joi, 15 noiembrie 2007

Zi Naţională pentru pisicile negre presecutate de italienii prea superstiţioşi

Pisicile negre aduc ghinion, cred italienii care le asociază inevitabil cu maleficul, superstiţie care a dus, în opinia unei organizaţii pentru protecţia animalelor, la sacrificarea a 60.000 de pisici în fiecare an, motiv pentru care a fost stabilită o Zi Naţională pentru ele, relatează Der Spiegel.
Pisicile negre au semnificaţii diferite în diverse culturi şi ţări, însă în Italia acestea sunt prin definiţie rele, malefice şi aduc întotdeauna ghinion. Şoferii opresc brusc maşina şi aşteaptă să treacă o pisică neagră, iar bărbaţii îşi fac cu o mână semnul crucii şi cu cealaltă îşi acoperă părţile intime, pentru a alunga răul pe care l-ar aduce o pisică neagră care le taie calea.

12 comentarii:

cvasiloxodroma001 spunea...

Jurnalistul are obligatia sa se informeze si sa informeze la rindul sau corect opinia publica. Criteriul nr. 1 in sondajul "Zece pentru Romania". Citeste coloana din stinga de pe pagina : http://www.myspace.com/val2002
si spune daca in ultimii 9 ani ai fost cumva jurnalist.

Nightingale spunea...

Mare ti-e gradina!
Eu am avut o pisicutza neagra. Si-mi mergea foarte bine :D

pantacruel spunea...

cat de delicioasa este scena asta.
ma mir ca nu am vazut-o in vreun film de-al lui pasolini sau fellini.

off topic,
excelenta 'gradina de ciment'.
stilul lui ian mc ewan de aici aduce putin cu povestirile lui capote.
in special episodul cu mama abia moarta a celor 4 copii, trasa din pat de micutul tom sub privirile stupefiate ale celorlalti 3.
este o nebunie... :))

Maria Coman spunea...

pantacruel- simbata o sa vezi, parca nu are nicio legatura cu mcewan....
nithingale- oamenii au probleme...

Paul Dimulescu spunea...

Si eu am avut o pisica neagra, si daca spun ce s-a intamplat cu ea o sa-mi mananc papara de la o groaza de femei furioase (ceea ce nu-i in totalitate ceva rau), la care s-ar adauga si-un numar sanatos de barbati care-ar pune umarul, pumnii si picioarele in contra mea. Drept pentru care o sa intru in silenzio stampa - si-asa am facut prea multe cand am scris povestirea pe blog. Desi.. faptele se prescriu dupa cativa ani, nu?

Bun. Acum despre superstitii. Acestea, dragii mei, suunt credinte populare similare credintei religioase, dar trag cu ochiul in gradina necuratului, nu partea cealalta, luminata in exces. Eu nu cred in superstitii doar ca sa-mi pot motiva anumite decizii luate sub imperiul unor stari pur banale. De exemplu nu vreau sa fac cutare, pentru ca ma asteapta 10 ani de ghinion curat, si nu in ultimul rand mi-este foarte lene.

panttacruel spunea...

Sa omori o pisica neagra aduce ghinion. mai ales in Italia.

UnCopilutz spunea...

Fain moment îşi găsesc broscarii să se prindă de p...! Michael Jackson facea asta fără să vadă vreo mâţă neagră, totuşi...

Paul Dimulescu spunea...

Nu, pisica din povestea de mai sus n-a murit. A dus-o bine-sanatos pana la adanci batranete. Ba chiar mai sanatos :D

Maria Coman spunea...

paul- trebuie sa spui povestea pisicii...altfel te suspectez ca ai maltratat-o
uncopilutz- :)

Paul Dimulescu spunea...

Nu spun nimic. Ca daca spun, nu o sa mai stai de vorba cu mine :)

Asta-noapte m-am ambetat. Adicatelea beut-am peste limitele medii, dar m-am tinut cuminte. Ca daca as fi fost in expansiune, cautind un LebensRaum... faceam victime.

yume spunea...

cred ca e de la prea multa pizza.

Doru Oprişan spunea...

Idioti. Iubesc pisicile negre.