miercuri, 31 iulie 2013

Carti, concurs, vacanta

56 de romane au fost inscrise la cea de-a doua editie a Premiului Augustin Fratila. Pe cateva abia le astept, sper sa treaca de juriul de specialitate. Lista completa o gasiti aici, mi-ar placea sa stiu daca ati citit din ele si cum vi s-au parut. Pana ajung la mine finalistele, in septembrie, mai dureaza ceva.
In alta ordine de idei, dar tot in domeniu, plec saptamana viitoare in vacanta si mi-ar fi utile recomandari despre ce ati mai citit, placut. E vara si n-au prea fost aparitii noi, asa ca cine stie, poate mi-a scapat ceva si ma ajutati.
A citit cineva Pe Strada dublin, de la editura Trei?

2 comentarii:

roșu vertical spunea...

Eu am citit trei romane din lista, Simona Sora / Hotel Universal, Filip Florian / Toate bufnitele si Florina Ilis / Vietile paralele. Daca primele doua mi-au placut, cu Vietile paralele m-am chinuit ceva de groaza. Incepe in forta, chiar m-a captivat, dar pe urma continua lalait, mi-a luat vreo 4 luni sa citesc cam jumate din ea (are si vreo 600 de pagini). Am abadonat-o in cele din urma. Partea proasta e ca Florina Ilis scrie foarte bine, mie Cruciada copiilor mi-a placut foarte mult, dar acum se pare ca nu i-a iesit. Sper sa ma insel doar eu, vad ca e mega-premiata.
Astept lista scurta sa ma inspir pentru alte lecturi, eu din pacate sint genul care merge pe nume cunoscute, nu prea indraznesc sa citesc autori de care n-am auzit.

Acum sint la jumatate cu Rules of Civility / Amor Towles, e perfecta pentru vacanta. Cred ca se gaseste si prin Carturesti, nu cred ca e tradusa inca.
Vacanta placuta!

cassady spunea...

Inca nu am citit nimic din lista asta
Sunt momentan in perioada seriei negre de la editura trei :)