marți, 5 iunie 2012

Jubileul Reginei

surDoamna aceea în vârstă, cu pălărie, pe care o vedeți pe ecran, este doamna datorită căreia, pentru care, s-au adunat mii și mii de oameni la Buckinhgam. Nu știu dacă ați urmărit jubileul Reginei. Nu știu dacă știți că sunt englezi care vin cu câteva zile înainte să prindă loc cât mai aproape de locurile pe unde trece familia regală. Nu știu dacă știți că Prințul Charles i-a spus aseară Reginei mami.
Pe lângă fastul ceremoniilor, pe lângă rochiile prințeselor, pe lângă pălării și concerte, cred că am putea învăța și noi ceva din lecția asta: să fim mândri că suntem ceea ce suntem.
God Save The Queen

11 comentarii:

Rareș spunea...

Am fost acolo acum zece ani, la Jubileul de Aur: ți se făcea pielea de găină doar trecând prin mulțime. Mândria poate fi un sentiment electrizant, n-am știut... M-am simțit ciudat, fără țară. ÎN paranteză fie spus, i-a spus "Mommy" și acum zece ani :) Cu aceeași candoare.

Maria Coman spunea...

rares- te invidiez ca ai fost acolo :))) si nu stiam ca i-a spus si acum 10 ani

Anonim spunea...

Da Maria, ai dreptate, dar ei asta invata acest lucru de mici, in scoala. Ei invata sa fie mandri, nu increzuti. E o diferenta.

Mihaela

Lumi spunea...

Noi am fost acolo anul asta. Este intr-adevar impresionant! Am avut norocul sa o vedem in trasura iesind din Westmister Abbey, destul de aproape. In restul traseului nu am fost mai aproape de 1 km:). Iar la concertul aniversar nu am fost pe faza sa ne inscriem cu luni inainte:). Dar atmosfera si felul percep ei aniversarea reginei e emotionant pentru cineva din afara. Toata lumea in metrou citea despre regina, cei mai multi se imbracau in alb, albastru, rosu, fluturau steaguri si purtau mesaje de genul thanks for the day off, m'am:). Mai sunt multe de spus dar deja m am intins suficient:)

Lumi spunea...

C

Lumi spunea...

Noi am fost anul asta. E intr-adevar impresionant! Am avut noroc sa o vedem pe regina in trasura iesind din Westminster Abbey, in restul traseului fiind imposbil sa ne apropiem la mai putin de 1 km:). Nici pentru concert nu am fost pregatiti deoarece trebuia sa ne inscriem online cu luni inainte:D. E emotinant sa ii vezi cum se pregatesc si cum apreciaza sarbatoarea reginei lor. In metrou toti citesc paginile ziarelor in care se scria despre jubilee, majoritatea se imbracau in albastru, alb, rosu, fluturau tot timpul stegulete si ft multi aveau mesajul thanks for the day off m'am:). Mai sunt multe de spus dar deja m am intins suficient

Anonim spunea...

Sper ca ai vazut ca a multumit N Dan tuturor celor care l-au votat pe pagina sa de facebook, nu de alta dar se pare ca nu puteai sa dormi daca nu facea acest lucru. Te potrivesti perfect cu trustul "pup in poponist" din care faci parte... rusine pt atitudine

Antonia spunea...

Foarte frumos. Am vazut pe un post de anglia toata parada si sincer a fost interesanta.

Petreceri copii spunea...

Cu adevarat o ceremonie superba, parca venita din alta lume, pe care noi nu o putem intelege din pacate....
La noi toti vor sa plece din tara... ce mandrie poate sa mai existe ca suntem romani?...Nimic!

Anca spunea...

Din Bucuresti se mai crede ca a fost nunta de diamant ;)

Maria Coman spunea...

anca- da,da la noi se vede altfel
anonim- fac o exceptie, de obicei nu raspund comentariilor anonime, dar va meritati rezultatul cred
antonia- daaaaa, m-as fi uitat zile in sir
lumi- pe tine te invidiez mai rau decat pe rares :))))