marți, 20 august 2013

Villandry. Castelul gospodaresc

Villandry este un castel care in sine poate nu vi se va parea interesant. E mobilat modest, interiroul e destul de auster, e destul de mic. In schimb este  renumit in  pentru gradinile sale absolut senzationale: gradina soarelui, gradina apei, gradina ornamentala, gtadina de legume, gradina de mirodenii.


 Gradina ornamentala e impartita in 4 curti ale dragostei, iubirea tragica, iubirea pasionala iubirea tandra si cea schimbatoare.
Spectaculoasa este gradina de legume. Gasesti acolo dovleci, rosii, ceapa, cam tot ce se poate cultiva, dar asezate astfel incat par o gradina ornamentala. Atentia la detalii este absolut fascinanta. Gradina e compusa din 9 patrate, de marime identica, dar care in interior sunt impartite in forme geometrice diferite. Culorile alterneaza si ele, de la portocaliul morcovilor la rosul sfeclei.

Castelul a fost construit in 1500 si ceva. Are canale de apa in jur, pline de pesti, iar la interior destul de mic fata de celelalte. E mobilat, spuneam, destul de modest, dar camerele sunt luminoase si placute ca atmosfera. 
Daca ajungeti acolo, urcati pana sus, a marginea padurii. Acolo timpul pare ca s-a oprit si astepti sa apara vreo suita regala calare. 

Info practice: parcarea e gratuita, exact langa hotel. Intrarea e in jur de 10 euro, parca. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

L'année prochaine, peut-être...

cassady spunea...

hmmmm vreau si eu :) anglia inca nu am vazut-o dar cu siguranta cand voi ajunge castelul acesta va fi pe lista mea de must see

g.cojocaru spunea...

Astept sa creasca piticii si sigur il vizitam