luni, 22 august 2011

Week-end la Cheia

Drumul: 100 si ceva de kilometri, facuti la dus in aproape 3 ore, la intors in 2 ore si un pic.
Locul: superb. muuult, mult mai frumos decât pe Valea Prahovei. Mai sper natura, casele mai frumoase, locurile mai aerisite.
Pensiunea: Găinuşa de Munte. La fel, foarte foarte mişto. Terasa mare, camere mari şi decorate cu bun gust, nimic kitsch. Loc de joacă pentru copii, pădure, teren de fotbal şi tenis, închiriat biciclete.....Sistem cum am văzut în Franţa- recepţie doar până la ora 20, în rest notezi pe caiet ce consumi şi plăteşti la final. Însă cu angajatul român zău adcă merge sistemul. Aici erau 3 persoane- un bucătar care era şi chelner, o doamnă la menaj care cred că ajuta şi la bucătărie şi încă un domn, la recepţie şi pe'acolo.. De cum am ajuns, n-am apucat să ne aşezăm, că ne-a luat bucătarul repede. Că să ne hotărâm ce mâncăm, că el la 8 pleacă, că face naveta încă 20 km, că lucrează 7 din 7....Acum, nu că nu îl înţeleg, dar zău dacă simţeam nevoia să ascul asta. Plus că are un patron, să i se plângă lui propun.
A doua zi ne ceartă iar. Că el nu aduce mâncarea pe terasă, că doar în restaurant înăuntru, că e singur, că lucrează 7 din 7, că, că, că....Ok, lăsaţi mâncarea înăuntru, o luăm de acolo şi gata.
Omul, altfel simpatic, jur. Dar atât de supărat pe viaţă....Plus că zău, nu văd de ce ar fi fost nevoie de mai mulţi oameni. Că în timpul săptămânii presupun că e gol, iar acum erau 4 sau 5 camere ocupate. Plus că aveau suficient timp să stea relaxaţi să se uite la filmele de la Pro Tv.

17 comentarii:

Bogdana spunea...

Pai da-i linkul lui Gainusa. Poate il mai inveseleste el cumva.

Maria Coman spunea...

bogdana, nu il cunosc pe domnul, asa ca nu ma bag

Strumful spunea...

Maria, deci pe total pot sa merg acolo linistita cu copilul, e loc de joaca, macar nenea bucatar gatea bine?

Maria Coman spunea...

sofia- bine, dar intre ore fixe :))

mariamirabela spunea...

Maria: poate legea nu-i da voie domnului sa aiba un singur angajat care sa le faca pe toate. In afara de faptul ca poate nu ar face nici unul dintre cele 3 joburi bine, nu ar fi nici foarte igienic.

Nu exista o adresa de email a pensiunii ca sa vada si Gainusa cum stau lucrurile in curtea lui?

g.cojocaru spunea...

sa va fie de bine si multumim pentru recomandare... eu caut cazare in care sa incapem toti 4. pentru octombrie, sa imi mai revin... inca mai sper ca reusim si noi sa fugim undeva anul acesta. :)

Maria Coman spunea...

mariamirabela- pai erau 3 angajati nu unul. unul care se ocupa de curatenie, unul de receptie si pe-acolo si unul bucatar si chelner. mie nu mi se pare putin
gabi- in mansarda incapeati sigur 4. fara nici cea mai mica problema

Anonim spunea...

mama lui andrei:
si noi vrem... in weekendul asta...
cum e drumul de la cheia la muntele rosu? pot sa ma duc si cu o masina de oras d-asta mai mica?

Maria Coman spunea...

mama lui andrei - n-am fost la muntele rosu, de fapt n-am iesit din curtea-imensa- a pensiunii. dar cred ca daca suni acolo stiu ei cum e drumul. nu vad de ce n-ar merge, drumul pana acolo nu e neaparat prost, cat pe o sg banda, cu camioane, etc

Roxana spunea...

Esti a treia persoana pe care o cunosc si care merge la pensiunea asta in ultimele 2 saptamani:)).
Per total inteleg ca a fost ok. Eu daca am curte cu iarba, jucarele si aer curat, tolerez destul de multe neajunsuri...

Anonim spunea...

Servus Maria
Mai mult decat interactiunea cu personalul si curtea imensa a pensiunii,activitate sedentara in opinia mea, indraznesc sa iti recomand sa explorezi muntele.

Maria Coman spunea...

anonimule, oricine ai fi tu, eu pe munte cu copil de un an si opt luni nu ma duc :))

Adelin spunea...

Maria,l-am întrebat pe domn dacă vrea să-i transmit lui Găină nemulțumirile. Speriat mi-a zis că nu vrea, că-l dă afară. Anonim, eu am părăsit curtea. M-am dat cu bicicleta, am jucat baschet și tenis de câmp. Asta ca să nu-ți mai faci griji că suntem o familie sedentară. :)

Anonim spunea...

Frumoasa investitie ... pacat ca e "intretinuta" de unii "nascuti obositi" si fara urma de talent in turism.
Iar de sport ... din ce vad in poze era ceva distanta intre parcare si vila, in plus sunt convins ca Smaranda are grija de mami si tati sa faca miscare.

Intrebarea mea e daca ai mai reveni la locatie?
O zi buna.

Victoria spunea...

Chiar Maria..te-ai mai reintoarce la pensiunea aceasta?preturile erau bune?eu as merge cu iubitul meu de aceea te intreb.

Maria Coman spunea...

victoria, anonim- da, m-as intoarce. :)

cazare cheia spunea...

Zona este minunata si trebuie sa ne bucuram de ea, indiferent de hotelul sau pensiunea din Cheia pe care o alegeti.