marți, 24 septembrie 2013

Invitatii la concert

 Avem 3 invitatii la concertul Vunk din 3 octombrie. Va fi un concert special, pentru ca va fi doborat un record mondial acolo, aflati doar daca mergeti, caci nu putem dezvalui secretul :))
Insa, mult mai important, e un mesaj. Un mesaj de constientizare a violentei domestice, care, din pacate in Romania, are proportii alarmante. Iar la nivel oficial cam nimeni nu face nimic.  Datele ong-urilor arata ca la noi o familie din trei se confrunta cu situatii de violenta domestica, o data la trei zile o femeie fiind ucisa in bataie. Desi violenta domestica este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta societatea contemporana, exista multe lacune institutionale pentru sprijinirea victimelor directe - femei si copii si foarte putine resurse alocate pentru asigurarea unor servicii primare de asistenta si suport.
Campania, careia i s-au alaturat cei de la trupa Vunk se numeste Campania Respectului, iar cantecul vorbeste despre iubirea si respectul pe care ar trebui sa le primeasca orice femeie.

Daca vreti la concert, comentati pana joi la ora 20.00. Apoi Random. Succes

17 comentarii:

ZARA spunea...

Inainte de a o bate, gandeste-te bine: s-ar putea sa mori inaintea ei! Si atunci cine o sa te ingroape? Cine o sa-ti faca parastase?

ZARA spunea...

Inainte de a o bate, gandeste-te bine: s-ar putea sa mori inaintea ei! Si atunci cine o sa te ingroape? Cine o sa-ti faca parastase?

alexandra spunea...

Sper doar ca victimele violentelor domestice sa intalneasca acel punct in viata lor cand sa spuna STOP. Sa se uite la viitor dintr-o perspectiva diferita. Stiu cum e sa fii prizoniera unui moment fatidic, stiu cum e sa simti ca asta e, dar intotdeauna chiar INTOTDEAUNA exista o versiune mai buna a vietii noastre si daca exista un autor al ei sa nu uitam ca noi suntem. Mi-as dori o actiune puternica a mass mediei si a ong-urilor in mediatizarea solutiilor pentru femeile si copii agresati, ajutorare de orice fel. Iar atunci cand vom canta la concert VREAU O TARA CA AFARA as vrea sa stiu ca autoritatile inteleg impactul social pe termen lung al comportamentelor agresive in randul cetatenilor in slujba carora ei sunt. Vreau ca autoritatile sa ii protejeze pe cei in astfel de situatii, sa ii proteje realmente nu cu procese verbale. DAR mai mult decat asta, vreau o trezire in Romania, o trezire sociala care sa innoiasca conceptul familiei sau femeii in familie. Vreau ca fiecare dintre noi sa facem o schimbare - prin comportamentul nostru, prin a fi un model in jurul nostru si prin buna vointa de a-i ajuta pe cei de langa noi care poate nu striga dupa ajutor dar se pierd in deznadejde.

Anonim spunea...

Din pacate, nimeni nu face nimic in acest sens. Daca intrebi orice politician sau reprezentant al vreunui ONG, toti iti spun ca se ocupa de acest aspect, ca fac tot ce pot, insa rezultatele nu se vad, ca in orice domeniu, de altfel. Chiar zilele trecute, in tramvai un barbat si-a lovit serios copilul chiar in timp ce acesta manca o gogoasa, pe motiv ca s-a murdarit la gura.

Mihaela

Florin Andrei spunea...

Avem ONG-urile insa uneori actiunile acestora nu sunt atat de eficiente. Ma gandesc ca o solutie care sa mearga in sprijinirea acestor campanii ar fi implicarea autoritatilor locale, in special in comunitatile mici/rurale deoarece acestia cunosc cazurile.

Mihaela spunea...

Din pacate, acest fenomen exista si este ignorat. Chiar zilele trecute, in tramvai un barbat si-a lovit serios baietelul, care avea in jur de 5 ani, chiar in timp ce manca o gogoasa pe motiv ca s-a murdarit la gura. Chiar ma intreb ce fac ONG-urile care mananca o gramada de bani pentru a se implica in astfel de situatii.

Mihaela

Mihaela spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Din pacate, acest fenomen exista si este ignorat. Chiar zilele trecute, in tramvai un barbat si-a lovit serios baietelul, care avea in jur de 5 ani, chiar in timp ce manca o gogoasa pe motiv ca s-a murdarit la gura. Chiar ma intreb ce fac ONG-urile care mananca o gramada de bani pentru a se implica in astfel de situatii.

Mihaela

Ignat Claudia-Elena spunea...

Imi doresc sa merg la concert, chiar ieri am cautat pe internet bilete. Cred ca va fi un concert grozav!

Roxana spunea...

"Da, recunosc, am batut-o...si apoi am plecat...care e treaba ta, doar e familia mea, fac ce vreau!" este raspunsul uni tata care si-a abandonat familia, adica fiica si sotia si asta la doua saptamani dupa ce a aflat ca fetita lui are leucemie. Am continuat sa-l informez despre evolutia fetitei iar acum tatal este langa ele, recunoscand ca n-a putut sa faca fata faptului ca fetita lui poate sa moara...acum a venit sa-si ia familia acasa:) Schimbarea tine de fiecare dintre noi!

Diana spunea...

Mai rău e că victimele violenței domestice de foarte puține ori au curaj să plece sau să vobească...

Iulia spunea...

Societatea umană devine tot mai sub-umană. Nici nu mai am încrederea că autoritățile ar putea fi, cel puțin la noi, salvarea. Cred că tot victimele pot decide dacă vor să trăiască, pe bune, sau nu.

Claudia T spunea...

Aceasta e una dintre problemele foarte grave ale lumii, în general. Ale României, în particular. Pesimismul îmi spune că lucrurile nu se vor rezolva prea curând, dacă nu se implică cât mai mulți oameni. Am crezut mereu că omul e dator să-l ajute pe om.

Sorina spunea...

Imi plac baietii si imi place si ideea cum se implica ei in promovarea unor campanii de CSR de interes general. IMi doresc sa ajung sa ii vad si intr-un spectacol.

Eugenia spunea...

Sunt multe victime ale violentei in familie despre care nu stie nimeni pentru ca le e frica sa vorbeasca. Femei care sunt batute aproape zilnic dar care nu pot pleca de langa sotul bataus de frica unui nou inceput.

Gabriela spunea...

Si noi am fi vrut la concertul acesta, habar nu aveam ca isi propune ceva atat de important.
Violenta e perpetuata din familie in scoala si mai departe in noua familie. Poate s-ar putea rupe lantul in scoala, cine stie, cu timpul...

Victor spunea...

Violenta poate fi si de alta natura decat fizica : verbala, expresie a fetei, etc. Desi in majoritatea familiilor normale lipseste violenta fizica, cea indirecta este din ce in ce mai prezenta. Toti gasim scuze, dam vina pe stress, lipsa de timp, de fapt dor noi suntem e vina ca nu suntem in stare sa-l citim pe cel de langa noi si sa ne dam seama ca inca il iubim.