vineri, 6 decembrie 2013

Telegrame

Prima: Ana Maria Roman si Fifi va propun sa adoptati un bunic. Vorbim zilnic despre copii si despre caini, mai rar insa despre batranii abandonati prin camine sau despre cei care merg la CAR sa imprumute 20 de lei. 20 de lei pe care ii dam pe un Mojito in centrul vechi. Detaliile le gasiti aici
A doua: Nicoleta, o stiti pe Nicoleta, nu va mai povestesc despre ea, organizeaza, pe 21 decembrie, o actiune de Craciun pentru 100 de femei care locuiesc in strada. De ce pentru oamenii strazii?

"Vă puteți închipui cum ar fi să nu aveți un acoperiș deasupra capului? Adică cum ar fi să nu aveți nici casă, nici masă, să dormiți sub cerul liber, iar noțiunea de Crăciun să vă fie total străină?

Vă puteți închipui cum ar fi ca în fiecare zi, sute de oameni să treacă pe lângă voi și niciunul să nu vă privească cu înțelegere sau compasiune?

Vă puteți gândi cum este să nu aveți cui să spuneți ce vă doare? Să nu aveți cui să-i spuneți grijile si durerile voastre?
Vă puteți închipui cum este să fiți singuri, singuri, singuri, în timp ce alții se pregătesc de Crăciun, cumpără și împart daruri, fac bradul și îl așteaptă pe Moșul din poveste să așeze cadouri frumos împachetate sub brad?" 

Daca vreti sa participati, click aici


Iar Nadina si+a propus sa stranga 15.000 de euro pentru casa unor copii ramasi fara mama. 

"Pentru Mădălina şi Dorin urmează primul Crăciun fără mama lor. S-a stins din viaţă acum şase luni, când l-a adus pe lume pe fratele lor, Emanuel. Inima i-a cedat la numai 27 de ani. În schimb, bebeluşul pe care l-a născut la numai şapte luni s-a luptat şi a supravieţuit deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă.

Cei trei sunt crescuţi acum de tatăl lor care câştigă cinci milioane în fiecare lună, bani care se duc, în mare parte, pe medicamentele şi scutecele bebeluşului. Tatăl îi iubeşte, îi îngrijeşte cum poate mai bine şi le vorbeşte în fiecare zi de mama lor. Cât el este la muncă, sunt îngrijiţi de mătuşa lor de numai 23 de ani. Locuiesc la 37 de km de Târgu Mureş, într-o căsuţă cu o singură cameră, ce nu are mai mult de 16 metri pătraţi. Acolo au înghesuit două paturi mici, o masă şi un aragaz. Atât. De leagăn nu e loc, de un dulap sau jucării nici nu poate fi vorba. Emanuel ar trebui să înceapă să folosească un premergător acum, dar nu are unde." 


Despre cazul acesta o sa vorbim mai mult, deocamdata puteti intra pe pagina de Facebook  .   Like si share, de data asta conteazaNiciun comentariu: