miercuri, 8 februarie 2012

Două lucruri importante

S-au intamplat zilele acestea. In primul rand Bibi a strans banii de care are nevoie. S-au strans de la mii si mii de oameni care s-au solidarizat- iată, așadar, se poate....- si au donat. Fiecare cat a avut, cat a putut, cat a crezut necesar.
Si un alt lucru important e legat de Fata. Fata e prenumele unei bebelushe de 6 luni, abandonata de mama ei in spital pe cand avea o luna. Fata a avut norocul sa o intalneasca pe Malina. Care Malina, stupefiata ca a gasit un copil asa mic in spital si fara haine si fara nimeni, a scris pe Facebook. Si uite asa, din nou, zeci de oameni s-au solidarizat. Si au scris despre ea. Au strans lucruri pentru ea. Pentru Fata care nu cunoscuse decat haine prea mari si atingeri rapide, ale asistentelor adesea prea grabite sa se ocupe de ea. Cat a stat Malina in spital a tinut-o in brate, nu prea mult, ca sa nu se invete, spun aceiasi oameni de pe acolo. PArtea buna e ca pentru Fata lucrurile au inceput sa se miste. Brusc, pentru ca cei de la Jurnalul au scris despre ea, primarul Ontanu s-a simtit nevoit sa se agite si uite asa, copilul ajunge la asistenti maternali. Sa speram ca va fi si adoptata repede. Pentru ca asta e paradoxul Romaniei. Copii abandonati sunt, familii care ar da orice ca sa aiba un copil sunt, dar ne ucid formalitatile. Si uite asa, familiile raman cu durerea, copiii raman prin case de copii si adesea sfarsesc in strada. Cand ar putea fi atit de simplu
Asa ca doamnelor, cele care va stiti luptatoare in diverse cauze, n-o fi mai bine sa va canalizati energia catre ceva constructiv? Malina vrea sa formeze un grup care sa identifice copii in situatia asta si si ii directioneze spre asistenti maternali, etc. OAre n-o fi mai bine sa faceti asta decat sa va transformati in politia internetului sau Acta inainte de termen?

Un comentariu:

Ceska777 spunea...

Ba da, hai! Am spus si pe FB. Exista vreo modalitate? Cum poti actiona? Eu sunt la 2000km departare, ce pot sa fac?