duminică, 9 octombrie 2011

Ne pregătim de Sărbatori. De Moș Nicolae mai întâi

Nico, o știți, la ea ajung cumva toate poveștile. Și vă propun, îmreună cu ea, să îi ajutăm pe copiii cu deficiențe de vedere din Buzău. De ce să îi ajutăm? Pentru că:
- trei sferturi din elevii de la Scoala de Nevăzători din Buzău au o situație financiară grea. Mulți dintre ei merg acasă doar în vacanță, pentru că părinții nu își permit să o facă în fiecare weekend.
- foarte mulţi părinţi săraci care au un copil cu deficienţe de vedere preferă să nu-l dea la şcoală, pentru că pierd ajutorul de la stat, în valoare de 600 de lei sau îl trimit foarte târziu. Din acest motiv în clasa a treia de exemplu, vârstele copiilor variază între 9 şi 16 ani.
- în momentul în care copiii sunt înscrişi la această şcoală specială nu mai primesc nici alocaţia lunară, de la stat. Ea intră într-
un cont la care au acces în momentul în care împlinesc 18 ani.
-şcoala are nevoie de cărţi scrise în braille. O astfel de carte se poate face la comandă, la Asociaţia de Nevăzători din
Bucureşti. O carte care are să spunem 20, 30 de pagini în mod normal, în braille are cam 100. Dar e nevoie de bani pentru asta.
-pentru a uşura viaţa unui copil nevăzător el are nevoie de un laptop cu sinteză vocală. (este vorba de un laptop obişnuit, pe care se pune un dispozitiv prin care informaţia scrisă este transformată în audio).

Ce vrem să facem:

1. Sunt în total cam 40 de copii, de grădiniță plus clasele primare. Pentru fiecare dintre ei, Nico propune să facem un pachet cu dulciuri, fructe, eventual jucării și hăinuțe. Încercăm să găsim o fabrică ce ar putea face o donație, ca să fie lucruri noi, dar e puțin probabil (evident, dacă aveți vreo idee, e binevenită). Oricum, dacă nu, le ducem haine mai vechi.
Rugămintea noastră ar fi să fie doar haine în stare bună și spălate și călcate, dacă nu e prea dificil. Știu că pare dificil, dar copiii nu stau cu părinții lor și nu va avea cine să li le pregătească. Ei sunt la internat și se descurcă așa cum pot.
Strângem și haine și încălțăminte și jucării, pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

2. Dacă aveţi idei, sugestii despre cum am putea ajuta pe termen lung aceşti copii sau dacă cunoaşteţi firme dispuse să-i sponsorizeze cu haine noi, laptop-uri sau cărţi braille daţi-mi vă rog de veste.

Termenul limită: 20 noiembrie. ÎN funcție de câți bani strângem, facem și cumpărăturile.

Un update pentru copiii de la Glodeanu: tot mulțumită Nicoletei, acolo a început construirea unei cantine sociale. Sunt în continuare foarte multe probleme, așa că vă așteptăm și cu lucruri pentru cei mici, dar cred că pentru ei ne vom organiza pentru Crăciun. Noutăți despre ei aflați aici
Ideea Nicoletei a plecat de la reportajul acesta. Este povestea lui Adelin, un băiețel orb și sărac din Buzău. Povestea lui o găsiți și aici


Povestea lui Adelin o puteţi citi si aici:

4 comentarii:

Suflet de curva spunea...

deja?

Sorina spunea...

Buna,
Am imprastiat si eu mesajul mai departe si doresc sa ma implic in aceasta campanie dupa posibilitati

Alina spunea...

Vorbim numai de haine de iarna, sau haine in general?

Maria Coman spunea...

alina- in general, nu doar de iarna