marți, 2 octombrie 2012

Tips& tricks. Astazi, unde mancam la Roma

Pentru ca eu am mancat foarte prost la Roma si pentru ca totusi speram ca exista si locuri ok, dar nu le-am nimerit eu, am cerut referinte pe Facebook. Am zis sa le centralizez si aici, ca sunt mai usor de gasit. Asadar, cine merge la Roma si vrea sa manance bine, are urmatoarele variante, verificate si testate:
 • 1. Palazzo Manfredi Terace. Perfect view and all the rest.  http://www.palazzomanfredi.com/it/\

 • 3. http://www.vineriailchianti.com/, e pe una din stradutele,  care duc la Fontana di Trevi, deloc scump, dar extraordinar de gustos.
  4. http://www.trescalini.it/, undeva in Piata Navona. Destul de scump, dar inteleg ca desertul, Tartufo, este senzational. E si in meniul celorlalte restaurante din zona, dar nu va lasati pacaliti. cica doar la Tre Scalini e ceea ce trebuie sa fie.
  Apoi, Eataly, cu metroul linia B, directia Ostiense. Monica spune ca e o adevarata institutie culinara italiana. Apoi, tot Monica, italianca prin casatorie :)), zice ca ar merita cautat Sicilia in bocca. Au un restaurant si in Trastevere. Pentru ceva de legenda: Checco er carretiere.
  Tot in Trastevere ar fi Carlo Menta sau L'Arcano pe Via delle Paste, in zona Pantheon.  Tot acolo, cel mai bun Sorbeto din lume, la  www.fiordiluna.com. In Trastevere, spune lumea care a fost, nu prea ai sanse sa dai gres cu mancarea. In schimb, in centru e nevoie de multa atentie. Asta va spun din experienta personala.  mi se pare ca nu dai gres cu mancarea.
  Puteti incerca si Trattoria Moderna,  Vialo dei Chiodaroli nr 16 (Campo de Fiori). Este a unor romani foarte misto, iar site-ul este  www.trattoriamoderna.it. Si, de asemenea, aici http://www.soralella.com/ita/home.php. Daca va uitati pe site, o sa vedeti si niste poze tare simpatice cu "la famiglia". Proprietarii, probabil
  Am uitat de pizza? N-am uitat de pizza. Cica cea mai buna ar fi la   Pizzeria da Baffetto, de la piata Navona in partea opusa Panteonului, pe Via Del Governo Vecchio.

  Si in context, de azi incolo cei care mananca prin centrul vechi al Romei ar ptuea plati amenzi de pana la 500 de euro.

  2 comentarii:

  Roxana spunea...

  daca nu gasesti loc la niciuna din astea, poti baga oricand o inghetata. Sunt minunate:d

  g.cojocaru spunea...

  ufff, adica nu pot sa infukec castane pe spanish steps? :(