vineri, 1 martie 2013

Martisoare. Say no to China

Domnilor, nu cumparati martisoare chinezesti. Nu va duceti la Piata romana. Sunt urate, de proasta calitate, la kilogram, plus ca platiti pe ele muuuult mai mult decat fac. De exemplu, 300 de snururi de martisor in Dragonul Rosu costa 6 lei. Daca luati din Romana, sunt 2 snururi la leu. Vanzatorii ar putea avea macar bunul simt sa cumpere chinezarii de calitate. caci da, exista si din acelea.
Nu cumparati sclipiciuri, argintarui facute la saiba, trifoi auriti sau ingerasi cu ochii stralucitori.
Mergeti la Muzeul satului. Mergeti la Muzeul Taranului roman. cu toate ca si aici se instaureaza usor usor haousl tipic romanesc. Ieri, de exemplu, se parca pe mijlocul strazii, se oprea pe mijlocul strazii pentru ca vanzatorii sa isi descarce marfa. Dar in fine, macar inauntru gasiti ce trebuie. gasiti martisoare facute de maicute. Sunt mai scumpe, dar au valoare.
Cumparati turta dulce si puneti unul din snururile despre care vorbeam. sunt convinsa ca doamnele din viata voastra vor aprecia.
Cumparati flori. Cumparati ghiocei. Cumparati de pe net. sunt atitea doamne care muncesc si se straduiesc sa faca martisoare frumoase si iesite din comun. Sunt martisoare facute de mana, prin diverse tehnici, care mai de care mai migaloase. Incurajati micile afaceri. bine, si aici cu amendament, pentru ca eu de exemplu i-am cumparat smarandei ieri o pisicuta extrem de draguta, roz, cum doreste ea, dar cand sa prind pisicuta pe rochia domnisoarei, i s-a rupt coada. Uite- asa, dintr-o data. Sa spunem insa ca asta e exceptia. Si ca in general vorbim despre lucruri de calitate.
Eu am cumparat de aici pentru gradinita. De la maicute pentru doamnele din familie. Si diverse altele de la Muzeul Taranului.
vine si 8 martie, stiu, e greu. repet, nu cumparati chinezarii ieftine. Cumparati dulceturi speciale. Au la Casa cu Gemene, de exemplu, dulceturi vanilate si mentolate. Cumparati zambile in ghiveci. Cumparati cosmetice bio, de exemplu de la Organik. Sau de unde vreti
Si remember, say no to china

7 comentarii:

ileana spunea...

Noi anul acesta am fost harnici si ne-am facut singuri martisoarele :) Oricum, frumoasa incurajarea ta!

Roxana spunea...

Foarte buna idee:). domnii trebuie directionati corect, tintit, punctat,ca altfel se ratacesc. SI da, la Romana e hidos.
La flori, prefer flori de sezon, zambile, ghiocei,frezii.

Maria Coman spunea...

Ileana, eu sunt exceptional de netalentata, iar smaranda cred ca ma mosteneste

Maria Coman spunea...

Roxana- si eu tot flori de sezon

Ioana spunea...

Draga Maria,

Iti multumim frumos pentru sustinere si speram ca martisoarele lucrate de noi sa le fi adus zambetul pe buze doamnelor de la gradinita!

Cu drag,
Ioana Bugean
Artist at Le Cose Animate

Anonim spunea...

Eu le-am facut intr-un an fetitelor de la gradi gentute micute din piele artificiala, le-au purtat mult timp dupa aceea. Am facut si biscuiti draguti cind am putut, mi-a placut mereu sa fie ceva de care sa-si aminteasca :)

Bada OS aplicatii spunea...

Eu va recomandam site-ul http://circulmagic.blogspot.ro/p/1-martie-martisoare.html unde gasiti niste minunate martisoare quilling !! Extraordinare !!