vineri, 5 iulie 2013

Becali, Fuego, Catalin Botezatu si examenul de bacalaureat

In fata liceului Dimitrie Bolintineanu din Capitala sunt la ora transmiterii acestei stiri niste parinti revoltati. Revoltati pentru ca elevii, copiii lor, vor fi dusi la audieri la Politie si la DNA, ca sa se lamureasca problema spagilor de la bacalaureat.
Inteleg  foarte putin nemultumirea parintilor.  Sunt aceiasi parinti care au contribuit cu brio la crearea acestui sistem.  Nu inteleg de ce nu au facut plangerile astea in ziua in care au dat primii bani ilegal. In clasa 1, a doua, a treia, nu stiu, cand au dat primul leu din buzunar, pentru parfumul invatatoarei, pentru manualul profesoarei, pentru orice altceva decat era oficial. Pentru ca sunt convinsa ca nu au facut primele plati acum, cu ocazia bacalaureatului. Platile ilegale incep devreme, inca din scoala primara. Nu sunt neaparat cerute de profesori. Uneori sunt coordonate chiar de parintii pe care ii vedem acum nemultumiti.
Dati o cautare pe google cu "spaga bacalaureat". Mie imi ies 639.000 de rezultate, din diversi ani. Anchete au fost sin in 2012, si in 2011 si tot asa, pana in preistorie. Nu s+a schimbat nimic.
"O fi dat bani, nu stiu", spune chiar acum o bunica tot in fata la Bolintineanu. Nimeni nu stie, nimeni nu a dat, nimeni nu a facut.
si asta se intampla doar la bacalaureat. Stiu, de la cunostinte, cum cadoul pentru o invatatoare de Craciun
Profesorii, evident, si ei sunt curati ca lacrima. Si au si salarii mici, cele mai mici din Europa. Niciunul nu face meditatii acasa cu elevii de la clasa. Niciunul nu ameninta ca il lasa corijent pe copilul care nu se duce la el acasa la pregatire suplimentara.

 Modelele lor in viata, tot potrivit Bacalaureat 2013. Citate
"O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool, ţi se apleacă lumea la picioare. Sau poţi fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie".
Multă lume a critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiş în show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la elevizor. Pentru mine ele au reuşit în viaţă. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te ştie nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci".

 Directoarea de la Bolintineanu dezbracand elevi, acum 10 ani. A ramas in functie. 


Bacalaureat, 2010: “O parte dintre candidaţi au întâmpinat dificultăţi în scrierea propriului nume pe teză, iar după scrierea în mod repetat cu erori a numelui şi anularea tezelor, supraveghetorul a scris personal pe anumite teze numele candidaţilor, conform cărţilor de identitate”, rechizitoriul DNA în dosarul bacalaureatului fraudat, în 2010, din Podul Turcului (Bacău).


Va recomand sa cititi si experienta unui parinte, la final de clasa 1 si la final de clasa a doua
 Enervarea mea provine in special din faptul ca in 2 ani trebuie sa caut scoala si nu am nici cea mai mica idee care e solutia. Si nu, nu cred ca voi reusi sa ma opun de una singura sistemului. E naiv sa crezi asta. 


3 comentarii:

Cris spunea...

Cred ca la un nivel mai mic sau mai mare, ceea ce s-a intamplat in Bolintineanu, se intampla in foarte multe scoli si licee. Bolintineanu cred eu, e liceul de sacrificiu, mediatizare, etc in ideea sa se sperie toti.

Calin-Robert Toma spunea...

Nu cred ca ideea este sa sperie pe cineva...mai degraba e o noua dovada a "profesionalismului " procurorilor, aceeasi procurori basisti, girati de d-nul Ponta si Kovesi ca efect al coabitarii..plus ca, subit, toata lumea a uitat de Referendumul de anul trecut...discutia s-a mutat rapid pe alt plan...e si asta o idee!

Anonim spunea...

Eu sunt ingrozita ca mai avem 4 ani si trebuie sa gasim o scoala buna pentru nepotul nostru, iar lucrurile devin mai complicate si mai urate decat erau pe timpul cand copiii mei erau elevi. Pe atunci credeam ca mai rau nu se poate. Si uite... ca se poate! Programa mai imbacsita, profesori mai corupti sau mai mult interesati de alte lucruri...Procesul de invatamat ii cam incurca...Elevi cu fumuri si fite pana la cer...Parinti care se complac in toata mocirla asta. Credeam ca vom merge spre un sistem de invatamant ca in occident,....Macar la invatamantul din vremea ministeriatului lui Mircea Malita sa ne indreptam privirea. Ar fi bine sa se aplece cineva asupra acelei perioade.