miercuri, 28 iulie 2010

De ce imi place vinul (evident, studiu britanic)

Consumul regulat de alcool ar putea reduce atât riscul de apariţie, cât şi gradul de severitate ale poliartritei reumatoide, potrivit unui studiu publicat în revista britanică Rheumatology
Pacienţii au fost rugaţi să precizeze frecvenţa cu care au consumat alcool în luna precedentă şi au fost supuşi unor examinări radiologice şi unor teste sangvine. Articulaţiile lor au fost şi ele examinate.
Acesta a fost primul studiu care a relevat faptul că alcoolul, consumat cu moderaţie, poate să reducă gradul de severitate al acestei maladii, în cazul pacienţilor umani. Date similare au fost obţinute pe şoareci.
Cercetătorii britanici au constatat că persoanele care nu beau deloc alcool prezintă un risc de patru ori mai mare de a se îmbolnăvi de poliartrită reumatoidă, comparativ cu persoanele care consumă alcool de cel puţin 10 ori într-o lună. După această valoare, riscul scade odată cu creşterea frecvenţei consumului de alcool.

7 comentarii:

Roxana spunea...

Eu sustin mereu studiile de genul asta. Mai era unul despre cafea, ca daca bei moderat e buna:). Despre ciocolata, la fel. Ar trebui studiate mai in detaliu astfel de alimente, e pacat sa risipesti banii pe observarea fluturilor sau a altor vietati.

Ferentz spunea...

Hello!

Moisa Adrian, pictor aerografist Iasi pe Tunning Auto.
Site-ul cu picturile mele (1700 vizite/luna in crestere): http://www.adrianmoisa.ro
As vrea sa iti propun un link exchange site-wide sau intre posturi (guest post).

Adrian Moisa, aerografie auto

Y!mess desene_aerograf, mail desene_aerograf@yahoo.com sau la telefon 0743521412.
Mii de multumiri, Adrian

fifi spunea...

Stiam ca ma pot baza pe tine ca o sa gasesti o explicatie adevarat pentru lucrurile care ne plac:)

ilinca dima spunea...

:))))))))))))))))

deci d'aia am facut io PR! si doctorita, din pricina tratamentului medicamentos, destul de agresiv, mi'a interzis alcoolul. acu' ce fac?! beau sau nu?!

health spunea...

multe din acestea studii sunt facute si pentru a creste consumul...oricum nu vreau sa zic ceva de genul ca vinul nu ar avea proprietati medicinale sau ca nu este bun

horya spunea...

scrie si tu mai des...
ce s-a intamplat cu alexandra stoicescu? e in concediu? tu cand faci emisiunea ta?

Maria Coman spunea...

horya- da, sandra e in concediu