joi, 18 iulie 2013

In asteptarea bebelusului regal

In fata spitalului unde va naste ducesa de Cambridge e aglomerat de mai bine de o saptamana. Fanii monarhiei s-au adunat sa fie acolo, primii care afla vestea. N-o vor vedea pe ducsa, probabil nici pe bebelus, dar au venit, ca sa fie alaturi de ea.

N-am apucat sau am uitat sa povestesc atunci, dupa nunta, cat de impresionanti sunt ei, englezii cu morga, cum se aduna din toate colturile tarii ca sa fie alaturi de familia regala in momentele importante. In fata catedralei Wesminster locurile cele mai bune erau ocupate de saptamani in sir. Venisera cu corturile, cuplite electrice pentru facut mancare, cu geanta de cosmetice si asteptau. Unii dintre cei cu care am stat de vorba atunci erau veterani, fusesera si la nunta printului Charles cu lady Diana. Si vin la toate evenimentele. Se stiu intre ei, asteapta linistiti, nu ii deranjeaza nimeni, nu ii bruscheaza o autoritatara politie cum ar putea fi cea de la noi.
sursa: daily mail

Sunt fascinanti in relatia lor cu Casa Regala. Cum colectioneaza obiecte, cum stiu istorie, cum se raporteaza la Regina si la familia acesteia, cum le spun pe nume, ii critica sau ii apreciaza, cum ii considera ai lor. 
Un  material complet, tot in Daily Mail, aici.O sa aflati cum un cuplu din Liverpool a facut 2 luni pe drum, ca sa ajunga la spital, aproape de momentul asterii bebelusului regal.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cam în grabă scris...
Eu sunt, din principiu, împotriva ideii de monarhie/feudă/nobilime. Şi mă miră, într-o epocă bombardată până la refuz cu idei anti-discriminare, că o ţară, aşa zis civilizată (şi nu numai), acceptă ideea că cineva este deasupra tuturor, că are drepturi peste ceilalţi, doar pentru că e fiul sau fiica nu-ştiu-cui.
Mi se pare absurd şi de neacceptat. Monarhia şi arogarea de titluri nobiliare ar trebui scoase în afara legii.
La fel de nobili suntem toţi, la fel de buni sau răi, dar nimeni nu ne plimbă în caleşti aurite şi nu se ploconeşte în faţa noastră. Credeţi că merităm mai puţin ca aceşti indivizi?
Pot spune doar că mi-e cam silă de toată făţărnicia aceasta...