joi, 21 februarie 2013

Viata in capitala Romaniei, 2013

Parchez. Central. Langa Eva. Vorbeam la telefon, recunosc. Vine un cetatean cu un teanc din acela de chitante, ca cica stau mai mult de o ora? Dau din cap ca nu. Imi intinde chitanta, ii intind 5 lei, astept restul. Imi zice ca se duce la casierie si ca sa ii dau 100 ron, ca imi da el schimbat. In prostia mea greu de exprimat in cuvinte, ii dau 100 de ron. Omul ce credeti ca face? Fuge cu banii.
End of story.
Ca m-am enervat rau pe prostia mea? Da, m-am enervat.
Ca i-am rugat pe urma pe ceilalti parcangii sa ii transmita toate cele bune? I-am rugat.
Ca o secunda mi-am pus problema ca poate se intoarce? da, mi-am pus-o. Asta a fost al doilea moment de prostie. Il regret si pe asta.
End of story 2.

3 comentarii:

Mateescu Catalin spunea...

Buna seara vroiam sa imi spun si eu parerea , ajung la concluzia ca in ziua de astazi numai trebuie sa ai incredere in absolut nimeni cand vine vorba de bani , tipic romanesc.Imi pare sincer rau pentru dumneavoastra .

Stefan Andreea spunea...

Eu am patit contrariul. Ce-i adevarat, in provincie la Bacau. Am fost cu taxiul la un hypermarket si nu avea sa-mi dea rost la 100 ron; cursa era in jur de 13 maxim 15 ron. Asa ca i-am lasat domnului taximestrist bacnita de 100. Tin sa precizez ca era luat de pe strada taxiul, nu prin comanda. Revenind, l-a, rugat sa ma astepte cca 0 jumatate de ora. Si DOMNUL m-a asteptat! Nu a plecat cu bacnota de 100, desi ar fi putut sa o faca. Hai sa ne generalizam asadar, Exista oameni si OAMENI!

Stefan Andreea spunea...

Eu am patit exact contrariul la Bacau. Am lasat o bacnota de 100 ron unui taximetrist si l-a, rugat sa ma astepte cca jumatate de ora(aveam ceva de cumparat de la un hypermarket). DOMNUL m-a asteptat, desi ar fi putut foarte bine sa plece. Haideti sa nu generalizam, exista oameni si OAMENI. Aaaa, si trebuie sa mentonez ca era un taxi luat de pe strada, nu la comanda.