miercuri, 22 august 2012

Lefkada, ghid de vacanță. Partea 1

Insula este senzatională, cu niște plaje superbe, se mănăncă perfect, iar atmosfera e din aceea de vacanță relaxată. Nu e o insulă turistică, sunt veniți mai degrabă grecii decât străinii, n-am văzut picior de rus, ceea ce pentru zilele noastre e aproape o minune.
Acum, pe categorii.
1. Cazare: noi am stat la Thealos Village,  in oraselul Lygia, cam la jumătatea distanței dintre orașul principal, Lefkada, și Nidri, un oraș mai mic, dar mult mai simpatic.
2. Plaje Acces la plaja pe jos destul de greu, așa că ori mergeți cu mașina, ori închiriați de acolo, oricum e destul de mult de mers ca să vedeți plajele principale, și chiar e păcat să nu o faceți. Drumurile sunt în mare parte prin munți, extrem de înghesuite și genul de raliu, așa, dar când ajungeți la câte o plajă ascunsă printre stânci realizați că a meritat.
Prima la care am fost a fost Egremni, o plajă până la care cobori 370 de trepte. Că le cobori nu e nimic, problema e că la întoarcere le și urci, ceea ce pe căldură aceea e practic un dezastru. Să aveți apă la voi, să faceți pauze și să vă lăsați mașina cât mai aproape de trepte, pentru că abia la întoarcere veți vedea ce bine ați investit cei 3 euro dați pe parcare.
Am fost apoi la Porto Katsiki, aici sunt doar 80 de trepte de coborât, mizilic pe lângă Egremni, iar mie sincer mi=a plăcut mai mult. Mai sălbatică plaja, nimic amenajat, dar mai interesantă....
Plaja de la Katishma e una dintre cele mai mari, e cred singura cu nisip la care am mers, acolo e amenajat, sunt șezlonguri, baruri și înțeleg că uneori niște valuri spectaculoase, noi n-am prins.
Mai este plaja de kite de la Agios Ioannis, complet neamenajată și aceasta, sunt 2-3 terase unde poți mânca, niște dușuri și cam atât.
Apoi mai sunt plaje de descoperit la Gialos, Milos, Vassiliki, Agios Nikits, n-am fost pe toate, știu de la o colegă că merită văzute.
3. Mâncare- la capitolul ăsta aș putea scrie romane.....Cea mai bună salată de vinete din lume este la terasa Oasis, este in drum spre Porto Katsiki, o terasa maaaaaare, pe stanga, cum vii dinspre Egremni, are vizavi un loc de unde se pot face fotografii, are o curte uriasa si hamce, in principiu e de neratat. Toata mancarea este foarte buna, au si capra, care e specifica locului, dar salata de vinete si iaurtul cu miere si fructe nu trebuie ratate.
Caracatita si calamarii sunt peste tot, dar atentie ca se mai gasesc si congelati, cel mai bine e sa intrebati inainte. Am mancat si niste scoici saganaki, la o terasa in portul din Lyigia, senzational de bune. Foarte bine se mananca si la Taverna Margarita, undeva in portul din Lefkada. Nu va speriati de chelnerite, zici ca se pregatesc sa te bata, dar in final sunt in regula.
Prost si scump am mancat la restaurantul Keramidaki, e intre Lygia si Nidri, un restaurant cu o super vedere la mare, dar cu mancare proasta, uleioasa, obosita si plictisita. Tot prost am mancat in Nidri, nu mai stiu cum se numea taverna. Oricum, astea sunt singurele 2 experiente anti.

4 comentarii:

Micky spunea...

anul asta ati invadat Lefkada, numai eu stiu vreo 10 persoane :))oricum nu suna rau. deloc

Maria Coman spunea...

si nici macar nu ne-am vorbit :))))

Ramo spunea...

Pe când întoarcerea la serviciu? Ne este dor de dumneavoastră!

Ramo spunea...

Pe când întoarcerea la serviciu? Ne este dor de dumneavoastră!