vineri, 19 decembrie 2008

Precizare: pilaful de praz este mai bun rece

Pe aceasta cale doresc sa va informez ca, spre deosebire de majoritatate, la fabrica nu este ultima zi de lucru inainte de sarbatori. Nici penultima. Nici antepenultima. La fabrica se munceste in fiecare zi ca si cum ar fi luni.
Mai rau, acum suntem pregatiti pentru un week-end cu audieri la parlament. Adica mai rau decat de obicei. Pentru o saptamana viitoare cu investire a guvernului, cu declaratii, breaking news, ultima ora, editii.
Invatam cu Bazac, Nemirschi, Sandu, Pogea. Udrea stim deja, e ok
Tre'sa fie cu siguranta si vreo declaratie a presedintelui, ca nu se poate fara. Facem liste de invitati, cu putinii ramasi prin Bucuresti. Printre astea, promitem sa dam si sarmale, pretul brazilor, aglomeratia din magazine si de pe sosele. Alte idei nu prea avem, asta e, sa ne iertati.
Asa ca va rog, nu insistati cu posturile tip ultima zi, ultimele 10 ore, ultimele 5 minute, etc. Pentru ca si asa ne este greu.
Si nici cu mailurile cu sarbatori fericite si cu "out of office, autoreply"
Va multumim anticipat

PS: de la agentia mea de stiri preferata, Agerpres, fosta Rompres. (asta ca sa vedeti ca nu doar noi muncim)
Slatina, 19 dec /Agerpres/ - Pilaful de praz, una dintre mâncărurile tradiţionale specifice zonei Olteniei, este unul dintre cele mai 'gustate' alimente în zilele de dinaintea Crăciunului, în timpul postului.
Pilaful de praz este uşor de preparat, este ieftin şi la îndemâna oricui. Pentru prepararea a 10 porţii este nevoie de un kilogram şi jumătate de praz, de 700 de grame de orez şi 200 ml de ulei, piper, sare şi bulion după gust. Se pune la prăjit prazul, se adăugă orezul şi bulionul şi apoi se fierbe timp de câteva minute, după ce s-a adăugat apă caldă sau supă caldă de zarzavat. La final se adaugă şi sarea şi piperul şi se pune la cuptor pentru 30 de minute. Pilaful de praz este mai bun rece.
Prazul este un aliment emblematic pentru zona Olteniei, existând şi o localitate recunoscută pentru prazul de acolo, Fălcoiu. Prazul de Fălcoiu este şi vedeta unui festival de umor - Festivalul Naţional de Umor 'Oltenii şi restu' lumii' - ce se desfăşoară în fiecare an, la Slatina. AGERPRES/(Cristina Matei)

42 de comentarii:

robin simion spunea...

mie mi-e drag de tine sa stii. *hug* si apregiez ca ne tii informati *hug* *hug*
ii salut, si pe aceasta cale, si pe ceilalti muncitori din antene. *hug*
maria,

Darael spunea...

In fiecare zi e luni ?
Neeee... in fiecare zi e Duminica, fiecare zi este o Zi a Bucuriei.

Ah, duminica nu se lucreaza ?
Hm, cine spune asta ? Pai Soarele nu rasare Duminica ?

Maria Coman spunea...

robin- multumim, multumim, dar pe repede inainte, ca avem de munca

Maria Coman spunea...

darael- cum sa nu se lucreze duminica? nooo, e imposibil

ilinca dima spunea...

da, un adevarat "orez cu praz pentru romania"

Maria Coman spunea...

ilinca- asta meritam probabil

robin simion spunea...

nu, romania E orez cu praz

Maria Coman spunea...

robin-delicios. ce te faci daca nu-ti place prazul?

pushthebutton spunea...

Salutări interesantei duamne Cristina Matei. Megaștire

Maria Coman spunea...

rares- uraaaa, tu ai inteles. ca doar de aia am lasat si numele. zau. ca sa se vada ca duamna munceste. cum sa dai retete pe agentie????????????????????

ilinca dima spunea...

maria, e o reteta de interes national. duamna cristina matei nu e de vina decat intr'o mica masura. ca ea a dat, nu era musai sa si intre, nu?

Maria Coman spunea...

ilinca- ce e drept. dar tu ai fi facut vreodata o asemenea stire?

Nashu_mare spunea...

Da' cine a luat vacanta azi? In capitalism se munceste, nu se sta. Doar doua zile de libere, de Craciun ne ajung. Si inca doua de Revelion. Nu de alta dar clientii, desi au avut tot anul la dispozitie, se bulucesc tocmai acum.

Marian S. spunea...

Vreau să văd la antene preţul prazului si locurile în care se găseşte. Păi ne laşi aşa, începuţi şi neterminaţi ?

Maria Coman spunea...

nashu mare- le pun link-urile cand ajung acasa, ca de la fabrica nu vrea....sunt, stai linistit. si o spun si public
marian- incearca la rompres te rog

Nashu_mare spunea...

Maria? ? ? ? ? ?

hadean spunea...

grupul celor care au renunţat la pilaful cu praz în favoarea cozonacului, te salută:-). şi nouă ne e drag de tine şi sperăm să treci uşor peste :-). cât despre pilaful ăsta, deşi cred că nu-i tocmai rău, mă bucur că-i tradiţional în oltenia, nu în ardeal :-))

Maria Coman spunea...

nashu mare- da?
adi- eu ma bucur ca nu e nici din muntenia

Nashu_mare spunea...

Ce linkuri, mama?

Maria Coman spunea...

nashu mare- ale cetatenilor care au anuntat public cum ca nu mai ucreaza de azi

Maria Coman spunea...

gata, i-am si inrosit

Nashu_mare spunea...

Sa dea dracu', credeam ca am exagerat cu bautura si nu am decat o durere in gat de la... caldura de la birou. Eu zic ca e accident de munca totusi. Sau boala profesionala ceva...

Si totusi de unde? Cine le-a chemat? Eu?

Maria Coman spunea...

cine le-a chemat pe cine?

Nashu_mare spunea...

Pe linkuri. M-am citit de cateva ori inainte sa imi dau seama. Sunt si cult acum.

Iskander spunea...

Cand lucram acolo colectionam asemenea capodopere ale geniului jurnalistic...mai am si acum cateva, printate frumos. cea mai multa marfa venea de la corespondenti...si una dintre cele mai tari, intr-o stire despre o furtuna, suna cam asa:

"Cabanierul a declarat, in exclusivitate pentru Rompres, ca s-a innorat si a inceput sa ploua".

aplauze.

Maria Coman spunea...

iskander- ca tot vii din sistem, cum pana mea trec astea de editor?
nashu mare- macar tu ai inteles ce ai vrut sa spui

Iskander spunea...

pai e simplu. editorii...se numesc vizori. vizorii nu fac decat sa reciteasca stirea si sa o aprobe. ei sunt, de obicei, persoane batrane si cu experienta. atat de batrane incat unele au iesit la pensie si au fost reangajate. iau si pensie,si salariu intreg...stiu, greu de crezut.

asa...si acesti vizori merg pe principiul lasa, ca e platit si el la norma (corespondentul)...si pac, ii da verde.

Maria Coman spunea...

muahahaha, vreau si eu corespondent

Iskander spunea...

ah...ce vremuri...cand mergeam eu in kosovo cu corespondentul din mehedinti...care avea masina lui. si am plecat cu ea. si si-a luat si nevasta. in kosovo. si nevasta tricota. in masina. spre kosovo. eram one big happy family. acolo n-a miscat masina din fata hotelului ca sa nu i-o sparga AIA. si in hotel stateam...in loc de doi...3. cu nevasta. care tricota. in kosovo.

Maria Coman spunea...

iskander- macar a iesit un pulover frumos?

Iskander spunea...

aaa, nu stiu ce croseta, si nici cum a iesit.au plecat dupa o zi. misiunea lor se incheiase, trebuia sa ma aduca...si...cam atat. bine, si-au luat cateva kilograme de carnati si niste ciocolata, ca sunt mai ieftine ca la noi.

ilinca dima spunea...

maria, as fi facut o stire despre asta, fireste... daca se punea problema doborarii recordului mondial la pilaf cu praz :)))

ilinca dima spunea...

offtopic, vad ca natasa a invatat cum e cu tehnologia si nu'i mai da drumu din.. bot!

pushthebutton spunea...

Și am mai remarcat că Natasha a pus stăpânire pe telecomandă. E clar, va fi ziaristă. Să n-o lași să se uite la știri porno, cu guvernul de azi.

Maria Coman spunea...

ilinca- eu nici macar....nu e domeniul meu
ilinca, rares- da, e din ce in ce mai tehnica, veti vedea

Anca Sandu spunea...

Offtopic. Poza cu Natasha e dementiala. Cu laptopul cand o inveti?

Ontopic. Voi lucrati pe o plantatie asa, mai speciala. Mai cu chef de munca. Spor sa ai!

Lucian spunea...

maria, nu se poate sa stai toata ziua in televizor acum, inainte de sarbatori. e pacat, zau... :)

Maria Coman spunea...

anca- pai nu vezi ca e cu spor? zau
lucian- un' sa stau altundeva?

mos_batran_cu_plete spunea...

Din acel orez precis va rasari o cireasa poleita cu aur. Dupa cateva zile, cireasa se va transforma intr-o maslina tip mamut, zemoasa si gustoasa.

Daca vei gusta din acea maslina, zeii spun ca vei avea noroc tot anul viitor. Daca o vei ignora, maslina se va transforma din nou in cireasa si nu se va intampla nimic, deci nu prea vad de ce ai gusta-o.

Poate din pilaf sa iasa vreun diamant, asta da.

Lucian spunea...

in concediu, un' altundeva? :)

Maria Coman spunea...

lucian- pai la fabrica nu se poa' chiar asa

Anonim spunea...

nu inteleg uimirea voastra - e mai bine sa scrii despre crime si babe violate decit despre o reteta de praz? si daca stirea a trecut de viza e clar ca e buna, nu va mai dati voi cu parerea.