miercuri, 12 decembrie 2012

Imunitate, Murphy si altele

Copilul a inceput gradinita. Mama e racita non stop. Dar non stop. Daca nu imi curge nasul, tusesc, daca nu tusesc am urechile infundate, daca nu am urechile infundate imi curege nasul si tot asa.
A inceput la scurt timp dupa ce am propovaduit calitatile Echinaceei, pe care o luam eu cu rezultate de ceva ani in lunile cu R. Dupa ureche, fireste, ca ce romanca sa fiu eu daca nu m-as trata dupa ureche si dupa google.
E, uite ca m-a tradat Echinaceea imediat dupa ce am convins multa lume ca e cea mai buna din lume si ca viata fara ea nu e viata.
Am primit incurajari calduroase de la mame cu mai multa experienta. Care zic ca nu, nici la anul n-o sa fie mai bine, ca sunt multi virusi care nu ne-au vizitat inca. Si ca evident, vor si ei sa vada ce si cum si nu pot rata ocazia unei opriri si prin casa noastra.
Ii asteptam cu zambetul pe buze.
Si pentru ca sunt o freceventa clienta a farmaciilor in ultima vreme, nu pot sa nu constat cum toate medicamentele scumpe se dau la liber, iar cele ieftine doar cu reteta. Vezi algocalminul, de exemplu. Nu e un studiu cu statistici, e doar o constatare personala.

8 comentarii:

Degetica spunea...

eu in primul an de gradi al sofiei am facut de la amigdalita la pneumonie, pe langa guturai nonstop.
fa-te bine pana in ianuarie, ca pe anu asta am pierdut oricum speranta ca ne mai vedem:)
:*

vera spunea...

Imi pare rau ca esti racita tot timpul, nu prea pare sa fie ceva de facut eficient, in afara de ce deja faci.
Da io de pretzul medicamentelor voi sa dzic: ma durea maseaua de ma suiam pe peretzi si m-am dus si io, seara pe la 8 (e important) vis-a-vis, la farmacia sensiblu, a carei clienta fidela sint si am cerut algocalmin. Era sa LESHIN cind cucoana mi-a zis ca nu se poate. Domne, astia ne omoara cu zile, nu pot descrie ce noapte am avut...

Maria Coman spunea...

vera- da, e incredibil.....in schimb nurofenul e la liber

cristina spunea...

si KETONAL e la liber. desi sunt o gramada de farmacii care dau si algocalmin fara reteta.

Andreea spunea...

Din experienta va zic ca majoritatea farmacistelor sunt duse. Ideea e ca te duci si cu reteta de la doctor si incep sa-ti recomande altceva care e mai prost ... sau poate nu-ti face bine dar e mai scump sau la care are nevoie sa elibereze stocul.

Monica spunea...

Vera, dar nu mai e valabila faza cu „daca nu ai retata iti dau, totusi, doua pastile?”

Maria, citisem despre Echinacea în mai multe locuri că e și puternic alergen, capac la toate. Sănătate multă!

vera spunea...

Fetelor, dar nu e NUMAI pretul, eu am alergii si stiu precis ca pot lua algocalmin, iar altele (Ketonal, Nurofen et al.) nu. Deci am petrecut o noapte horror, ca nu aveam choice.

daniela spunea...

Incearca si cu propolis, poate ai devenit imuna la echinaceea :)