vineri, 20 decembrie 2013

Povestea unei povesti

"Dragă Smaranda, Îți mulțumesc foarte frumos pentru scrisoarea pe care mi-ai trimis-o. Am așteptat-o cu nerăbdare tot anul. Spiridușii mei mi-au spus că ţi-ai ascultat părinții și că ești pe lista de copii cuminți. Am fost foarte mândru de tine când Frau Kati mi-a povestit ce frumos te porți la grădiniță și cât ești de curajoasă. Cel mai mult mi-a plăcut când am aflat că la spital, când te-ai dus să rezolvi problema cu biluța aia albă ai fost foarte curajoasă și n-ai plâns deloc. Te rog să mă ierți că nu îți pot aduce chiar 100 de autobuze de cadouri, dar sunt foarte, foarte mulți copii pe lumea asta și fiecare dintre ei așteaptă măcar câte un cadou. I-am anunțat deja pe spiridușii mei să pună deoparte un Fruity Hoops și niște ponei pentru tine. Sper că mai ai unde să îi ţii și pe cei pe care o să-i găsești anul acesta sub brăduțul tău de Crăciun. Ce mai fac ceilalți ponei din camera ta?
Știu că îți place să colorezi! Eu sper să îți placă și ce ţi-am mai pus în plic. Am să mă uit din când în când pe fereastra ta să văd dacă ai terminat de colorat. Poți să o rogi și pe Eva să te ajute să termini desenul. Te rog frumos, în seara de Ajun, să lași la fereastră câțiva biscuiți pentru renii mei, că vor fi tare obosiți de drumul lung. Și dacă s-ar putea și un pahar cu lapte pentru Moșul. Să fii cuminte și să asculți de mama și de tata! Cu drag, MC"
Asa scrie in scrisoarea pe care a primit-o Smaranda aseară, de ziua ei, de la Moş Crăciun. Ea stie ca au adus-o spiridusii Mosului, cei care iau si scrisoarea pe care noi o trimitem pe la inceput de decembrie. O lasam in bucatarie, pe masa, de obicei cu niste biscuiti.I n realitate, pentru ca nici eu nici Ada nu suntem campioanele timpului liber si pentru ca in general pentru noi n+avem timp deloc, scrisoarea a venit pe bicicleta, pedaland prin tot orasul, va recomandam amandoua. Ne-a scos dintr-o complicata poveste cu traversat orase la ore de varf, prin traficul ala bezmetic dinainte de Craciun. si asa mai departe. 
Scrisoarea Smarandei e una din cele trei  scrise de acest Mos Craciun in 2013.  Si are stampila de Polul Nord, si cand o deschizi cad stelutele si adresa e scria cu argintiu, pentru ca Mosul scrie cu zapada.  
Multumesc, Ada
 

Niciun comentariu: