duminică, 15 ianuarie 2012

De ce nu functioneaza sistemul

Săptămâna asta am fost în 2 spitale din București. Și peste tot, dar peste tot, te umpli de nervi de la început la final.
La primul spital m-am învârtit 45 de minute să găsesc un loc de parcare. Mă întreb ce faci dacă vii cu un bolnav, dar în fine. N-am găsit loc, până la urmă un paznic- culmea- amabil- m-a lăsat în parcarea spitalului. Imensă și goală, bineînțeles.
Am ajuns la lift, aceeași atmosferă sumbră ca acum un deceniu, aceleași afișe cu liftul oprește la etjele 2-4-6-8 etc. ÎNăuntru aceeași liftieră obosită și înfofolită, al cărei rol nu l-am înțeles vreodată. 6 lifturi ori 6 liftiere pe tură ori cel puțin 3 liftiere pe zi, oare cât algocalmin s-ar cumpăra din banii ăștia?
Cel de-al doilea spital, parchezi ușor, dar până nimerești intrarea dai de armate de pazinic. Obosiți și superiori. Ajungi la poarta la care trebuie, și se cere buletinul. Se verifică pe o foaie pacientul la care vrei să mergi. Se bifează. Se trece seria de buletin pe o foaie separată. Se anunță că nu poți intra decât cu halat de unică folosință. 5 lei la automat, 3 lei dacă îl iei de la paznic. Plătești, intri. Ai scăpat și de data asta.

4 comentarii:

Degetica spunea...

bine ca ai reusit cu liftu.
in noiembrie 2009 cand am ajuns eu la Fundeni era o coada horror la lift si am vrut sa il iau pe cel de langa. Nu mi-a dat voie liftiera. Cica e doar pt urgente.
eu aveam Hemoglobina 5 si puls 146.
am urcat 4 etaje pe jos. Am avut noroc ca n-am murit :))

Maria Coman spunea...

vezi, deci au un rol, ca sa fiu cinica, sa reduca oamenii din sistem

DC spunea...

Eu cu mama am "fortat sistemul" la Floreasca, unde cred ca stii ce "parcare" NU exista...dar avea fractura, asa ca s-au inmuiat paznicii si l-au lasat pe sot sa traga masina chiar la intrare (nu aia de ambulante, cealalta). Contra cost, bineinteles.

Carmen spunea...

ultima oara cand am intrat intr-un spital, acum vreo 2 saptamani, am ajuns exact la ora de vizite.
ajunsa in poarta, a inceput procedura : buletin, scris, notat, semnat, verificat si taxa.
stai asa. ce taxa nene, ca e ora de vizite; eu nu-ti dau 5 lei pt ca m-ai tinut in vant.
asa de surprins a fost, si asa de repede a rosit, cand si-a dat seama ca oile de langa mine or sa-si ceara banii inapoi.
(spital din Iasi)