sâmbătă, 28 iulie 2012

Mesajul unui zombi incolonat


Nu scriu decat foarte rar despre politica pe blogul asta. Iar explicatia e una simpla. De fiecare data cand o fac se trezeste cineva sa spuna ca sunt spalata pe creier, ca preiau parerile mogulului, ca sunt platita sa zic ce zic si asa mai departe. Asa ca prefer sa nu.  Mai ales ca nici nu imi pasa foarte tare, recunosc. Nu tin nici cu dreapta, nici cu stanga, nici cu albii, nici cu rosii, nici cu PSD, nici cu PNL, nici cu PDL. In principiu ma intereseaza lucrurile concrete si masurile concrete, nu doctrinele din pacate lipsite de cotinut de la noi.
Dar ceea ce s-a intamplat in ultimii ani, ceea ce s-a intamplat in ultima perioada, toata mizeria scoasa la iveala si improscata pe peretii asa-zisei noastre democratii, toate astea s-au cam adunat.  Daca fosti ministrii au ajuns sa vorbeasca despre cei care merg la vot ca despre coloane de zombies, daca fosti ministrii sustin furibund ca toti cei care merg la referendum sunt saraci cu duhul, daca limbajul public a ajuns la un nivel atit de jos incat idiot e ca o mangaiere pe spate,  daca fiscul se ocupa de coordonarea evaziunii fiscale, nu de combaterea ei, daca la serviciu oamenii sunt amenintati cu concedierea daca voteaza sau daca nu voteaza, atunci deja am mers prea departe. Si cred ca ar trebui sa ne oprim.
Asa ca maine ma incolonez frumos, ca un zombi care se respecta, si votez. Pentru ca nu, nu e adevarat ca votul nu conteaza. Sunt voturi care au schimbat istoria lumii. Pentru ca nu, nu legitimam o lovitura de stat. Lovitura de stat nu se da nici in parlament, nici printr-un referendum. Ci pentru ca putem sa facem asta. Pentru ca meritam, macar pentru satisfactia de a doua zi, sa le aratam ca noi putem schimba lucrurile. Cred si sper ca votul de maine va fi o lectie pentru intreaga clasa politica din Romania.
Eu m-am plictisit de scandal. M-am saturat de atmosfera din tara asta, care a devenit de nesuportat. M-am saturat sa mi se spuna ca daca merg la referendum, legitimez plagiate, accept minciuna, sustin mitocania si mai sunt si proasta. Nu frate, ma duc ca asa vreau eu. Nu inseamna nici ca sunt spalata pe creier, nici ca sunt de partea unora si impotriva altora. Hai sa reincepem sa vedem nuante. Hai sa nr amintim ca nu suntem noi impotriva noastra. Hai sa nu mai vedem demoni, zombi, conspirationisti si flacari violet.

 Nu se vor schimba maine lucrurile astea, evident. Dar cine stie, poate se mai aeriseste un pic. There is hope.

Precizare: fara comentarii.