joi, 21 februarie 2008

Alo, cine e acolo

Nu reusesc sa nu ma mai minunez de aberatiile din tara asta. Cica ar fi trebuit sa platim niste impozite noi si foarte dubioase. Si mi le si imaginez pe simpaticele doamne de la contabilitate stand noptile ca sa ia la verificat fiecare apel dat de fiecare dintre sutele de angajati. Imaginati-va cum ar suna ele pe numerele de pe factura"- Buna seara. Cu cine vorbesc va rog-?-Da, as vrea sa stiu daca ati vorbit cu dra X, in data de 20 ianuarie, in interes personal sau in interes profesional -Pai nu mai stiu exact. Suntem colegi, dar e posibil sa ma fi sunat ca sa ma roage sa iau tigari in drum spre serviciu"Si atunci, e in interes personal, nu? Mie asa mi se pare. Mai adaugam 10 bani la impozitSau sa sune la diversi ministrii. Tot cu buna seara, tot cu detalii despre convorbireBine, eivdent pentru operatiunea asta sinucigasa ar fi nevoie de angajati speciali...Un angajat cu telefon, unul care sa ii numere apelurile. La fel si la masini. Si la cadourile pentru copii. Stiti, pungile de Craciun pe care le primesc angajatii.....Impozitul pe masinuta, pe papusa Barbie sau pe ciocolata. O cutie de bomboane de 10 lei, impozit 3 lei, ca de, asa e regula....La sfarsit de luna, adunam leu cu leu cu leu, si statul se imbogateste. Numai ca dupa ce anunta circul, statul se razgindeste. Si iese domnul ministru Pacuraru si ne spune ca asta e asa, un fel de bonus. Ca la anul poate iar se razgindesteSi statul se razgindeste si cu taxa auto. Ba intra, ba iese, ba e pe emisii de CO2, ba e pe vechime, va e, ba nu e...Eu ma gindesc serios sa il dau in judecata si sa imi iau banii. Si se razgandeste si cu medicamentele. Ba sunt retete pentru produs, ba pentru substanta. Evident, nici nu apuci sa te obisnuiesti bine cu un sistem, ca incepe altul. Motivatiile imi scapa. Cert e ca ma astept ca in curind sa schimbam prioritatea in sensul giratoriu cam asa, la 3 luni. Ca sa fim siguri ca mentinem haosul.

9 comentarii:

ritchiu spunea...

ai uitat invatamantul...ba teze unice, ba teste nationale, ba admitere pe examen, ba pe medii pe principiul - de mici, sa va-nvatati 'r-ati ai dracu!

zuzeta spunea...

oh, asta-mi aduce aminte de "brasil".

mi-l si imaginez, ministerul impozitului...

zuzeta spunea...

* brazil, of!

Maria Coman spunea...

ritchiu- da, sa invete clar
zuzeta- ministerul la care sa suni si sa intrebi. dom'le, am sunat la robotul bancii sa imi verific soldul. e personal sau de serviciu? ar putea fi de serviciu, ca sunt banii obtinuti acolo

Alex spunea...

ai zis ceva de sens giratoriu ? pai eu zic sa il lase ca pana acum: de dreapta :)) glumesc... s aii faca ce vor ei, dar sa stim si noi... iar despre impozite: sa mor eu de nu le-as plati pe toate, ba chir as inventa si eu vreo doua-trei in plus, dar sa imi faca si mie, mai nenica, o straduta mai acatarii pana la mare, o ulita mai dragalasa pana la munte, vreo doua parcari, o scoala mai ca lumea, sa mai faca cateva camine pentru copii si batrani, sa mai lase si ei vacantele prin toate tenerifele si filipinele, sa incerce si ei sa se opreaca la doar doua straturi de grasime, gusi si tupeu, poate mai auzim si noi de ceva justitie sau politie facute macar ok etc... si platesc, parol...
O seara ca in povesti va doresc !

Maria Coman spunea...

da alex, sunt de acord. din pacate impozitele astea, mai mult sau mai putin aberante, nu se regasesc niciodata in viata reala.

Pisicot spunea...

:))
cam complicat, nu?

Garfield spunea...

mie imi place ca astia au idei... haotice si tembele dar sunt idei... mai rau e ca simuleaza pe noi :))

uf, bine ca sunt pisoi si am noua vieti... sper sa prind macar eu bine si pe la noi:)) jur sa fac un spiritism mic si sa va povestesc si voua... :))

Maria Coman spunea...

garfield- multumim, multumim, te asteptam cu detaliile