luni, 2 ianuarie 2012

Cele mai tari studii din lume

Un clasament făcut de Time, citat de Adevarul.

1. Educația centrată pe abstinență nu duce la un comportament abstinent. Studiu facut in Georgia, rezultate spectaculoase.

2. Chirurgii operează mai bine dacă și-au antrenat ochii. Studiu din Exeter, concluzie dificila: „chirurgii își blochează privirea pe un loc critic în timp ce operează". „Deci asta exclude trimiterea de SMS-uri în acest timp, nu?", comentază reporterii americani.

3. Relaxarea îngrașă. „Și noi care credeam că o dietă sănătoasă și mișcarea îți adaugă kilograme! Cine și-ar fi imaginat că a sta toată ziua pe canapea cu picioarele pe măsuța de cafea, ronțăind, ar fi de vină pentru creșterea în greutate?", au replicat reporterii „Time" la studiul efectuat la Universitatea din Tel Aviv.

4. Adulții se pot apuca de băut dacă întâmpină dificultăți financiare. Descoperirea „senzațională" a fost făcută de specialiștii de la Universitatea de Stat din New York.

5. Traumatismele cerebrale pot cauza adesea dureri de cap. Uau.....

6. Aerul de pe autostradă, nociv pentru creierul șoarecilor, o descoperire halucinantă publicată într-o revistă de specialitate din SUA.

7. Scaunele pentru copii supraponderali protejează în caz de accident. „Hei, sunt copii, nu frigidere. La prețul de 200 de dolari te aștepți și la o gogoașă pentru prânz. Descoperirea vine ca o ușurare pentru părnții care și-au imaginat că trebuie să-i expedieze pe micuți prin poștă în caz că vor să plece din oraș", comentează reporterii americani.

8. Barurile deschise până târziu cresc riscul conflictelor. Concluzia evidentă a fost trasă de niște oameni de știință din Norvegia.

9. Mare, înalt, mic și micuț - cuvinte care sugerează aptitudini referitoare la percepția spațiului. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea din Chicago (SUA) care au studiat comportamentul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani. Nicio veste încă despre cuvinte ca „gustos", „grețos" sau „bleah" în ceea ce privește percepția gustului.

10. Mărturiile mincinoase duc la erori în anchetele judiciare. Unul dintre cele mai ridicole studii, susțin reporterii „Time", arată că minciunile pe care le spui în timpul unui proces care te privește direct ar putea conduce la erori, fapt „necunoscut" până acum.

Niciun comentariu: