luni, 3 octombrie 2011

Despre stat, societate civila si reactii

Zu, cum stiti, a descoperit niste porcarii la gradinita copilului. La gradinita Disney, ca nu cumva să uităm despre ce e vorba.
ei bine, de vreo lună şi ceva, a trimis sesizări. La Direcţia de Sănătate Publică. La instituţia care se ocupă de acreditarea unităţilor. La Protecţia Consumatorului. La Inspectoratul Şcolar.
Niciuna nu a răspuns şi nici nu a făcut nimic în sensul ăsta. Nimănui nu i-a păsat.
La DSP i+au spus, după ce Zu a sunat de zeci de ori, că revin ei cu detalii. N-au revenit.
La ARACIP i-au zis să trimită fax şi să aştepte răspuns. Îl aşteaptă şi acum. >
La Inspectoratul Scolar al Sectorului 2 (unde au trimis-o de la Protectia Copiilor sector 2) nu sunt convinsi ca e de competenta lor
La Protecţia consumatorului am vorbit şi eu de câteva ori bune. Tot fără niciun fel de rezultat.
La ARACIP am făcut rost de un număr de la un şef, n-a răspuns niciodată. La DSP la fel. Dar nu e nimic. Mai încercăm. Nu poate statul ăsta să fie atât de indiferent. Sau poate că poate. Din păcate însă, şi noi suntem la fel. Preferăm să dăm năvală să acuzăm, în loc să facem ceva, în cazuri în care chiar trebuie. Oare n+ar fi mai bine să scriem pe site la instituţiile astea comentarii peste comentarii, în loc să chemăm protecţia copilului pentru un post pe un blog? Oare nu mai bine chemăm protecţia copilului atunci când vedem un copil cerşind la semafor, în loc să ne scandalizăm că o mamă şi-a lăsat copilul să plângă?

4 comentarii:

Bogdana spunea...

eheheeeee... daca iti amintesti povestea cu mamele care povesteau pe un site cum isi bat ele copiii, cume mai bine sa ii bata si si de cand e mai bine sa inceapa ca sa se invete copiii de mici cu bataia.... a fcut cineva ceva? ei bine, am o prietena, care a aflat de la mine de pe blog, care nu a comentat niciodata (si nici nu cred ca va comenta vreodata ceva), care a mai adunat inca vreo patru ca ea si au depus plangere la Politie. Eh, ele au facut ceva. Treaba e ca Politia a zis ca nu e de competenta lor. Sa-u dus la PC, acolo altii care au zis ca nu pot face nimic....

In situatia aia s-a facut ceva, insa exact de catre persoana care nu a iesit niciodata la rampa.

Statul nu face nimic. Niciodata. iar societatea civila este mereu dezbinata, pe amanunte si detalii si pierde din vedere the big picture.

Hai sa iti mai zic una: pe strada mea, la nr 1 e o casa parasita. Proprietarul e plecat, casa e scoasa la vanzare, dar nu o cumpara nimeni. A avut chiriasi, dar au plecat si aia acum vreo trei ani. E nelocuita. Era. Acum s-au aciuat tigani. Cu puradei cu tot. Multi. Si da-i injuraturi pe strada, si manele si galagie si tot tacamul. Am vorbit cu sectoristul. Care ce a zis? Ca nu le poate face nimic, ca stie de ei. Dar fara o plangere din partea proprietarului nu poate face nimic. Asta este statul. Care vegheaza la linistea noastra.

Zu spunea...

Eu sunt dezamagita, extrem de dezamagita - nu credeam ca e atat de greu sa te porti ca un cetatean corect in tara asta, nu, nu am uitat unde traiesc, insa uite ca asta nu mi-am imaginat, birocratia si hatisurile astea.

Zu spunea...

Am pierdut o bucata de mesaj pe traseu: multumesc mult pentru ajutor, pentru implicare. M_am simtit mai putin nebuna intr-o tara in care lucrurile par sa fie complet cu fundul in sus. Multumesc.

Dragos spunea...

Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!