duminică, 25 noiembrie 2012

Sanctus, Cheia si intalnirea cu un scriitor

Am terminat in sfarsit Cheia, a doua parte a trilogiei care incepe cu Sanctus. Acum, ce sa zic, mie Sanctus mi-a placut mai mult. Cheia are momente trase de par- de exemplu Liv, eroina principala, care trece prin niste stari anuntate, dar prea putin aprofundate, de unde par ciudate, de exemplu boala numita Lamentatie, despre care aflam destule, dar prea putine- dar astea sunt doar parerile mele. Cine stie, poate ca de fapt sunt in regula. Oricum, astept cu nerabdare  finalul trilogiei, draftul inteleg ca e deja scris.
Acum, despre intalnirea cu Simon Toyne, pentru care vreau sa ii multumesc Loredanei Modoran de la All, unde am fost in calitate de blogger. Ceea ce ma distreaza, pentru ca e ciudat sa te duci la un fel de conferinta de presa fara ca momentul sa fie chiar o conferinta de presa. Asa ca m-am dus recunosc, superficial. Nu mi-am luat notite, nu mi-am pregatit intrebari, m-am dus ca si cum ar fi fost o intalnire informala si de fapt nu imi propusesem sa scriu nimic. Stiu ca bloggerii nu fac asta, ca in general scriu despre evenimentele la care merg, dar eu scriu obligat fortat despre toate evenimentele la care merg, asa ca pur si simplu am mers in ideea unei intalniri personale.
Totusi, am fost impresionata. Pentru ca Simon Toyne e un om care vinde milioane de exemplare din cartile sale si cu toate astea a stat mai bine de 2 ore la discutii cu bloggerii din Romania. Pentru ca nu a incercat sa se vanda drept altceva decat un om normal, pentru ca nu s-a laudat deloc. Pentru ca nu stiu cum sa explic, nu a parut marketing. Sau nu s-a simtit marketingul din spate. A povestit relaxat cum scrie dupa plan, 1.000 de cuvinte pe zi, pentru ca un astfel de program il ajuta sa respecte termenele limita pe care le impun editurile. A povestit de ce a ales Turcia ca loc al actiunii. A povestit despre cei trei copii ai sai si despre cum cea mai mica, de doar cateva luni, i-a dat peste cap programul.

Un interviu despre cartile preferate ale lui Toyne- Tacerea mieilor, de exemplu - despre cum a ajuns scriitor si despre munca sa, aici

Niciun comentariu: