sâmbătă, 13 iulie 2013

Un copil. O poveste de groaza

S-a scris si s-a vorbit mult la inceputul verii despre fetita a carei mama a fost ucisa de tata. Detaliile sunt aici.

Pe scurt, in 1997, Ruxandra îl cunoştea pe Cristoph, un austriac şarmant, fost director al unei fabrici din România, pe care l-a urmat la Viena şi căruia i-a devenit soţie. În 2006, din dragostea lor s-a născut o fetiţă, care a primit cetăţenia austriacă. Doi ani mai târziu, Ruxandra a avut primul şoc.„Fetiţa a încercat să mă sărute cu limba într-un mod erotic. Când am întrebat-o de unde a învăţat asta, mi-a spus că «de la tati»”, scrie în jurnalul Ruxandrei. Sophie povestește că tatal este rău și că îi este frică de el. Când a fost întrebată de ce este rău tatăl ei şi cu ce o supără, micuţa i-a spus bunicii, de faţă fiind şi o bună prietenă a acesteia: „Cu băţul papii!”, indicând şi zonele unde fusese molestată sexual de tatăl ei.
De-a lungul anilor semnele de abuz s-au accentuat, iar mama fetiței, deși inițial șocată și bulversată, își confruntă soțul în repetate rânduri, acesta însă negând cu fermitate că ar fi autorul unor asemenea atrocități.
După numeroase ședințe de terapie de familie, în cadrul cărora au fost discutate inclusiv aceste bănuieli și în care copilul a dat semne clare că lucrurile nu sunt tocmai în regulă, Ruxanda, speriată, a dorit să divorțeze, primind în schimb amenințări din partea soțului, cetățean austriac, provenind dintr-o familie cu reputație, el însuși deținând poziții manageriale de top, ultima chiar în România, în calitate de director financiar al fabricii de pâine Titan SA din București.
Ruxanda G. a ținut un jurnal amănunțit despre întâmplările suspecte relatate de Sophie cu privire la tatăl ei, și despre observațiile pe care ea însăși, mama, a început să le facă în acest sens. Când, într-un final, i-a comunicat soțului decizia sa fermă de a intenta divorț, acesta a ucis-o cu o cruzime ieșită din comun, foarte posibil chiar sub ochii Sophiei, ce se afla, împreună cu cei doi,  în respectivul apartament, locuința lui Christoph Guger din Viena, cuplul domiciliind deja separat la acea dată.
Tatăl a fost arestat, iar fetița încredințată bunicilor paterni, deși bunica maternă, Minerva R., care a fost întotdeauna o prezență stabilă și de încredere în viața fetiței, a încercat și ea să obțină custodia Sophiei.
 Nimeni nu isi explica de ce justitia austriaca a lasat-o la famnilia tatalui, cert e ca sunt multe semne de intrebare. De exemplu de ce procesul a fost mutat fix in localitatea unde se afla bunicii paterni. Bunica din partea mamei incearca din rasputeri sa obtina custodia fetitei, dar avocatii sunt scumpi, intretinerea in Austria la fel, asa ca a cerut ajutor. 

O putem ajuta pe bunica fetitei sa mearga mai departe participand la bazarul de pe Facebook.  Eu am cumparat o rochita superba pentru Smaranda, iar banii au mers in contul bunicii. Are nevoie pentru inceput de 3.000 de euro. Nu e o suma mare, daca ne gandim ca e viitorul unui copil in joc.
Exista si un site dedicat fetitei unde gasiti toate informatiile necesare

3 comentarii:

Feli spunea...

Multumesc mult pentru interventie, Maria, apreciez enorm implicarea ta!

Uite si cum se explica de ce "intamplator" cazul a ajuns tocmai la judecatoria din localitatea bunicilor paterni:
http://savesophienow.wordpress.com/romana/actiuni-legale/actiune-penala-impotriva-johannes-g-helmut-n-rene-m-si-alti-faptasi-din-cadrul-procuraturii-steyr/

Save Sophie spunea...

Multumim mult, Maria!

Popescu Claudiu spunea...

Bv maria