luni, 7 aprilie 2008

Dormi linistit

Mi-am adus aminte in seara asta de reclama la FNI. "Dormi linistit, FNI vegheaza". eu nu tin minte reclame. Din pacate pentru creatorii lor, foarte putine reusesc sa ajunga la mine. De retinut, si mai putine. Cea de la FNI mi-a ramas insa in cap. Pe lina slogan, tin minte ca spotul imi dadea asa, un sentiment de liniste. Asta era si scopul probabil. Habar nu am cine l-a facut, imi aduc aminte ca a aparut cind se auzeau zvonuri ca ar fi probleme. Sau poate un pic inainte. Ori a fost extrem de insistenta, ori altceva s-a intimplat. Ca altfel de ce sa tin eu minte reclama la FNI?

13 comentarii:

Alex spunea...

super tare... am duc sa dom linistit... acum are cine sa vegheze ( din nou ) pentru mine ...
Noapte buna si tie, Maria !

octavian.stangaciu spunea...

Eu tin minte secvente dintr-un episod Dallas. Si iti pot spune si de ce. In timp ce ma uitam la TV si mama imi citea subtitrarile, pentru ca eram prea mic ca sa pot citi repede, a intrat tata in camera si mi-a facut cadou un microscop. Doamne cate muste si furnici am prins anul ala :)) Din pacate nu stiu ce s-a intamplat cu el. Are cineva un microscop pe acasa? :D

hadean spunea...

tempo advertising, dar nu stiu cine era "capul rautatilor" la ei pe vremea aceea. spotul a fost foarte bun pentru campania aceea dar nu l-as credita prea mult pentru succesul "de casa" al FNI. oamenii erau pur si simplu flamanzi, dornici sa scape repede si fara munca de saracie sau pur si simplu lacomi. desteptii de genul lui vântu vor avea mereu clienti, cu sau fara advertising. "vestea buna" circula repede, secretul pesterii lui ali baba nu poate fi tinut si oricum, nu pe pastrarea discretiei se bayaya sistemele piramidale ci pe cotcodacul celor care au scos primii bani nemunciti dupa o saptamnana de incubatia.sau doua. sau opt.
sigur, econdamnabil ce au făcut ei cu FNI-ul. e regretabil insa faptul ca lectia asta nu a servit la nimic.

hadean spunea...

(bazeaza), scuze, mereu "ma fac din tastatura":-)))

ritchiu spunea...

hadean are dreptate, oamenii erau şi sunt în continuare flămânzi după banii obţinuţi peste noapte. totuşi, spotul a fost unul dintre cele mai reuşite. şi muzica aleasă te făcea să te simţi ocrotit. partea cu copilul mi-o aduc foarte bine aminte şi sloganul a fost unul de geniu. nimeni nu zicea nimic despre îmbogăţire, despre câştiguri, nu trebuia decât "să dormi liniştit".

Maria Coman spunea...

hadean& nelu- muuuulte subliminale pe acolo

Adriana Popescu spunea...

Eu ţin minte doar câinele din reclamă: un Golden Retriever. :))

M. spunea...

eu ma gandesc ca ai fi uitat sloganul daca lucrurile ar fi mers bine pana la capat si daca nu ar fi fost repetat ironic atat de desm atatia ani dupa eveniment. cu alte cuvinte, cred ca mai degraba ti s-a incetatenit in minte dupafaliment decat inainte.

Maria Coman spunea...

bine ca esti tu desteapta :). na, uite am cumparat detergent dupa reclama si tot am uitat cum se numeste, desi nu mi-a placut

M. spunea...

pfaaa, dar nici nu se compara situatiile! e vorba despre anvergura momentului.

bine ca sunt eu desteapta, of!

Maria Coman spunea...

m- mda, iar ai dreptate. ce sa mai zic

M. spunea...

hai ma, ca esti simpatica! :))

Maria Coman spunea...

uf, multumesc :)