joi, 27 iunie 2013

8 ani de Antena 3. O viata de om

27 de ani, primul jurnal, intr-o vineri la ora 18.00. L-am pregatit vreo 5 ore, venisem in redactie cred ca de la 12. Am schimbat, am editat, iar am schimbat, iar am editat, iar am citit, praf praf praf.....Si facusem live-uri de la Washington, New york, Paris, Bruxelles, de la accidente in mina si accidente de circulatie, de la intrarea in Nato la scumpirile romanesti...Degeaba. Bine, spre norocul meu a avut o audienta record de 0.0. Am avut si interviu in direct cu Mugur Isarescu, un om care accepta foarte greu transmisiunile live...Dar cumva asta m-a ajutat, caci era un domeniu pe care cat de cat eram stapana.
Au urmat greseli peste greseli in astia 8 ani, dileme peste dileme, zicerile celebre din casca cu "il avem pe directorul INGA"- habar n+aveam cine e INGA, ce vrea ea si de ce vorbim cu directorul. Va yic si voua, poate va trebuie vreodata: Institutul National de Gospodarire a Apelor. Aceleasi yiceri celebre "il ai pe Popescu, ia+l acum" si in timp ce eu yiceam prostii senina la televiyor ma intrebam cine e Popescu, ce vrea Popescu, ce sa il intreb pe Popescu...Popescu era un primar dintr-o comuna inundata...
Au fost multe din astea. Multe de tot. Ultima e de acum dinainte de concediu, cand fiind eu varza de oboseala si recunosc cu mintea aiurea, n-am citit subiectele cu atentie si cand mi-a zis Naty in casca cum ca decoleaza avionul eu habar n-aveam ce avion e el si ce vrea de la noi. Buun si zic ca decoleaza de la Craiova, nu stiu ce era in capul meu si de ce facusem o legatura cu Craiova, poate datorita concursului cu orasul in care se vor sarbatori cei 8 ani de Antena 3, nici macar nu conteaza. E, si aud in casca din nou, de la Toni, regizorul decoleaza din Toulouse...Ooooook, pana aici ti-a fost, da-i repede cautare pe agentii, gasesc, imi dau seama de timpenia maxima pe care o facusem si merg mai departe cu Toulouse. C'est la vie, vorba francezului. Ce am invatat insa in astia 8 ani e ca daca iti asumi greselile poti sa mergi mai departe cu fruntea sus. Si ca foarte des, un zambet te scoate din incurcatura.

As vrea- si nu ca o formalitate- sa le multumesc tuturor celor cu care am lucrat de-a lungul timpului. Sunt oameni exceptionali, am invatat meserie de la ei, am invatat impreuna, am gresit impreuna si probabil ca o vom mai face. Am invatat insa si ca impreuna putem sa facem foarte multe lucruri bune. Si ca putem salva vieti. Putem ajuta oameni. Si ca un gest mic inseamna de multe ori diferenta.


Ne vedem cum stiti, de luni pana vineri, la 11 si la 13.

13 comentarii:

Ada Demirgian spunea...

La mai multi, Maria! Ani. Oameni.

Rodica spunea...

La multi ani!Succes in continuare!

Zu spunea...

La multi ani! Sa fie doar inceputul :D!

Mediator Bucuresti spunea...

La multi, multi, ani !

GURAN MARIA ECATERINA spunea...

LA MULTI ANI MARIA,LA MULTI ANI -ANTENA 3 !

Anonim spunea...

La Mulţi Ani!
Mie-mi place emisiunea.. păcat că nu prea pot s-o urmăresc... sunt la serviciu...
Mult succes, în continuare! :)

mara spunea...

mega-like! :)

Sabina Ulubeanu spunea...

la multi ani si de la mine si de la Simi :)

Vali Butoi spunea...

La cat mai multi si mai frumosi ! :)

Roxana spunea...

Bravo ! Felicitari si cat mai multi ani frumosi de tv de acum inainte

Marius Neamt spunea...

La muulti muuuulti ani!
E o reala placere sa urmaresc emisiunea Dumneavoastra. E plina de dinamism, fara incrancenari sau vorbe mai grele, presarata cu zambete atat de binevenite in anii astia grei si plini de confuzie.
Sincere felicitari si multumiri pentru tot ceea ce faceti pentru noi.

Carla spunea...

Felicitari, Maria! Numai momente frumoase in continuare!

Cris spunea...

Multi ani inainte! Si eu tot 8 ani in MeliMelo.