miercuri, 10 octombrie 2012

Despre ură, numai de bine

Au scris mulți despre campania de promovare a urii, cei mai mulți mai bine și mai impresionant decât aș putea-o eu face vreodată. Un exemplu e aici.  Pe scurt, e o campanie de promvare a unui supliment alimentar, bun si pentru concentrare in sesiune, dar și pentru autism, zic producătorii. Plus Azheimer, plus PArkinson, plus depresie, plus, plus, plus. Pentru durerile mele de măsea nu e bun, așa că sunt ușor dezamăgită, e una dintre puținele afecțiuni unde nu se potrivește. Un supliment alimentar in campania de promovare a caruia ti se spune, de exemplu: 

Nu e un copil special, nu te mai minți. E o povară, un chin. Eu cred că nu mai pot, cât să mai pot? De mine cine are grijă? Doamne, îmi pare rău, dar îl urăsc atât de tare. Vreau o viață normală"
Ti se spune ca e normal sa iti urasti si tatal, daca are Alzheimer, in fine. Variatiuni pe tema. 


Mi s-a spus că nu e ok, că am ajutat s= se vorbească despre ei și campania lor, că asta și=au dorit și că uite, au reușit, tot online-ul discută despre asta. Poate e așa. Poate asta și-au dorit. Poate și-au atins scopul. Și atunci? Ce să facem? Să nu spunem nimic, de frica faptului că ăsta e scopul? Chiar nu știu. Nu știu cum e mai bine. Să taci și să lași nesancționată o mizerie atât de mare sau să vorbești despre ea și cumva să ajuți la creșterea vânzărilor (Pentru că da, cred că se vor găsi cumpărători pentru produsul ăsta). Ce știu însă e că mi-ar plăcea să nu îi cunosc niciodată pe cei care au lucrat la campania asta.

Au scris despre: 
Ana Dragu, mama unui copil diagnosticat cu autism
Psihiatrul Vlad Stroescu, aici
Psihiatrul Gabriel Diaconu, pe pagina sa de Facebook
Bogdana
Mihaela Rizea, mama Catincai, diagnosticata cu autism
Claudia Tocila

Si probabil altii, daca mai stiti, adaug

7 comentarii:

mario demezzo spunea...

Ajuti la cresterea notorietatii nu a vanzarii. Lucruri total diferite. Notorietate nici macar nu e egal cu pr. Parerea mea! :)

Zuzu spunea...

strigator la cer...
dar la care cer mai strigam noi oare?!..

mihaela helmis spunea...

Am uitat sa-ti spun ca:Dl.Voiculescu m-a ajutat sa plec in Ungaria la tratament .Andrei Helmis fiul meu a fost ajutat de Dan Voiculescu.Multumesc.1999.02.iar fiul meu TRAIESTE.

Anonim spunea...

maria, esti neobosita. zau ca te sustin in "campania" asta a ta daca promiti ca urmatoarea va fi impotriva lui Capatos si a nemerniciilor pe care antena le face cu Ioana, fiica Andei Calugareanu, doar pentru ca sunteti disperati dupa publicitate. sau asta ti se pare normal? nu e abuz asupra unei persoane bolnave (psihic)? ii dati 5 lei ca sa catigati voi 50. tu chiar nu vezi nimic in curtea proprie ci doar la orizont?

Alexandra spunea...

Alt articol preluat de la Mihaela Rizea:
http://kariokaspot.blogspot.ro/2012/10/uraste-i-pe-toti-dar-cumpara-le.html

anca spunea...

http://maryaella.wordpress.com/2012/10/12/spune-nu-campaniei-uraste-ro/ alt articol despre campania naspa

arakelian spunea...

si eu am protestat la aceasta reclama. Am cunoscut 3 copii cu terapie ABA ( ma feresc de diagnostic). In nici unul din cazuri nu s-au dat suplimente. Nici unul din parinti nu a spus ca isi uraste copilul. Da, e oboseala, presiune, depresie, dar nicintr-un caz ura.