele Jucatorului, la fel cum si din cealalta parte a presei detinuta de Vintu si de Sirbu vine raspunsul la imbecilitatea congenitala a ministrilor guvernului Tariceanu. In realitatea palpabila nu se intimpla nimic. Loteria Romana e mulsa mai departe de gurista de la PC, iar pentru miliardele de euro subtilizate de baietii destepti, Justitia n-are antidot, pentru ca asta e genul de normalitate dorit a fi mentinut in Romania. Iar dvs. alimentati prin blog si articole “deontologice” aceasta realitate virtuala daunatoare facindu-va ca ploua cind va amintesc despre obligatia elementara de a va informa si de a informeze la rindul sau corect opinia publica. Repet : citeste coloana din stinga de pe pagina : http://www.myspace.com/val2002
si spune daca in ultimii 9 ani ai fost cumva jurnalist.

pantacruel spunea...

cel mai mult si mai mult imi plac jurnalistii care nu voteaza.
si cizmarii care nu au cizme.
si cizmarii care aveau boala pe jurnalisti si nu ii lasau sa voteze.
si parlamentarii care se poarta ca niste cizme, pentru ca asta si sunt.
si electoratul care nu are de ales decat niste cizmari pe post de parlamentari.
si partidele in rol de mos nicolae care iti promit cate in luna si stele si iti ladsa in cizma numai pliante colorate si minciuni stralucitoare.
si damele pisici cu cizme negre, lungi, de piele scumpa, miauuu!

Maria Coman spunea...

anonymus-nici macar cumparaturi, ca pun bani deoparte
pantacruel- pe cuvint ca nu gasesc niciun motiv pentru care sa merg
uncopilutz-nu vreau sa incerc orbeste. de fapt nu e orbeste, pentru ca oamenii de pe liste nu imi spun nimic.
oana-daca ar fi doar un exemplu.....