luni, 17 iunie 2013

Colorata, maine-i gata

Fotografii mi-au facut multi oameni in ultimii ani. Unii celebri, altii mai putin celebrii. Dar ca Adi Popa nu m-a fotografiat nimeni, niciodata, jur pe rosu. Pentru ca surprinde expresii si stari, nu face doar niste fotografii din acelea sa aiba omul la portofoliu si de pus pe site si gata, ce conteaza cum sunt. V-as arata comparativ, dar nu imi vine sa republic niste esecuri :))
In poza asta eram cam foarte gravida, acum -pfffffff- 4 ani pe vremea asta. 
Adi Popa, despre el insusi : Când eram copil, mama mă ducea cu forţa la singurul fotograf din oraş să facem poze de familie. Plângeam mereu că nu vreau. Bătrânul
pozar ca să mă convingă a încercat să mă lase pe mine să fac poze şi mi-a plăcut. Aşa a început totul.
M-am indragostit prima data la 14 ani... de un smena_8. Ţin minte prima mea poză developată, primul meu film de 36 de poziţii. Amştiut atunci că asta o să fac toată viaţa.
Cineva spunea că România e o ţară plină de fotografi. Toată lumea se pricepe, mai ceva ca la fotbal şi politică. Eu spun că suntmulţi români care fac poze dar mult mai puţini fac fotografii şi îmi place să cred că eu sunt unul dintre ei.
Am fotografiat multe vedete, îmi place fotografia de portret. Să lucrezi cu figuri publice nu e lucru uşor, sunt oameni importanţi,super atenţi la imaginea lor şi sunt fericit că după sute de şedinţe foto nu am primit nici-o reclamaţie:)
Cele mai frumoase fotografii cred că i le-am făcut Mariei, fetiţa mea. Îmi plac foarte tare şedinţele foto cu copii, sinceritatea lor se vede în fiecare cadru.
Îmi plac şedinţe foto surpriză, când "modelele" ştiu că vin la o întâlnire de bussines şi se trezesc faţă în faţă cu mine în studiosau într-o locaţie. Pentru că după stupoare şi lacrimi de emoţie, în ochi rămân bucuria şi fericirea că cineva s-a gândit la un gestaşa frumos.
Lucrez la un proiect special pe fotografia de food. Am avut o experienţă de neuitat de curând când am lucrat cu Chef Hadad, amfotografiat operele de artă care ies din mâinile acestui maestru. I-am spus că e o onoare pentru mine să lucrez pentru domnia sa şiel a fost foarte scurt: " Mi s-a spus că eşti cel mai bun. Eu vreau ca mâncarea pe care o prepar să se vadă aşa cum e în realitate, opoveste plină de suavitate." Fotografiile au fost pe placul chef.ului şi acum colaborăm foarte bine. Şi da, recunosc: e o maremândrie când lucrezi cu un om de asemenea nivel şi el e foarte încântat de munca ta. E o carte de vizită pentru mine.De 1 an si jumatate sunt trainer la IMA. Sunt intrebat mereu care e secretul meseriei? Trebuie sa traiesti pentru imagine. Si mai e ceva. L-am cunoscut pe Brutus Ostling ambasador Canon si unul dintre cei mai mari fotografi ai lumii. Mi-a spus ca el nu se considera profesionist ci amator pentru ca amatorul iubeste mai mult, face totul cu mai multa pasiune. De multe ori la nivelul de profesionist, esti prea atent la tehnica, cadrele le trage stiinta din tine, nu sufletul si rezultatul poate ca e correct, spectaculos dar lipseste emotia.Acum pregatesc o mare supriză împreună cu o echipă mică dar puternică, un eveniment unic în România. Dar nu mai spun nimic, detaliilesunt secrete:)
Si operele artistului, cateva dintre ele. Pentru ca face fotografii senzationale cu bebelusi, are cateva sedinte pe care merita sa le vedeti. Aici, la coada, artistul si fiica lui 

6 comentarii:

Anonim spunea...

"Nu daţi banii pe prostii,
Faceţi poze la copii!"

fain! :)

Ela Craciun spunea...

Subscriu!!!!! Copiii mei vor avea cele mai frumoase amintiri datorita acestui talentat, rabdator, minunat si cald om! Am insa si o reclamatie : " He is the best!" :))

Ioana spunea...

Ca orice alta arta, si fotografia necesita nu doar indemanare ci si pasiune. Se observa destul de clar diferenta dintre o fotografie facuta ca sa fie si una facuta din suflet.

fifi spunea...

www.fotokolor.ro
www.babyfotokolor.blogspot.com
https://www.facebook.com/#!/popa.adi.79

Gata, am dezvaluit si siteurile artistului:)

Vali Butoi spunea...

Imi aduc aminte cand l am vazut prima oara in postura de fotograf professional la Fatima ,in Portugalia : si-a scos aparatul,obiectivul si stativul din cutii in care erau infasurate in saci de bumbac ! Mi-am zis : " omul asta chiar iubeste fotografia,altfel nu isi protejeaza in felul asta sculele" ! Iti mai aduci aminte Adi Popa si Cristina Popa ?

Anonim spunea...

Sunt fascinat! Slava Domnului ca "o fotografie face cat o mie de cuvinte". Numai ca in postarea asta vad ca se incearca din rasputeri descrierea unor emotii, trairi, concepte, fara a se prezenta decat foarte putine fotografii. Bine ca nu ma ocup cu mesaje scrise, ci cu imagini. In locul tau as fi postat vreo zece poze ale Maestrului si as fi lasat imaginile sa vorbeasca. Dar vad ca Maestrul insusi simte nevoia sa ne povesteasca pe larg cu vine treaba cu Arta Fotografica.