miercuri, 31 octombrie 2012

Consideratii pe marginea cazului Veronica

Gasiti aici, daca nu stiti deja, cum vorbeste invatatoarea Veronica Bereanda cu elevii ei. De clase primare, caci e - repet- invatatoare. Daca nu aveti chef de ascultat, pe scurt ii ameninta in toate felurile, cum ca ii arunca pe geam, cum ca sunt puturosi, prosti, samd. Sunt 40 de ore de inregistrari, daca am inteles bine.
S-a scris mult despre subiect. Si in online, pe bloguri si pe Facebook. Si in presa. Sunt materiale facute de Pro Tv, Antena 1, Antena 3, probabil si de altii, eu nu am vazut. S-a scris in ziare, in cele mai multe dintre ziare. Daca dati google gasiti mai exact ce si cum. Unul dintre materiale este aici 
Ei bine, stiti care sunt rezultatele? Nici unul. Doamna preda in continuare la clasa respectiva, pentru ca ea a contestat veridicitatea inregistrarii, iar inspectoratul, in lipsa oricaror altor probe, nu  o poate suspenda in baza unei inregistrari anonime publicate in online. Ba mai mult, atita vreme cat lucrurile raman in acest stadiu, doamna poate linistita sa dea in judecata pe cei care o acuza. PEntru ca, nu e asa, nu s-a dovedit nimic.
Nu s-a dovedit nimic, dar dupa aparitia inregistrarii a aparut aceasta marturie.  A unui parinte care a avut copilul la doamna Veronica Bereanda si a fost nevoit sa il mute, pentru ca devenise depresiv, speriat, etc.
Nu s-a dovedit nimic, dar unii parinti au ajuns cu copiii la psihiatru, pentru ca au amenintat ca se sinucid.
Nu s-a dovedit nimic, iar putinii parinti care au avut curaj sa vorbeasca au fost amenintati si jigniti. De alti parinti ai unor elevi din clasa. Pentru ca ce am uitat sa va spun e ca Veronica Bereanda este cotata ca a patra invatatoare din capitala. A scris si culegeri, pe care le vinde acelorasi elevi pe care ii terorizeaza. Si e bataie sa iti inscrii copilul la clasa dumneaei.

Acestea sunt faptele.
Acum, eu sincer nu stiu cum as reactiona in cazul acestor parinti. Sper ca as reactiona asa cum trebuie. Nu am avut inca legaturi cu sistemul educational de acum al Romaniei, decat din perspectiva job-ului. Nu m-am lovit inca de batalia pentru un loc in scoala cea mai buna, in clasa cea mai buna, pentru invatatoarea cea mai buna. Nu ma intereseaza inca. Si poate cine stie, in 3 ani se mai schimba ceva. PRefer sa cred insa ca daca voi ajunge in aceasta situatie voi spune. Voi spune cu voce tare. Voi spune tuturor. Voi face plangeri. Ma voi certa cu directorul scolii. Voi mobiliza alti parinti sa reactioneze. Voi face petitii. Habar n-am. Voi face. Poate nu o sa fie asa. Poate cine stie ce m-ar putea determina sa nu fac lucrurile astea, firesti intr-o societate normala.
Nu inteleg deloc lipsa de reactie. Nici aici, nici in alte cazuri. Nu inteleg pasivitatea. Nu inteleg de ce ne uitam in jur si acceptam lucrurile asa cum sunt. Nu cred ca sunt greaua mostenire, toti am fost crescuti in acelasi sistem si cu toate astea, unii reactioneaza, altii nu. Nu inteleg nici seninatea inspectorului sef de la educatie care spune ca acest comportament e mai putin ortodox...Nu inteleg nici reactia directorului scolii respective, care inteleg ca o tine bine de tot pe invatatoare in brate. Nu inteleg nici reactia parintilor care i-au brutalizat pe cei care au vorbit. Si nu inteleg nici de ce cei care au vorbit s-au razgandit. Habar n-am. Ma ingrijoreaza insa ca nu stiu deloc cum sa iau acest sistem de care vrand-nevrand ma voi lovi destul de curand.

duminică, 28 octombrie 2012

Colectii noi


Obsesia Smarandei pentru fuste si rochii trebuie satisfacuta si iarna. Iar Bodybebe are o colectie noua senzationala. O gasiti pe site, zic ca merita sa va uitati pentru ca si preturile sunt foarte bune. Altfel, ar trebui sa ne apucam si de listele de cadouri de Craciun....

vineri, 19 octombrie 2012

Happy hours pentru Matei. Si calatoria la Viena


La Bogdana gasiti o multime de lucruri la vanxzare pentru Matei. Avem si carti, avem si bijuterii, avem di tati :))
Altfel, Matei a fost la Viena, pentru un nou control. Cu rezultate bune, ne povesteste mama lui.

" Evoluţia lui Matei este una foarte bună, iar placa palatină pe care a purtat-o l-a ajutat enorm. Progresele cele mai vizibile şi surprinzătoare chiar şi pentru medic sunt la gingie, pentru că cele două părţi s-au apropiat foarte mult. Acest lucru este extrem de important în faza preoperatorie, altfel ar fi fost nevoie de un implant de os acolo. Progrese sunt şi la palatul dur, însă evoluţia este ceva mai lentă.

Fiindcă Matei s-a dezvoltat foarte bine, medicul a hotărât că placa palatină pusă la naştere şi adaptată apoi în fiecare lună trebuie schimbată pentru că deja era foarte mică. După două ore de aşteptare, tehnicianul i-a adus lui Matei noua placă palatină, realizată cu ajutorul mulajului de pe guriţă, care îl va ajuta cu siguranţă să progreseze şi de acum înainte.

A urmat discuţia despre operaţie, despre care ştim că va avea loc în ianuarie. Atunci lui Matei i se va opera buza şi năsucul împreună cu palatul moale. Medicul ne-a  spus câte ceva despre  operaţie. Ştim acum că o să dureze în jur de 5-6 ore (!!!!), că după operaţie Matei trebuie să plângă cât  mai puţin (mă întreb încă de pe acum cum o să reuşim să facem asta), că nu are voie să-şi ducă mânuţele deloc la gură (iarăşi un obiectiv măreţ, pentru că mânuţele sunt delicioase…) şi că, pentru început se va hrăni prin gavaj şi apoi cu linguriţa până la vindecarea rănii. Mai multe detalii despre operaţie (analizele medicale necesare, anestezie, evoluţie postoperatorie şi costuri exacte) vom avea la consultul următor din luna noiembrie, când vom stabili şi ziua în care va avea loc operaţia.

Când mă gândesc la acel moment  din ianuarie am tot felul de trăiri amestecate: speranţă şi încredere că o să fie totul bine şi, în acelaşi timp, teamă, nelinişte şi îngrijorare pentru ce va trăi puiul meu atunci, pentru durerile lui de după operaţie, pentru suferinţa lui. Dar trebuie, trebuie să trecem şi peste asta…

Nu e uşor, dar zâmbetul lui Matei şi, cu siguranţă, Dumnezeu ne dau putere să trecem peste toate şi să privim înainte cu speranţă.
Speranţă ne dau şi cei care sunt alături de noi  şi cărora le  mulţumim."

joi, 18 octombrie 2012

Anunt important

Doamnelor, domnisoarelor, domnilor. La initiativa unor doamne, s-a format un grup, cu ajutorul caruia incercam sa ajutam mai departe. Se apropie Craciunul, cand putem face o gramada de lucruri frumoase si utile. Plus ca oameni in nevoie gas
im pe tot parcursul anului. Sper sa fie mai simplu de gestionat lucrurile in cadrul unui grup, pentru ca de obicei logistica ne omoara. 


Grupul il gasiti aici http://www.facebook.com/groups/120103271476737/


Daca nu vreti in grup, macar dati mai departe informatia. 


Multumesc

vineri, 12 octombrie 2012

Yes, we can

De multe ori m-am intrebat daca nu ar trebui sa imi vad de treburile mele si sa nu ma mai bag in discutii interminabile pe diverse teme. Bine, e dificil, pentru ca am limba ascutita si asta e. Daca domnii de la PDL nu mai vin in studio, trebuie sa imi gasesc si eu ceva de facut :))
E, uite, acum, cu uraste.ro devenit iubeste-i.ro, mi-am dat seama ca nu, nu e in regula sa nu spui ce crezi. Ca putem sa schimbam lucrurile. Ca eu si cu tine si cu tine si cu tine, ca noi suntem pana la urma cei de la care poate pleca schimbarea asta.
Bine, cei de la Secom zic acum ca ar trebui sa donam fiecare cate un euro, ca sa facem ceva cu adevarat, nu doar sa ne pierdem timpul comentand pe internet. Domnii de la Secom poate ar trebui sa stie ca donatiile pe care le-au facut in timp cititorii acestui blog, ca au fost in bani sau in lucruri, sunt cele care au contat cu adevarat. Si ca oamenii chiar sunt solidari cu cei in nevoie. Dar deh, dupa ce faci o gafa de proportiile astea, probabil ca nu mai stii cum sa iesi din ea.
In fine, ideea de baza e ca putem sa facem ceva. Si asta e important de fapt

Update: pe pagina de Facebook a Secom s-au indesit mesajele venite de la angajati ai companiei in care se spune din ce in ce mai agresiv @nu mai pierdeti timpul, dati mesaje, faceti ceva@. E pueril, pe de o parte, indemnul la a dona un euro in contul unor asociatii, atita vreme cat taxele bancare pentru un transfer depasesc suma. E pueril sa acuzi oamenii ca nu fac nimic, cand tocmai au demonstrat ca fac. E absurd sa crezi ca iti poti spala imaginea cu 3.000 de euro si, as spune, banii contribuabililor...Probabil e mult mai dificil sa iti ceri scuze si atit.

Lecturi obligatorii

Am primit deja primele 2 romane din lista celor 5 finaliste. "Emoţia" şi "Ploile Amare". Între două programări la mainichiură, 2 plimbări cu copilul prin parc şi alte ocupaţii din acestea frivole şi nedemne de un adevărat cititor, m-am apucat de citit.

Romanele sunt acestea :
1. „FEM”, de Magda Cârneci, Bucureşti, Ed. Cartea Românească, 2011
2. „Viaţa lui Kostas Venetis”, de Octavian Soviany, Bucureşti, Ed. Cartea Românească, 2011
3. „Emoţia”, de  Mirela Stănciulescu, Bucureşti, Ed. Humanitas, 2011
4. „Matei Brunul”, Lucian Dan Teodorovici, Iaşi, Ed. Polirom, 2011
5. „Ploile amare”, Alexandru Vlad, Bistriţa, Ed. Charmides, 2011


Mai multe informaţii despre ele găsiţi aici

miercuri, 10 octombrie 2012

Despre ură, numai de bine

Au scris mulți despre campania de promovare a urii, cei mai mulți mai bine și mai impresionant decât aș putea-o eu face vreodată. Un exemplu e aici.  Pe scurt, e o campanie de promvare a unui supliment alimentar, bun si pentru concentrare in sesiune, dar și pentru autism, zic producătorii. Plus Azheimer, plus PArkinson, plus depresie, plus, plus, plus. Pentru durerile mele de măsea nu e bun, așa că sunt ușor dezamăgită, e una dintre puținele afecțiuni unde nu se potrivește. Un supliment alimentar in campania de promovare a caruia ti se spune, de exemplu: 

Nu e un copil special, nu te mai minți. E o povară, un chin. Eu cred că nu mai pot, cât să mai pot? De mine cine are grijă? Doamne, îmi pare rău, dar îl urăsc atât de tare. Vreau o viață normală"
Ti se spune ca e normal sa iti urasti si tatal, daca are Alzheimer, in fine. Variatiuni pe tema. 


Mi s-a spus că nu e ok, că am ajutat s= se vorbească despre ei și campania lor, că asta și=au dorit și că uite, au reușit, tot online-ul discută despre asta. Poate e așa. Poate asta și-au dorit. Poate și-au atins scopul. Și atunci? Ce să facem? Să nu spunem nimic, de frica faptului că ăsta e scopul? Chiar nu știu. Nu știu cum e mai bine. Să taci și să lași nesancționată o mizerie atât de mare sau să vorbești despre ea și cumva să ajuți la creșterea vânzărilor (Pentru că da, cred că se vor găsi cumpărători pentru produsul ăsta). Ce știu însă e că mi-ar plăcea să nu îi cunosc niciodată pe cei care au lucrat la campania asta.

Au scris despre: 
Ana Dragu, mama unui copil diagnosticat cu autism
Psihiatrul Vlad Stroescu, aici
Psihiatrul Gabriel Diaconu, pe pagina sa de Facebook
Bogdana
Mihaela Rizea, mama Catincai, diagnosticata cu autism
Claudia Tocila

Si probabil altii, daca mai stiti, adaug

marți, 9 octombrie 2012

Cumpărături gratis

Pentru că ştiti că sunt fan declarat al produselor de la Organik, nu pot sa nu va spun ca e un concurs acum, la care puteti castiga 3 vouchere gratuite. Trebuie sa cumparati un produs de la Bioearth, una dintre firmele mele preferate. Daca ar fi sa va recomand, pentru copii e genial gelul pur de Aloe Vera. Smarandei i-au trecut cam toate iritatiile, de toate felurile cu el.
Apoi, crema de maini, tot cu Aloe Vera, foarte buna. eu sunt usor obsedata de cremele de maini, mi se usuca pielea foarte usor, dar cat am folosit Bioearth am fost ok. Acum, ca ma gandesc, habar n+am de ce am renuntat la ea....am folosit si demachiantul asta. Care la fel, e foarte ok. Eu ma machiez zilnic la munca, asa ca  imi trebuie un demachiant eficient. am mai incercat demachiante bio, dar  nu prea fac fata.
Daca urmati link-ul acesta, aveti 5% reducere la prima comanda.

joi, 4 octombrie 2012

Despre Matei

Matei e un bebelus de 2 luni si jumatate. Ai putea crede ca nu are nicio problema inca, ai putea crede ca parintii lui sunt fericiti ca au un baiat si ca abia asteapta sa creasca, sa il vada alergand pe picioarele lui, vorbind, razand si jucandu-se. In cazul lui Matei, insa, lucrurile nu sunt atit de simple. A fost diagnosticat cu gura de lup, stiintific spus cu cheilopalatoschizis.
 Diagnosticul a fost pus cand mama lui a facut ecografia de 22 de saptamani. Cand au aflat, parintii lui au inceput sa se intereseze ce si cum si au aflat ca cel mai bine ar fi ca Matei sa se nasca la Viena, pentru ca acolo e face imediat o interventie chirurgicala care il ajuta sa manance. Pentru ca in cazul acestei boli, orice masa e un chin, plus ca exista riscul sa se inece sau ca laptele sa ajunga in plamani.

Se fac astfel de operatii si la Timisoara, dar din cate am citit eu, dupa pensionarea prof. Urtila, nici unul din medicii de acolo nu reusesc sa-i atinga performantele si cele mai multe operatii se desfac si necesita interventii repetate, lucru care nu mi se pare deloc ok pentru un bebelus de cateva luni.Avantajul in spitalul din Austria era placa palatina care acopera despicatura si in acelasi timp ajuta la apropierea celor doua parti, lucru extrem de important in faza preoperatorie.Am ajuns repede la concluzia ca trebuie sa ajungem in Austria, dar din salariul meu de asistent universitar si al sotului de preot nu ne permiteam  o cheltuiala asa de mare.Familia cu care luasem legatura ne spusese de existenta formularul E 112, pe care l-am obtinut ffffff greu, dupa lungi ore de asteptare  pe la usi, dupa incercarile de intimidare ale celor de la Casa de asigurari Judeteana (noi locuim in Targoviste), dupa intocmirea unui dosar in care fiecare hartiuta ne-a constat energie, timp si nervi intinsi la maxim si dupa ce am fost nevoita sa aud, in mod repatat ca „ii pot lasa mustata si se acopera defectul”  sau ca „puteam sa avortez daca am stiut” (asa rezolva unii medici din Romania problemele!!!!)

In final, CAS Dambovita ne-a trimis dosarul catre Casa Nationala si abia de acolo am primit  raspuns pozitiv. Asa ca, dupa o aventura de cateva luni, am ajuns unde ne-am dorit. Matei-Alexandru s-a nascut pe 25 iulie 2012, la Viena. Imediat dupa nastere, a fost consultat de un medic specialist in chirurgie maxilo-faciala si i-a fost pusa placa palatina, care intr-adevar face minuni.

Toti copiii care sufera de aceasta malformatie au mari probleme cu hranitul, cu respiratia (pentru ca este afectat si nasucul), dar Matei mananca foarte bine, este un grasunel si un zambaret. Ni s-a intamplat sa se si inece de cateva ori, dar eram oarecum pregatiti pentru asta si am reusit sa depasim momentele acelea cu bine. 

Urmeaza, insa, operatiile mult prea costisitoare pentru noi. Am fost la control deja de doua ori, Matei a evoluat foarte bine, iar medicul a vrut sa ne programeze pentru prima operatie (buza si nas) luna viitoare. I-am spus ca nu avem acum banii necesari si ne-a spus ca ii poate opera buza si nasul si la 6 luni, impreuna cu palatul moale.

De ce are nevoie Matei acum? De bani pentru celelalte operatii. Probabil 3. Suma nu e deloc mare, e estimata la cam 35 de mii de euro, dar parintii lui nu o au. Mama e asistent universitar, tatal e preot.
Stiu ca probabil ati obosit de atitea cazuri, stiu ca vine iarna si ca e dificil pentru multa lume. Dar sunt sigura ca putem face ceva pentru Matei.
Conturile in care putem face donatii sunt urmatoarele:

Conturile sunt acestea:


Cont euro: RO91RNCB0676066546750001
Cont ron: RO72RNCB0128066546750001
Deschise la BCR Targoviste
Pe numele Ioana Stancescu

In plus, as aprecia orice idee care sa ne ajute sa strangem banii mai repede. Si evident, spread the newsmarți, 2 octombrie 2012

Tips& tricks. Astazi, unde mancam la Roma

Pentru ca eu am mancat foarte prost la Roma si pentru ca totusi speram ca exista si locuri ok, dar nu le-am nimerit eu, am cerut referinte pe Facebook. Am zis sa le centralizez si aici, ca sunt mai usor de gasit. Asadar, cine merge la Roma si vrea sa manance bine, are urmatoarele variante, verificate si testate:
 • 1. Palazzo Manfredi Terace. Perfect view and all the rest.  http://www.palazzomanfredi.com/it/\

 • 3. http://www.vineriailchianti.com/, e pe una din stradutele,  care duc la Fontana di Trevi, deloc scump, dar extraordinar de gustos.
  4. http://www.trescalini.it/, undeva in Piata Navona. Destul de scump, dar inteleg ca desertul, Tartufo, este senzational. E si in meniul celorlalte restaurante din zona, dar nu va lasati pacaliti. cica doar la Tre Scalini e ceea ce trebuie sa fie.
  Apoi, Eataly, cu metroul linia B, directia Ostiense. Monica spune ca e o adevarata institutie culinara italiana. Apoi, tot Monica, italianca prin casatorie :)), zice ca ar merita cautat Sicilia in bocca. Au un restaurant si in Trastevere. Pentru ceva de legenda: Checco er carretiere.
  Tot in Trastevere ar fi Carlo Menta sau L'Arcano pe Via delle Paste, in zona Pantheon.  Tot acolo, cel mai bun Sorbeto din lume, la  www.fiordiluna.com. In Trastevere, spune lumea care a fost, nu prea ai sanse sa dai gres cu mancarea. In schimb, in centru e nevoie de multa atentie. Asta va spun din experienta personala.  mi se pare ca nu dai gres cu mancarea.
  Puteti incerca si Trattoria Moderna,  Vialo dei Chiodaroli nr 16 (Campo de Fiori). Este a unor romani foarte misto, iar site-ul este  www.trattoriamoderna.it. Si, de asemenea, aici http://www.soralella.com/ita/home.php. Daca va uitati pe site, o sa vedeti si niste poze tare simpatice cu "la famiglia". Proprietarii, probabil
  Am uitat de pizza? N-am uitat de pizza. Cica cea mai buna ar fi la   Pizzeria da Baffetto, de la piata Navona in partea opusa Panteonului, pe Via Del Governo Vecchio.

  Si in context, de azi incolo cei care mananca prin centrul vechi al Romei ar ptuea plati amenzi de pana la 500 de euro.

  luni, 1 octombrie 2012

  Breaking news

  CEl mai cel spumant de baie din lume e din nou in stoc la Organik. Cel cu vanilie, de la 100% pure cosmetics.
  Poate nu va pasa, eu sunt foarte fericita :))
  Update: cu parere de rau, s-a si terminat. Ce e bun vine in cantitati mici...
  Dar poate va intereseaza gama noua, Eco Garden. Suna interesant