marți, 20 noiembrie 2012

Mai facem o colectare

Totul a pornit de la un mail, prin care parintele Catalin ne-a cerut ajutorul. PArintele Catalin e finul unui alt parinte cu har, Valentin, cel care  a ajutat nenumarate mame ramase pe drumuri cu copiii lor. Gasiti mai multe detalii aici

Parintele Valentin este acum in parohia Slobozia, iar in locul sau a ramas parintele Catalin. Cel care incearca din toate fortele sa ii ajute pe oamenii din comunitate. Sotia parintelui face acum scoala de asistente medicale, tot ca sa poata face ceva pentru localnici.
Ajutor social nu prea s-a pomenit la Gogosari. Locuri de munca nici atit. Singura sansa a oamenilor e sa mearga la Giurgiu, la 25 de kilometri distranta, dar salariile pe care le pot primi nu acopera nici macar transportul pana acolo si ceva de mancare pe zi. Parintele ne-a spus ca familiile cu cea mai mare nevoie de ajutor sunt :
1. Familia Susanu- e vorba despre un tata ramas cu cei 2 copii ai lui, Andrei, de 3 ani si Teodor, de 8 ani. Casa le-a ars cu putin timp in urma, iar mama a preferat sa plece cu fata cea mare. Tatal si cei 2 copii locuiesc acum intr-una dintre casele asociatiei Pro vita, dar au ramas fara nimic. Tatal lucreaza cu ziua, asa ca cei 2 copii sunt mai mult singuri prin casa. El le lasa mancare, le face focul si pleaca.
Copiii au nevoie de orice imbracaminte si incaltaminte (Andrei poarta 24-25, iar Teodor 31-32). TEodor merge si la scoala, asa ca are nevoie si de rechizite. Caiete, carti, ghiozdan, pixuri.
 In fotografie vedeti ce a ramas din casa familiei, dupa incendiu.
2. Familia Stanescu- Tatal este paralizat, mama a murit, fiica, Alexandra, are 14 ani. Merge la scoala, e o eleva foarte buna, dar parintele Catalin spune ca de la moartea mamei nu se regaseste...L-am intrebat exact ce vrea sa spuna, zice ca e foarte apatica, e foarte murdar in casa, nu mai vorbeste cu nimeni..Parintele incearca sa gaseasca un psiholog sau un psihiatru care sa o consilieze macar o perioada. Fata poarta 37-38 la incaltaminte, are nevoie de imbracaminte, pantofi, rechizite si alimente.
3. Familia Butnariu, familie cu 4 copii. Mama inteleg ca e usor inapoiata, tatal munceste cu ziua pe unde apuca. Petrisor, baiatul cel mare, de 11 ani, e cel care are grija de fratii sai mai mici.
Copiii sunt  cum spuneam Petrisor, care poarta 33-34 la incaltaminte, Flori, 7 ani, 30 la pantofi, Ionut 3 ani, Danut, 4 ani, 26-27 la pantofi. Au nevoie de incaltaminte, imbracaminte, rechizite pentru cei 2 mai mari, alimente
4. Familia Amuza, 2 copii. Baietelul cel mare il ajuta foarte mult pe parinte la biserica, o familie foarte curata, din pacate cu aceeasi vesnica problema, parintii nu gasesc serviciu. Mihaela, fetita de 4 ani, poarta 26-27 la pantofi, baiatul de 14 ani, Alexandru, poarta 36. Familia aceasta ar avea nevoie si de un frigider.
5. Familia Mierlea, 4 copii. Stefania Izabela, 3 ani, marime 23-24,  Georgiana TEodora, 4 ani, 25-26 marime, Ionut, 8 ani, 30-31 marime, Andreea, 12 ani, 35-36 marime. Aceleasi nevoi.
6. Familia Pleava, tatal este vaduv si creste singur fiul, pe Petrisor, care are 14 ani.


Pe langa lucrurile pe care probabil le vom strange, e nevoie stringenta de medicamente pentru copii: Nurofen, Panadol, Eurespal sau alte siropuri de ruse, Augmentin, Sinupret, Vibrocil, apa de mare, Metoclopramid sirop, DEbridat, Sanizyme, Gaviscon.
E nevoie de rechizite pentru copii, creioane de colorat, caiete, carioci, carti, acuarele, pensule.Si de produse de igiena si curatenie. PAsta de dinti, periute, detergenti manuali, sapunuri.

Numarul la care il puteti suna pe parintele Catalin este 0740035463

Un comentariu:

ana.hotzomana spunea...

Noi putem ajuta si cu hainute si cu incaltaminte si cu ceva rechizite..cum procedam propriu-zis? Aveti o adresa a parohiei?