luni, 28 noiembrie 2011

Mos Nicolae a ajuns la Buzău

Ne-am grăbit un pic, pentru că elevii de la Buzău au vacanţă la sfârşitul săptămânii. Aşa că în week-end, datorită vouă, l-au aşteptat pe Moş Nicolae. Cu o serbare surpriză pentru Nico şi pentru cei care au mers să le ducă darurile. Au cântat, au spus povestea Moşului, au colindat, iar la final, părintele Marian Tudor- cel de la Glodeanu- le-a vorbit despre Sfântul Nicolae.
Nicoleta povesteste că "I-am privit pe copii cum se țin de mâini ca să se ajute când urcă pe scenă. Când coboară scările. Pentru mine asta înseamnă iubire. I-am văzut cum se bucură țopăind. I-am văzut cum citesc oamenii. Îi „văd” cu mâinile. Îi ating și le pun milioane de întrebări ca să-și facă o idee despre cel care stă în fața lor.

Aş vrea să vă mulţumesc încă odată pentru că datorită vouă copiii ăştia, şi cei de la Glodeanu, au primit o mulţime de cadouri.

Aş vrea să îi mulţumesc domnului Tudor Ciortea, de la Noumax, pentru că Violeta, fetiţa din materialul de mai jos, a primit un laptop.
http://observator.a1.ro/campanii-observator/Lasati-ma-sa-invat_49149.html

La copiii de la Școala de Nevăzători din Buzău au ajuns:


HAINE: 3 saci mari, 11 pungi mari, tip supermarket, 2 genți mari, 1 cutie mare și 1 pungă medie.
ÎNCĂLȚĂMINTE: 2 pungi.
JUCĂRII: 2 pungi.
VITAMINE: 110 cutii Osteocare (calciu pentru copii), oferite de Vavian Pharma.
AUDIOBOOK-URI, CD-URI: 50 de audiobook-uri noi („Greșeala vraciului”, de Joseph Delauney), oferite de Editura Corint, 55 de CD-uri cu povești, romane, 1 DVD cu 36 de povești, 10 CD-uri cu Acatistul Sfântului Nicolae, 15 casete cu povești, 3 CD-uri muzică.
MATERIALE DIDACTICE: 1 laptop nou, oferit de firma Noumax, 1 trusă pentru învățat braille, 1 cubaritm (material didactic pentru calcul matematic).
DIVERSE: 1 radio mic portabil.

Toți cei 110 copii au primit daruri mijlocite de Sfântul Nicolae. Fiecare copil a primit două pungi, pline cu dulciuri și fructe. O parte din dulciuri le-am primit, o parte le-am cumpărat.


Fiecare copil a primit în dar: 1 borcan dulceață, 1 borcan zacuscă, 1 borcan compot, o sticlă de sirop de vișine (toate oferite de Râureni), 3 produse oferite de Danone, o pungă de napolitane, un produs Winder Delice, 2 croissante, o ciocolată Bounty, o ciocolată Poiana, un suc teddy, o sticlă de suc Winny la 2 litri, o ciocolată Novatini, 2 eugenii, 2 pachete de biscuiți, 1 prăjitură tiramisu, 2 banane, 2 portocole, 2 mere, 1 ou kinder, 1 Mos Crăciun de ciocolată Milka, 1 ciocolată Milka, o pungă de bomboane asortate, acadele etc.


BANI DIN DONAȚII:
2.500 RON s-au strâns pentru copii (din bănuți am cumpărat dulciuri și fructe pe care le-am pus în pachetele copiilor).

Pozele, toate, le găsiţi pe contul de Facebook "De Sfântul Nicolae, pentru copiii care nu văd lumina." Dacă aveţi timp, uitati-vă câteva minute. Să vedeţi bucuria copiilor.
Important, pentru că am strâns foaaaarte multe, o parte dintre lucruri au ajuns şi la copiii de la Glodeanu. Unde lucrurile merg bine, a început construirea centrului social, Proiectul a fost realizat cu ajutorul unui domn cu inimă mare din Capitală care a decis să dea o șansă copiilor din Glodeanu şi care a vrut să rămână anonim.
Dacă vreţi să ajutaţi, donaţiile se pot face în contul: RO35CECEBZ0130RON0786067, DESCHIS LA CEC, SUCURSALA BUZĂU, COD SWIFT CECEROBU, TITULAR CONT: PAROHIA GLODEANU CÎRLIG

2 comentarii:

Steli spunea...

Buna Maria,
frumos gestul vostru! ma bucura sa vad ca lumea se gandeste si la ei si nu ii considera doar niste handicapati, cersetori de mila. Am un unchi si o matusa nevazatori, sot si sotie. El nu vede deloc , ea zareste, sunt niste oameni minunati, absolut normali, care sunt plini de iubire. Tin minte perfect ca in copilarie abia ii asteptam pentru ca ne aduceau, de fiecare data ceva bun. E trist, insa sa le asculti povestile, sa vezi cum oameni care vad perfect ii urca in autobuze care o iau in alta directie decat cea solicitata de ei, doar din rautate, cum le spun pe strada "orbul dracului" daca i-au atins, chiar daca isi cer scuze pentru asta. Ar trebui sa invatam o data pentru totdeauna ca ei sunt oameni ca si noi, care muncesc, care isi castiga banii cinstit si care vor sa fie tratati ca oameni normali. Am vazut la A3 emisiunea despre copiii de la Buzau si am plans cand am realizat, inca o data prin ce trec sufletele nevinovate, intr-o tara care nu ii ajuta deloc.

Maria Coman spunea...

steli, iti multumesc mult pentru comentariu :) si da, cred ca in romania ar trebui sa invatam sa ne respectam oricum am fi noi. dar noi nu ne respectam pe noi insine, de unde sa mergem mai departe....