vineri, 11 ianuarie 2013

Double or nothing

IN primul rand as vrea sa le multumesc celor 49 de cumparatori de tricouri de pana acum. Si sa va spun ca nu ma asteptam nici sa ajung la 35, dar la 49.....
Oricum, acum urmatorul target e 70, ca sa mergem ca la pariuri. La care nu ma pricep deloc, habar n-am cu ce se mananca. Dar daca scopul e unul bun, de ce nu.
Va mai spun odata, pe scurt, scopul e acela de a construi un centru de recuperare pentru copiii cu paralizie cerebrala si alte afectiuni extrem de grave. Pentru ca in Romania, din pacate, nu exista un astfel de centru. Parintii sunt nevoiti sa alerge- daca isi permit financiar- dintr-un colt in altul al lumii, in incercarea de a ii ajuta pe copiii lor sa isi imbunatateasca viata.
Nu imi imaginez cum e sa ai un copil cu paralizie cerebrala. Nu imi imaginez cum e sa ai un copil cu boala Lesh Nyhan.  Nu imi imaginez ce e in sufletul parintilor care stiu ca au avut un copil sanatos pana la momentul nasterii, cand au intervenit culpe medicale. Si cu toate acestea parintii acestia si-au rupt din timpul lor ca sa se ocupe de acest proiect.
S-au gandit ca va fi usor sa gaseasca 50.000 de oameni dispusi sa participe la realizarea unui vis. N-au gasit deocamdata. Eu sper ca vor reusi. Aici ne-am adunat 50. Ne putem aduna 70. Sau 100...Oricati. Daca nu puteti dona, macar dati mai departe. Faceti proiectul cunoscut.

Un comentariu:

ra mona spunea...

Campania umanitară „Viaţă pentru Gabriel”

7 zile de solidaritate pentru viaţa unui copil!

Universitatea din București anunță campania umanitară de strângere de fonduri pentru micuțul Gabriel-Ioan, fiul criticului și istoricului literar Iulian Costache, lector doctor în cadrul Facultății de Litere.

Gabriel, în vârstă de 3 ani și 8 luni, a fost diagnosticat în decembrie 2012 cu leucemie acută limfoblastică. În acest moment, Gabriel se află internat pentru chimioterapie în secția Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni, dar aceasta este prima etapă a unui tratament complex, care trebuie continuat într-o clinică de specialitate din străinătate. Gabriel este aşteptat pe data de 16 ianuarie la o clinică germană (Charité din Berlin sau Clinica de Oncologie Pediatrică din Augsburg) unde ar trebui să facă o puncție medulară exact în a 33-a zi de la începerea chimioterapiei. Tratamentul ulterior durează de la 6 la 9 luni, în funcție de reacția organismului, și costă între 80.000 de euro și 120.000 de euro.

Pentru a fi acceptat în clinica germană, este nevoie de suma inițială de 60.000 de euro.

Până acum, în 10 zile de la prezentarea anunțului, cu o solidaritate excepţională, pentru Gabriel s-au făcut donaţii în valoare de 30.000 de euro. Mai avem o săptămână, până pe 16 ianuarie, în care putem să participăm la salvarea vieţii acestui copil, care are nevoie de încă 30.000 de euro ca să înceapă tratamentul salvator în străinătate exact în ziua stabilită medical.

Dacă el pierde acea zi, pierde şansa care se află acum în mîinile noastre.
Fiecare oră contează! Orice ajutor financiar, oricum ar fi, contează!
Orice e-mail trimis mai departe contează!
Solidari, putem salva acest copil!

Are patru ani şi are leucemie. Restul vieţii lui e acum la noi. Donează pentru Gabriel!
Susține-l pe Gabriel!
https://www.facebook.com/GabrielIoanCostache
http://gabrielioancostache.wordpress.com/

Contul umanitar este deschis la Banca Comercială Română (BCR), sucursala World Trade Center, București:

IBAN RO69RNCB0085081826160001 - LEI
IBAN RO42RNCB0085081826160002 - EURO
IBAN RO85RNCB0085081826160004 - USD

La depunerea donației, este necesar să se completeze:
Codul SWIFT al Băncii: RNCB RO BU

Adresa Băncii: Bd. Regina Elisabeta nr. 5, sector 3, București
Titular cont: Iulian Costache
Explicație: tratament Gabriel Costache

Vă certificăm autenticitatea diagnosticului prin anexarea documentului medical ce detaliază situația medicală a copilului.

Cu recunoștință,
Grupul de iniţiativă pentru Campania umanitară “Viaţă pentru Gabriel”


Persoană de contact:
Andreea Drăghicescu
Tel: 0723 154 052
Email: draghicescu_andreea@yahoo.co.uk
Facultatea de Litere (Universitatea din Bucureşti)
Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, sector 1, Bucuresti
(Punct de colectare de fonduri: Centrul ID, parter; tel: 021.314.61.77)

Link catre biletul de externare
http://postimage.org/image/r0aokir3h/