luni, 23 iulie 2012

Saptamana lui Stefan

Stefan are doar cateva luni. Cateva luni in care a vazut deja o gramada de spitale. Sindromul Apert, cel de care sufera, este o afecţiune genetică caracterizată printr-o fuziune prematură a oaselor capului( craniosinostoză). Fuziunea prematură a oaselor capului afectează dezvoltarea normală  a formei capului şi a feţei. În plus un număr variabil de degete  de la mână şi picior sunt unite între ele

Stefan s-a nascut pe 2 martie. Mama lui povesteste momentul in care l-a vazut pentru prima data.
-         Momentul in care l-am vazut afara a fost greu, foarte greu! Efectiv, i-am vazut prima data capul deformat. Greu de explicat in cuvinte ce simti … .

Au urmat analize, tomografii, investigatii, internari in Germania, diagnostice. Medicii au stabilit ca interventiile chirurgicale craniene si maxilofaciale, se va interveni chirurgical si pentru a corecta, atat cat le va permite conformatia, polisindactilia. Radiografiile au fost trimise unui profesor renumit de la o clinica specializata din Hamburg. Va fi nevoie de minim 4,5 operatii pentru reconstructia a numai patru degete, la fiecare mana si la fiecare picior. Parintii toaleteaza in fiecare zi zonele afectate printr-o procedura dureroasa pentru Stefan, dar absolut necesara. Cititi toata povestea lui Stefan aici. Sa stiti insa, ca e o poveste greu de citit, iar fotografiile sunt greu de privit.
Ce e important e ca noi il putem ajuta pe Stefan. Saptamana aceasta, pana sambata ,sms-urile trimise la 848, cu cost de 2 euro, vor ajuta familia lui Stefan sa faca fata anilor care urmeaza. Asa ca dati de veste, scrieti, donati, ganditi-va ca 2 euro nu inseamna nici macar un pachet de tigari.

Niciun comentariu: