vineri, 19 octombrie 2012

Happy hours pentru Matei. Si calatoria la Viena


La Bogdana gasiti o multime de lucruri la vanxzare pentru Matei. Avem si carti, avem si bijuterii, avem di tati :))
Altfel, Matei a fost la Viena, pentru un nou control. Cu rezultate bune, ne povesteste mama lui.

" Evoluţia lui Matei este una foarte bună, iar placa palatină pe care a purtat-o l-a ajutat enorm. Progresele cele mai vizibile şi surprinzătoare chiar şi pentru medic sunt la gingie, pentru că cele două părţi s-au apropiat foarte mult. Acest lucru este extrem de important în faza preoperatorie, altfel ar fi fost nevoie de un implant de os acolo. Progrese sunt şi la palatul dur, însă evoluţia este ceva mai lentă.

Fiindcă Matei s-a dezvoltat foarte bine, medicul a hotărât că placa palatină pusă la naştere şi adaptată apoi în fiecare lună trebuie schimbată pentru că deja era foarte mică. După două ore de aşteptare, tehnicianul i-a adus lui Matei noua placă palatină, realizată cu ajutorul mulajului de pe guriţă, care îl va ajuta cu siguranţă să progreseze şi de acum înainte.

A urmat discuţia despre operaţie, despre care ştim că va avea loc în ianuarie. Atunci lui Matei i se va opera buza şi năsucul împreună cu palatul moale. Medicul ne-a  spus câte ceva despre  operaţie. Ştim acum că o să dureze în jur de 5-6 ore (!!!!), că după operaţie Matei trebuie să plângă cât  mai puţin (mă întreb încă de pe acum cum o să reuşim să facem asta), că nu are voie să-şi ducă mânuţele deloc la gură (iarăşi un obiectiv măreţ, pentru că mânuţele sunt delicioase…) şi că, pentru început se va hrăni prin gavaj şi apoi cu linguriţa până la vindecarea rănii. Mai multe detalii despre operaţie (analizele medicale necesare, anestezie, evoluţie postoperatorie şi costuri exacte) vom avea la consultul următor din luna noiembrie, când vom stabili şi ziua în care va avea loc operaţia.

Când mă gândesc la acel moment  din ianuarie am tot felul de trăiri amestecate: speranţă şi încredere că o să fie totul bine şi, în acelaşi timp, teamă, nelinişte şi îngrijorare pentru ce va trăi puiul meu atunci, pentru durerile lui de după operaţie, pentru suferinţa lui. Dar trebuie, trebuie să trecem şi peste asta…

Nu e uşor, dar zâmbetul lui Matei şi, cu siguranţă, Dumnezeu ne dau putere să trecem peste toate şi să privim înainte cu speranţă.
Speranţă ne dau şi cei care sunt alături de noi  şi cărora le  mulţumim."

Un comentariu:

Monis spunea...

Mi-e foarte dor sa aud de un caz de felul asta cu deznodamant final fericit!