duminică, 17 noiembrie 2013

Un reminder ca zanele exista

Azi, despre Ada.
Ada e omul caruia ii dau un mesaj sec in care ii spun zi, mai ada, te bagi? n-am timp sa iti zic prea multe, dar te bagi? si Ada zice da. si gata. pentru mine, o mica parte din problema, oricare ar fi aceea, e rezolvata. Eu n-am timp, sunt imprastiata, ma bag in 100 de proiecte si la aburesc pe toate, asa ca imi trebuie Ada.  Ada careia nu trebuie sa ii amintesc din 5 in 5 minute ca ceva. Ada pe care nu trebuie sa o mai rog sa faca, daca a zis ca face. Ada care e atenta, e acolo si functioneaza.
Nu vorbim zilnic. Nu ne facem confidente. Barfim, ca deh, n-am putea altfel. Mie imi place, cred ca si ei ii place. O citesc de pe cand n-aveam copil, mi-am dorit sa fiu o mama ca Ada din scris si probabil din realitate. O citesc si acum, cand nu mai prea citesc bloguri, pentru ca Ada scrie. Ada scrie si povesti minunate. Iarna trecuta, parca, Smaranda plangea de mama focului ca sa gasim fantana din curcubeul Adei. Aceea cu sirop. Si am sunat-o pe Ada. Care Ada mi-a si dat solutia. De fapt Irina ne-a dat solutia. N-o mai stiu, caci sunt uituca. Dar a mers
In fine, revenind. I-am spus Adei parca pe marti despre Ioan Banescu. Si a zis bine. Si peste cateva zile, mi-a dat un link. Scrisese. Si organizase niste lucruri. Gasise alti 10 oameni sa se implice, sa doneze, sa liciteze. Irina, fata cea mare a Adei, a facut si ea un desen pentru Ioan, pe care l-a scos la licitatie.  Avea week-end la mare, pentur Ioan, avea ceai pentru Ioan, avea ea, grupul ei pe care il pusese in miscare. Azi, Ada a strans aproape 300 de euro pentru Ioan. Veti spune ca e putin. Sigur, pare putin. Dar nu e asa. E de fapt mult, foarte mult, cel mai mult pe care il putea ea face. Si asta conteaza de fapt. PEntru ca multi altii inchid ochii si merg mai departe, ca si cum nimic nu se intampla in jurul lor.
Multumesc, Ada. N-o sa te sun cand am promis ca o sa te sun, dar o sa iti dau sms si o sa iti spun n-am timp acum, dar facem asa. N-o sa ne facem confidente nici de azi incolo, dar stiu ca daca vreodata ar fi sa fie, ai fi acolo.
PS: 8848, sms pentru Ioan.

Un comentariu:

Monica spunea...

Ce post frumos !!! :) Ada e minunata, intr-adevar.

Zanele exista :)