miercuri, 21 august 2013

Castelul Frumoasei din Padurea Adormita

Sau Chateau Usse. E destul de aproape de Villnadry, noi le-am vazut in aceeasi zi. Este, din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai frumoase castele pe care le-am vazut pe Valea Loarei. E urcat pe un deal, din fata lui vezi intreaga Vale si e foarte simplu sa iti imaginezi cum supravegheau eventualele aparitii ale unor dusmani. E locul perfect sa construiesti un castel. Si, de altfel, undeva pe acoperis se afla si un cuib de vulturi.
De ce Castelul Frumoasei din Padurea Adormita? Pentru ca se spune ca Charles Perrault ar fi fost inspirat de locul acesta atunci cand a scris povestea. Si cum orice poveste poate sa devina realitate, totul in jur e construit pe aceasta idee. Am vazut, langa castel, cele mai frumoase obloane mov.Interiorul e intortocheat si nu neaparat spectaculos, dar s-au straduit sa recreeze scene din Evul Mediu, cu papusi de ceara in marime naturala. Usor creepy, pe alocuri, dar interesant, merita vazuta expozitia respectiva. 
E un castel unde as duce-o pe Smaranda. La ultimul etaj sunt refacute scene din Frumoasa din Padurea Adormita. Usor kicthoase pentru adulti, spectaculoase insa pentru copii. Cu ceva efecte luminoase, in fine, discutabil spuneam. E si un pod cu cateva obiecte de mobilier rupte si prafuite. Intre noi fie vorba, mie mi-au placut la nebunie. Dar depinde de gusturi, evident.

3 comentarii:

cassady spunea...

vad ca-ti place sa ma faci sa suspin :)

cassady spunea...

am o slabiciune pentru castele

alison spunea...

pe Smaranda o poti aduce si la noi,avem castelul motanului incaltat!:)