luni, 22 iulie 2013

Gunoaiele din Cismigiu

Este, cred, cel mai frumos parc din Bucuresti. Cu atmosfera cea mai apropiata de cea a parcurilor britanice, aerul acela de liniste, de verdeata cu traditie.  E parcul in care mi-am petrecut liceul, asa cum Gradina Botanica si parcul Romniceanu sunt cele in care am copilarit. Si da, si parcul Romniceanu e distrus acum din pacate. Cismigiul se chinuie sa ramana asa in ciuda deciziilor aberante care il saboteaza zi de zi. Am vazut in iarna zeci de tarabe care ii umpleau aleile cu cele mai ordinare chinezarii, de n-aveai loc sa treci printre ele. E si foarte aglomerat, mai ales in week-end, iar multi dintre cei care il viziteaza sunt din categoria creatorilor de covoare de coji de seminte.
Dar ca ieri de murdar nu l-am vazut cred niciodata. Fotografiile pe care le veti vedea sunt facute pe doar cativa metri patrati, la Movila.
Sunt poze facute cu telefonul, dar veti vedea pahare de cafea, sticle goale, multe servetele, rosii storcite, cutii de bere...Deh, cam ce ne trebuie pentru o dupa amiaza linistita in parc.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aseara, pe la 10, mergeam cu sotia prin centrul Bucurestiului, pe stradutele din apropierea Cismigiului, unde lasasem masina. Un miros groaznic de urina, care ne-a ingrozit. Si parca e din ce in ce mai rau.